No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Eczema infantila (dermatita atopica)

In Boli si afectiuni , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Multi copii sufera de eczema infantila sau dermatita atopica - o forma de inflamatie a pielii, care cauzeaza mancarime. Aceasta este caracterizata prin perioade fara simptome, urmate de focare de severitati diferite.

Copiii care sufera de dermatite tind sa aiba pielea uscata. Ei au, de asemenea, o sensibilitate ridicata la mancarime, impreuna cu un risc crescut de a dezvolta alte boli atopice: astmul, febra fanului sau alergii. Majoritatea copiilor depasesc dermatita infantila dupa ce cresc, in timp ce altii continua sa sufere de boala, mai mult sau mai putin, pentru tot restul vietii lor.

 

Care sunt cauzele eczemei infantile?

Nimeni nu stie ce cauzeaza boala. Dar pentru trei sferturi dintre cei care sufera de dermatita infantila, sunt in familie cazuri de alergii, astm sau de febra fanului. Este de asemenea frecvent pentru copiii cu aceasta boala sa sufere de bronsita astmatica, astm, febra fanului sau alte tipuri de boli alergice.

Boala se manifesta de obicei inainte de implinirea varstei de cinci ani, si cel mai frecvent apare atunci cand copilul este intre doua si sase luni.

 

Care sunt simptomele dermatitei infantile?

Bebelusii cu dermatita infantila dezvolta o eruptie rosie insotita de mancarime, de cele mai multe ori pe obraji. Aceasta se intinde pe fata, apoi in jos pe gat pana in regiunea scutecului. Dar poate aparea, de asemenea, pe brate si pe picioare. Din cauza mancarimii, copilul poate parea suparat sau iritat - mai ales pe timp de noapte.

Eruptia este in mod normal uscata, dar in cazul in care pielea este infectata cu bacterii, eczema va incepe sa supureze (producand puroi). Acesta este un semnal de pericol, si trebuie sa va adresati medicului de familie sau unui dermatolog.

Cand copilul creste ajungand la un an si jumatate sau poate chiar doi, boala va urma un model mai tipic, cu eruptii cutanate care apar in spatele genunchilor si la articulatiile bratelor, la incheieturi, pe glezne si pe gat.

Printre adulti, simptomele tipice sunt o varianta a modelului gasit la copii. Eczema, uscata la baza, cu piele ingrosata in mod normal, apare pe trunchi si este adesea infectata cu bacterii ale pielii.

O multime de oameni, care sufera de o tendinta mostenita de a dezvolta alergii, prezinta, de asemenea, semne ale eczemei atopice: zone intunecate din jurul ochilor si o brazda dubla pe sub ei, fisuri langa lobii urechilor si mancarime atunci cand poarta haine de lana.

 

Cine prezinta un risc mai mare?

Asta e simplu: copiii ai caror parinti sau frati si surori sufera de una dintre bolile "atopice" cum ar fi febra fanului, astm sau dermatite, dar asta nu e o regula. Stim ca de fiecare data sunt si exceptii.

 

dermatita infantila

 

Cateva sfaturi ca sa preveniti dermatita infantila:

