No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cinci pasi pentru a creste copiii fara bataie

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol


Auzim din presă sau de la profesionişti că nu este corect şi sănătos să ne educăm copiii cu violenţă – fizică, verbală, emoţională. Dar ce putem face pentru a deveni părinţi eficienţi, responsabili, relaxaţi, care reuşesc să îşi educe copiii construind în acelaşi timp o relaţie pozitivă cu aceştia?

În primul rând este important să abordăm dezvoltarea copilului şi comportamentele acestuia într-o manieră constructivă, fără a-l răni. La baza educației și îngrijirii copiilor stau comunicarea şi atenţia îndreptată asupra nevoilor lor. Astfel aceştia vor fi încurajaţi să îşi dezvolte abilităţile personale şi să se simtă bine cu ei înşişi, să aibă stimă de sine.

Pași esențiali pentru o strategie pozitivă de parenting:


Crearea unui mediu familial sigur şi relaxant:
Un mediu familial sigur şi relaxant este cel în care: riscul de accidente domestice este minim; copilul poate explora, experimenta şi dezvolta noi abilităţi; părintele are posibilitatea de monitorizare a comportamentului copilului (ştie unde este şi ce face); relaţia de cuplu a părinţilor este armonioasă.
Construirea unor contexte pozitive de învăţare:
Este important ca părintele să fie disponibil pentru copil. Aceasta nu înseamnă că trebuie să fie cu copilul tot timpul. Dar atunci când solicită atenţia, ajutorul, afecţiunea, părintele trebuie să întrerupă ce face şi să-i ofere ce are nevoie. Așa va învăța că este important și nu va face ”o prostie” pentru a atrage atenția. Încurajați-i iniţiativa şi autonomia; arătați-i că apreciați ce face, lăudați-l; astfel se va implica mai mult în activităţi dezirabile.
Folosirea tehnicilor pozitive de educaţie:
A educa copilul pozitiv înseamnă a-l învăţa cum este bine să se poarte și ce nu este bine să facă, prin metode care exclud pedeapsa, ce ar putea răni copilul, fizic şi/sau emoţional. Tehnicile de disciplinare sunt orientate spre învăţarea asumării responsabilităţii şi a rezolvării problemelor cu care se confruntă copilul. Dacă părinţii sunt consecvenţi şi predictibili în comportament, scad şansele de apariţie a comportamentelor problematice.
Aşteptări realiste ale părinţilor legat de evoluţia copilului:
Aşteptările părinţilor legate de copii depind de convingerile acestora despre ce este normal. Evoluţia fiecărui copil este însă unică şi se realizează în ritmuri diferite. Ei învață abilități noi doar după ce sunt pregătiţi la nivelul de dezvoltare adecvat etapei în care se află.
Problemele apar când părinţii aşteaptă prea mult, prea repede sau perfecțiunea. Un părinte care aşteaptă de la copilul său să fie în permanenţă politicos, preocupat de şcoală, dornic să ajute la treburile casnice şi ordonat, are şanse mari să fie dezamăgit sau într-un permanent conflict cu copilul. Nu vă aşteptaţi să aveţi un copil perfect; toţi copiii fac greşeli, iar cele mai multe dintre acestea nu sunt intenţionate.
Aşteptările realiste se leagă şi de tine ca părinte. E bine să încerci să faci cât mai mult şi cât mai bine dar nu există părinte perfect. Nu fii aspru cu tine, învaţă din fiecare experienţă.
Grija pentru tine, ca părinte.
A fi părinte este mai uşor atunci când nevoile de intimitate şi relaxare ale cuplului sunt împlinite. A fi părinte bun nu înseamnă să ai o viaţă dominată de copilul tău. Dacă nevoile tale ca adult sunt satisfăcute, cresc şansele de a fi un părinte răbdător, calm, consecvent şi disponibil pentru copil.

Diana Stanculeanu, psihoterapeut în cadrul organizației Salvați Copiii



NOTE PENTRU JURNALISTI:


Acest material de informare face parte din campania de educare și de sensibilizare pentru a combate violenţa la adresa copiilor, derulată de organizația Salvați Copiii, în perioada septembrie 2011-decembrie 2011,  și este pus la dispoziția presei pentru a fi utilizat.
Campania se intitulează ”Ascultă-i sufletul” și își propune să atragă atenţia asupra nevoilor emoţionale și psihice ale copiilor, precum și asupra efectelor negative pe care le au disciplinarea prin bătaie,  umilinţa și  neglijenţa în ceea ce privește dezvoltarea psihică și afectivă a acestora și modul în care se formează și se va comporta viitorul adult. De asemenea, ea își propune să ofere adulților metode alternative și sprijin de specialitate pentru creșterea copiilor într-un mod pozitiv. Experţii Salvati Copiii stau la dispozitia presei pentru a răspunde la întrebări și pentru a da informaţii.  

Salvaţi Copiii a dezvoltat în cinci orașe din ţară (București, Timișoara, Iași, Suceava, Târgu Mureș)  Centre de Consiliere pentru Părinţi, unde sunt oferite servicii de educare și consiliere pentru părinţi și copii și servicii de formare pentru profesioniștii care interacţionează cu copii. La București, Salvaţi Copiii a înfiinţat de asemenea Centrul de Educaţie Emoţională și Comportamentală pentru Copii, unde oferă servicii de evaluare clinică, consiliere și psihoterapie pentru copii și adolescenţi.





Tags: Bataia la copii


Alte articole recomandate:

Treburile casnice si responsabilizarea copilului

Vrei sa ai un copil harnic si responsabil? Te ajutam cu cateva sfaturi, astfel incat munca sa nu dev ...


btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77