No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum identificam si tratam dermatita atopica

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

„Atopie” este termenul medical folosit pentru afectiuni alergice, cum ar fi febra fanului , astmul bronsic sau acest tip de eczema. Persoanele cu o tendinta de a suferi de afectiuni alergice se spune ca sunt atopice. Un procent semnificativ al populatiei este afectat de una sau mai multe conditii atopice. Dermatita atopica afecteaza multe persoane, in special copii.

Sistemul imunitar al persoanelor cu dermatita atopica produce cantitati prea mari dintr-o proteina din categoria imunoglobulinelor (anticorpilor) al carei scop este de a actiona ca un catalizator pentru celulele de protectie ale sistemului imunitar de a recunoaste si de a bloca componentele de proteine ​​straine organismului.

Dermatita atopica este produsa din cauza sensibilitatii crescute la substante care sunt inhalate sau mancate sau substante care intra in contact cu pielea. Acestea ar putea fi par de animale, produse alimentare, acarienii de praf din casa, bacterii sau ciuperci care traiesc pe pielea oricui si care – de regula – nu cauzeaza probleme. Cele mai multe persoane cu dermatita atopica pot sa reactioneze la acestea in grade diferite.

Distinctia intre eczema atopica, eczema de contact alergica si eczema de contact iritanta este faptul ca in cazul primelor doua reactia imunitara sta la mijloc si determina daca un individ va reactiona sau nu.

In dermatitele de contact iritante, sistemul de antigen-anticorp este ocolit si reactia pielii apare ca un rezultat direct al efectelor chimice iritante pentru piele.

In dermatitele alergice de contact, persoana dezvolta lent o reactie cutanata la o substanta specifica care a fost in contact cu pielea lor.

 

Caracteristicile dermatitei atopice

Desi primul episod de dermatita atopica poate sa apara la maturitate, majoritatea oamenilor au o istorie care incepe din copilarie. Aproximativ jumatate dintre copiii afectati prezinta ameliorare pana la varsta de sase ani si 85 la suta pana la momentul inceperii pubertatii.

Aproximativ 70 la suta dintre cei afectati au un istoric familial relativ la cel putin una dintre conditiile atopice. Acest lucru indica legaturi genetice la atopie, dar relatia este complexa.

O combinatie de cauze: cea genetica si cea datorata expunerilor de mediu determina, probabil, daca la un individ se dezvolta dermatita atopica, dar nu stim inca ce influente importante mai sunt.

Principalul simptom, ca si in cazul tuturor tipurilor de dermatite, este cel de mancarime. In general, pielea este uscata, dar in zonele mai afectate pielea este rosie, cu usoare ridicaturi, insuficient definite atunci cand dermatita este activa.

Noduli sau vezicule, unele scurgeri de lichid de la suprafata pielii si descuamarea pielii, sunt alte caracteristici ale dermatitei atopice.

Dupa episoadele acute, simptomele se vor diminua, fiind mai putin active pe termen mai lung, aspectul devine putin mai putin suparator, dar prezinta mai multe aspecte in modul de ingrosare si inchiderea la culoare a pielii in zonele in care este mai scarpinata.

La sugari si la copiii mici, pielea afectata este in cea mai mare parte in zona fetei si pe masura ce mai cresc un pic, eruptiile cutanate se extind la nivelul corpului si membrelor. Zona scutecului este, de obicei, afectata si ar putea fi inflamata de la efectul de urina sau de cresterea microorganismelor (ciuperci) pe piele, producandu-se afte.

Copiii au tendinta de a dezvolta cele mai multe probleme pe pliurile pielii din zona articulatiilor. Coturile, incheieturile, spatele genunchilor si partea din fata a gleznelor sunt tipice.

Adultii au o implicare mai mare a fetei si a trunchiului.

Infectiile superficiale ale pielii pot provoca roseata crescuta si caldura, scurgeri si, probabil, formarea de cruste. Basicutele pot contine puroi. Dermatitele infectate nu dau, de obicei semne de infectie generala, cum ar fi o temperatura ridicata.

 

Teste pentru dermatita

Diagnosticul de dermatita atopica este, de obicei destul de simplu, pe baza simptomelor, aspectului si istoricului familial pozitiv de atopie. Desi la testele de sange va fi probabil sa apara, in general, niveluri ridicate de anticorpi, acest lucru nu este, in sine, necesar sau util medicului.

Poate fi aplicat un test de sange care identifica alergenii intr-un mod mai specific, cum ar fi grupuri de alimente generale, acarianul de praf din casa si parul de animale. Cu toate acestea, rezultatele ar trebui sa fie interpretate cu precautie si pot fi folositoare doar pentru o parte din persoanele cu dermatite. Medicul poate efectua o serie de alte teste de alergie, daca le considera a fi benefice.

 

dermatita-atopica

Tratamentul dermatitei atopice

Tratamentul cuprinde:

 

Evitarea iritantilor

E mai usor de zis decat de facut, mai ales atunci cand pot fi posibili alergeni multi, atunci cand acestea sunt elemente comune, care sunt greu de evitat sau atunci cand nu se cunosc cei mai importanti alergeni.