  • Daca unul sau ambii parteneri dintr-o relatie este atopic, este o idee buna sa discutati cu medicul de familie sau cu un specialist inainte de a deveni parinti. Ei vor fi capabili de a va consilia cu privire la dieta, care poate reduce riscul copilului dumneavoastra de a dezvolta o alergie si, intr-o anumita masura, dermatite infantile.
  • Bebelusii ar trebui sa fie exclusiv alaptati si sa nu fie intarcati pana la 5 sau 6 luni, iar laptele de vaca sa nu fie introdus in alimentatie inainte de 12 luni.
  • Asigurati-va ca copilul poarta haine de bumbac - nu articole de lana sau sintetice, care pot provoca transpiratie si iritare.
  • Se spala hainele cu sapun fara parfum. In cazul in care apa este dura, se adauga otet de uz casnic la clatire.
  • Aplicati crema hidratanta de mai multe ori pe zi. In timpul verii, trebuie sa fie utilizata o lotiune relativ subtire, in timp ce iarna este necesara o crema groasa. Utilizarea unor lotiuni de curatat fara sapun atunci cand se spala pielea, de exemplu creme hidratante de curatare.
  • Orice zone anormale ale pielii sunt susceptibile a avea nevoie de un unguent cu efect de calmare.
  • In cazul in care incepe sa supureze eczema - se prelinge puroi - sau apar vezicule mici galbui, trebuie consultat un medic. Dermatia este, probabil, infectata si va avea nevoie de medicatie.
  • In cazul in care copilul are o alergie asigurati-va ca beneficiaza de ingrijiri si incercati sa evitati lucrurile sau situatiile despre care stiti ca agraveaza alergia. Acestea ar putea include acarianul de praf din casa si anumite alimente (de exemplu, produse lactate) sau stres.

 

Cum se pune diagnosticul?

Diagnosticul este pus de catre medic, in special pe baza aspectului vizual.

 

Perspective de viitor

Este important sa realizam ca boala nu poate sa dispara. Este nevoie de un tratament constant cu creme hidratante (cu sau fara unguent calmant) - chiar si atunci cand nu exista simptome. Dar, cu o ingrijire atenta a pielii, o serie de complicatii mai grave pot fi evitate.

Daca copilul sufera de dermatita infantila, trebuie sa retinut ca eczema se poate infecta cu microorganisme.

 

Cum poate fi tratata dermatita infantila si ce medicatie se foloseste?

Scopul tratamentului este de a incerca evitarea declansarii eruptiilor cutanate si de a mentine pielea hidratata pentru a ajuta la calmarea pruritului si a preveni inflamatia.

Din acest motiv, un aspect cheie este utilizarea de creme hidratante care inmoaie pielea, in special inlocuitori ai sapunului. In acest fel, boala poate fi, uneori, controlata.

Dermatita care nu poate fi controlata doar cu creme hidratante, va trebui in mod normal, tratata cu o crema calmanta. In timp ce unele creme usoare cu steroizi pot fi cumparate din farmacii, acestea nu sunt autorizate pentru a fi utilizate pe copii sau pe fata - fara a consulta in prealabil medicul.

Cremele cu steroizi sunt prescrise de catre medic pentru a reduce inflamarea pielii. Ele sunt sigure atunci cand sunt utilizate corect. Cu cat crema este mai puternica, cu atat este mai mare riscul efectelor secundare. Acestea ar trebui discutate cu medicul de familie.

In cazurile severe, ajutorul unui dermatolog poate fi necesar. Antibacterienele - fie orale sau creme - sunt adesea necesare atunci cand eruptiile sunt complicate de infectii.

Un tratament alternativ care poate fi luat in considerare consta in utilizarea unei creme relativ noi, care este un medicament imunomodulator slab, ceea ce inseamna ca moduleaza sau "modifica" sistemul imunitar al organismului intr-un fel. Acesta reduce inflamatia, dar nu este un steroid. Poate fi utilizat pentru a trata eruptii slabe pana la moderate ale dermatitelor la copii cu varsta de doi ani si peste.

Tratamentul dermatitei infantile ar trebui sa aiba intotdeauna loc sub supravegherea medicului. In cazurile severe sau in cazul in care copilul dezvolta o infectie a pielii, el ar putea avea nevoie sa fie tratat la spital.





Tags: Dermatita de contact , Dermatita la copii , Dermatita atopica


Alte articole recomandate:

Iritatii ale pielii bebelusilor. Dermatita

Pielea nou-nascutului si cea a sugarului este deosebit de sensibila fata de factorii externi care po ...

Crusta de lapte (dermatita seboreica infantila)

Dermatita seboreica infantila - cunoscuta si sub denumirea de crusta de lapte - este afectiune a pie ...

Cum identificam si tratam dermatita atopica

„Atopie” este termenul medical folosit pentru afectiuni alergice, cum ar fi febra fanului , astm ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77