No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Stimuleaza creierul bebelusului tau

In Bebelusi , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cu cat mai multi copii sunt studiati, cu atat ne dam seama ca simturile si creierul micutilor sunt deosebit de active, chiar si la o varsta foarte tanara. Specialistii spun ca putem  obtine chiar si unele indicatii ale personalitatii copiilor chiar inca din burtica mamei.

In timp ce unele indicii de dezvoltarea ale creierului copiilor sunt evidente, altele sunt destul de subtile. Psihologii si pediatrii folosesc tot felul de echipamente electronice sofisticate pentru a studia creierul bebelusilor obtinand informatii interesante. Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a vedea mai clar modul incredibil in care copilul tau este capabil sa foloseasca expresiile fetei sau tonalitatea vocii pentru a comunica cu tine.

 

Varsta: nou-nascut

Cu mult timp inainte ca cel mic sa poata sa vorbeasca, reactiile fizice si expresiile sale pot spune multe despre personalitatea lui. Limbajul corpului poate fi dat de temperamentul unui copil, si poate reflecta stilul sau personal dar si sensibilitatile sale. De exemplu, este un fapt cunoscut ca majoritatea bebelusilor plang, insa unii fac acest lucru mai usor sau mentin un plans mai indelungat deat altii. Intelegerea temperamentul copilului tau poate te va ajuta sa il intelegi si sa poti sa comunici mai bine cu el chiar si atunci cand inca nu poate sa iti zica nici macar "mama".

 

dezvoltarea-bebelusului

 

Cum studiem comportamentul micutului?

Tine copilul cu mana ta stanga sub corpul sau si cu mana dreapta sprijina-i capul. Spune linistita numele lui. Acorda o atentie deosebita muschiilor lui si aspectului sau. Daca cel mic devine tensionat si isi arcuieste spatele sau scuipa atunci trebuie sa sti ca acestea sunt semne ca puiul tau se simte coplesit. Daca acesta este cazul, poti sa reduci stimulii din jurul lui. Diminueaza luminile, opreste radioul sau alti factori pertubatori, sansele sunt ca el sa intoarca capul in directia ta. Aceasta este o actiune reflexa. Ea apare chiar si in intuneric, fiind o modalitate pentru ca puiul tau sa poata localiza cu ajutorul ochilor sursa de sunet.

Daca acorzi atentie vei observa ca miscarile nou-nascutilor difera fata de copiii mai mari. In loc sa raspunda imediat, el asteapta cateva secunde si apoi va intoarce capul foarte incet in directia ta.

In cazul in care copilul se simte confortabil, continua sa vorbesti incet cu el. Spune-i cat de destept si frumos este. Ii poti povesti cum creierul lui se va dubla in dimensiune pe parcursul anului viitor si se va dubla din nou pana cand va implini varsta de 6 ani.

In timp ce vorbesti cu el uita-te la ochii lui. Mutai fata spre stanga in timp ce vorbesti cu el si probabil te va urmari cu ochii. Aceasta este o realizare importanta. Cercetatorii au aratat ca un copil de numai 2 zile se uita la chipul mamei sale mai mult si intr-un mod diferit decat la fetele altor femei. In acest scurt timp, copilul si-a dat seama cine esti.

 


Ioana Pelin - www.bebebliss.ro






Alte articole recomandate:

Dezvoltarea bebelusului - semne de inteligenta

Dupa nasterea bebelusului este intr-un proces continuu de crestere si invatare. Desi nevoile lor se ...

Dieta pentru un creier sanatos

Pentru un creier sanatos trebuie sa avem grija ce mancam si cantitatea mancata. De asemenea consumul ...

Inteligenta copiilor. Cum o putem stimula?

Toti parintii isi doresc sa aiba copii frumosi si inteligenti. Iti prezentam cateva sfaturi care te ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77