In termeni generali: hainele de bumbac sunt mai putin iritante, parul de animale, cum ar fi de la pisici si caini, ar trebui sa fie evitat pe cat posibil si masuri rezonabile ar trebui sa fie luate in casa pentru a reduce praful si nivelul de acarieni de praf. Excluderea unor alimente este rareori utila si acum este putin utilizata in tratament.

 

Hidratarea pielii

Dermatita este o afectiune a pielii uscate si cremele hidratante (emoliente) sunt un sprijin in tratament.

Problemele in a folosi crema hidratanta in cantitati suficiente sunt in principal cele practice. Pielea se usuca in cursul zilei, deci reaplicarea este necesara, dar este adesea incomod sa fie facuta.

Spalarea pe maini indeparteaza uleiurile si umezeala din piele, astfel incat nu trebuie sa lipseasca crema hidratanta de la chiuveta. (Sunt indicate si creme de curatare hidratante sau emoliente care nu contin sapun.)

Cremele hidratante trebuie sa fie in cantitati adecvate pentru a permite utilizarea lor libera.

 

Tratarea infectiei

Este perfect normal pentru bacterii sa fie prezente pe suprafata pielii noastre. Dar apararea pielii cu dermatita este slabita si invazia bacteriana a straturilor profunde se produce, declansand reactii imune.

Dermatitele sunt adesea insotite de infectii si au nevoie de tratament cu antibiotice.

Cremele antibiotice au o valoare limitata, deoarece sunt absorbite prost, dar pot fi de ajutor pe termen scurt pentru exacerbari usoare, de obicei in combinatie cu o crema ce calmeaza mancarimea.

Dermatitele mai active necesita antibiotice pe cale orala, timp de o saptamana pana la 10 de zile.

 

Reducerea inflamatiei

Cremele care calmeaza mancarimea sunt principalele anti-inflamatorii din tratament si sunt fabricate in diferite forme, cu diferite grade de potenta.

Desi, este adevarat ca supra-utilizarea lor poate provoca probleme ale pielii, cum ar fi subtierea si roseata permanenta, este important sa pastrati aceasta problema in perspectiva.

Utilizarea prudenta a cantitatii minime necesare este sigura chiar si pe termen lung. Problemele dermatitelor netratate, cu toate efectele colaterale care decurg din aceasta, sunt cu mult mai multe decat cele de la utilizarea cremelor cu steroizi. Acest lucru este valabil mai ales in cazul parintilor in care exista o reticenta de a folosi steroizi, ceea ce este de inteles, dar e in detrimentul ingrijirii copiilor.

Inhibitori de calcineurina sunt tot mai mult folositi ca o alternativa la creme cu steroizi si pot reduce necesitatea de a folosi steroizi puternici pentru perioade indelungate, in special pe fata.

Acestea ar trebui folosite numai intermitent si aplicate in zonele active de dermatita. Expunerea la soare ar trebui sa fie limitata, pentru a reduce orice potentiale riscuri de cancer de piele de la utilizarea pe termen lung.

 

Alte tratamente

Alte tratamente sunt utilizate pentru dermatite in cazul in care acestea sunt deosebit de greu de controlat.

Atent controlat, tratamentul cu lumina ultravioleta poate fi util, dar trebuie sa fie rationalizat pentru a limita riscul crescut de cancer de piele daca e utilizat pe termen lung.

Medicamente orale, care sa diminueze sistemul imunitar , sunt tratamentele principale pentru dermatitele severe si pot fi folosite pe termen mediu si pe termen lung, cu conditia ca acestea sa fie monitorizate pentru aparitia de efecte secundare. Acest lucru, de obicei, poate fi realizat prin teste de sange periodice.

Reprize scurte de steroizi pe cale orala cu doze destul de mari sunt, de asemenea, folosite pentru a tine dermatita activa sub control.

Administrarea unor uleiuri sau capsule de acid gamolenic au fost intrerupte din tratamentul pentru dermatita, deoarece nu a existat nicio dovada convingatoare ca functioneaza.

Tratamentul pe baza de plante este, de asemenea, potential problematic din diferite motive. In ciuda unor succese aparente, modul in care functioneaza este neclar.

Unele produse pe baza de plante s-a constatat ca au steroizi adaugati si nu exista niciun regulament de control sau de siguranta a acestor produse. Prin urmare, in acest moment nu pot fi recomandate cu incredere.





Tags: Dermatita atopica


Alte articole recomandate:

Iritatii ale pielii bebelusilor. Dermatita

Pielea nou-nascutului si cea a sugarului este deosebit de sensibila fata de factorii externi care po ...

Eczema infantila (dermatita atopica)

Multi copii sufera de eczema infantila sau dermatita atopica - o forma de inflamatie a pielii, care ...

Dermatita si scoala

Din cauza simptomelor pe care le are, dermatita afecteaza in mod deosebit programul dar si relatiile ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77