No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Dezvoltarea bebelusului - semne de inteligenta

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Dupa nasterea bebelusului este intr-un proces continuu de crestere si invatare. Desi nevoile lor se restrang la a dormi, a manca si a bea inteligenta lor se formeaza pe masura ce acestia cresc.

In primele momente de dupa nastere bebelusul este capabil sa recunoasca chipul mamei, iar dupa cateva saptamani acesta chiar poate imita expresiile faciale ale acesteia.

Imintatia aceasta pe langa faptul ca e foarte dragalasa exprima faptul ca bebe invata sa descifreze emotiile si sa si le insuseasca.

 

Dezvoltarea bebelusului: 0 - 6 luni

In incercarea sa de a cuceri lumea bebe incepe sa gangureasca de la circa 3 luni in incercarea de a fi auzit. Daca gangureste bebe crede ca cineva ii va raspunde, astfel capacitatea sa sociala este in formare.

Ca sa il ajuti sa isi dezvolte abilitatile de comunicare vorbeste-i si mai ales raspunde-i. Aceasta metoda de a-l invata sa comunice ii va oferi o lectie importanta: oferi un zambet - primesti un zambet.

 

dezvoltare bebe

 

Dezvoltarea bebelusului: 6-12 luni

Bebe invata multe lucruri de-alungul dezvoltarii sale. In prima etapa a vietii acesta acumuleaza multe informatii, iar pe masura ce se apropie de varsta de 1 an aceasta perioada este dedicata studierii rutinei

Bebelusul va fi in stare sa anticipeze un raspuns si va putea sa construiasca scenarii precum daca el va zambi, va zambi si mami. Acesta este o etapa importanta deoarece este o trecere de la imitare la repetitie.

Bebelusul tau poate acum sa recunoasca intonatia: cand "nu" inseamna "nu e voie" si muzica si ritmul. O melodie trista va fi inteleasa in mod diferit de bebe fata de  melodie vesela.

In aceasta etapa cel mic va intelege de asemenea tiparul sau de activitati: somn, mancare, joaca.

Functiile motorii ale bebelusului dezvoltate il vor face sa mearga de-a busilea si chiar sa stea in picioare. Bebe se va stradui sa comunice trecand de la gandurit la a rosti cateva silabe simple si chiar cuvinte.

Bine de stiut:  A raspunde copilului tau atunci cand gangureste sau incearca sa rosteasca anumite cuvinte il ajuti si il motivezi sa repede anumite sunete ce se vor transforma pe urma in cuvinte. De exemplu daca vrea mingea, da-i mingea spunand " Uite mingea, e rotunde si vine la bebe"

 

nou nascut

 

Dezvoltarea bebelusului: 12-18 luni

Bebe invata sa comunice pe masura ce creste, cunostintele acumulate de la nastere fiind piatra de temelie pentru abilitate copilului de a se exprima pe viitor. Daca in primul an de viata bebe asculta ceea ce spuneau ceilalti, la 18 luni majoritatea bebelusilor pot vorbi spunand 2-3 cuvinte sintetizate in mici enunturi.

 

bebe

 

Copiii chiar pot forma un dialog raspunzand intrebarilor si chiar intreband la randul lor, clasicul "de ce?" fiind intrebarea ce atesta curiozitatea celor mici pentru mediu.

In jurul varstei de 1 an jumatate bebelusii se transforma in mici vorbareti. Pe langa abilitatea de vorbire copiii incep sa inteleaga si dinamica umana. Cei mici se redescopera pe sine si se pot recunoaste in oglinda.

De asemenea acestia pot interpreta expresiile faciale, astfel incat daca ii spui celui mic "nu" cu zambetul pe buze acesta va stii ca nu esti serioasa sau ferma in decizia ta.






Alte articole recomandate:

Reflexele bebelusului dupa nastere

Reflexele bebelusului dupa nastere sunt cele care ii determina starea de sanatate si modul in care n ...

Stiluri de atasament ale bebelusilor

In zilele noastre se vorbeste mult despre atasamentul parintesc si desi multora le este familiar ac ...

Inteligenta copiilor. Cum o putem stimula?

Toti parintii isi doresc sa aiba copii frumosi si inteligenti. Iti prezentam cateva sfaturi care te ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77