No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Programul bebelusilor - rutina zilnica

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

La fel ca un adult, bebelusul tau are nevoie de o anumita rutina pentru a se simti confortabil. Daca nu stii cum ar trebui sa organizezi programul copilului, iti prezentam cateva idei care te vor ajuta cu siguranta.

De ce ar trebui sa ii faci un program fix bebelusului?

Bebelusul tau nu are foarte multe nevoi: doreste sa fie hranit, culcat la timp si iubit de familia sa. Bineinteles, nu este intotdeauna usor sa iti dai seama ce ii trebuie si de ce plange, mai ales in conditiile in care e necesar sa ai grija si de casa sau de ceilalti copii.

Multi parinti considera ca un program fix le usureaza viata, facand totul sa devina mai previzibil. Atat tu, cat si copilul aveti de beneficiat in momentul in care intrati intr-o rutina, deoarece fiecare stie ce sa astepte de la celalalt. De exemplu, bebelusul devine constient de faptul ca dupa biberonul sau baita de seara urmeaza ora de culcare.

Pediatrii considera ca bebelusii simt nevoia sa stie constant ce urmeaza sa se intample, fiind astfel mai linistiti si acceptand mai usor activitatile impuse. Fiind hranit si culcat la ore fixe, copilul tau va avea mai putine motive de a se simti iritat sau nemultumit. In plus, daca vei lasa vreodata bebelusul in grija altcuiva, vei sta linistita la gandul ca totul este in regula acasa: micutul stie cand trebuie sa manance si sa doarma, iar bona sau ruda care iti tine locul poate anticipa principalele nevoi.

 

Cand poti incepe sa fixezi un program bebelusului?

Majoritatea pediatrilor spun ca ideal ar fi ca micutul tau sa fie invatat cu o anumita rutina la o varsta destul de frageda, mai precis intre 2 si 4 luni. In multe cazuri, bebelusii devin mai previzibili in jurul varstei de 3 luni, mancand si dormind la intervale destul de regulate. Daca micutul tau incepe sa aiba un tipar de somn si hrana mai devreme de 3 luni, poti lucra cu el la programul zilnic pe care vrei sa il stabilesti.

Noteaza-ti orele la care mananca si doarme copilul, in acest fel iti va fi mai usor sa descoperi ce il caracterizeaza. Ai grija sa tii cont de faptul ca fiecare bebelus este unic, asa ca dezvoltarea sa poate fi diferita. Poti impune un program in functie de instinctul tau, mai bine zis de momentul pe care il consideri potrivit. Tine cont si de faptul ca, oricat de bine ar fi stabilit programul, pot interveni mici modificari, de care ar fi indicat sa tii cont. Daca ti-ai notat ca la ora 8 sa iti culci bebelusul, dar acesta plange si nu vrea sa adoarma, poate este cazul sa il hranesti sau sa te joci cu el.

 

rutina zilnica a bebelusului

 

Ce metode ar trebui sa aplici?

Poti alege modul in care sa alcatuiesti un program, totul tine de ceea ce crezi ca l-ar avantaja mai mult pe cel mic. Ca sa iti fie mai usor, iti prezentam trei metode principale pe care le poti utiliza:

Programul stabilit in functie de parinte: e vorba de o rutina ceva mai stricta, in care parintii stabilesc ce trebuie sa faca micutul in fiecare moment al zilei, cand e cazul sa manance si cand sa se joace. Decizia poate fi exclusiv a familiei sau poate fi luata in colaborare cu un specialist. Acest tip de program trebuie respectat cu strictete.

Programul stabilit in functie de copil: este mai putin strict, nu exista reguli atat de clare. In acest caz tii cont mai mult de semnalele si reactiile copilului, in functie de care stii ce trebuie sa faci. Dupa cateva saptamani copiii incep sa isi formeze un ritm, pe care tu il vei urma cu usurinta. Programul poate varia de la o zi la alta, in functie de nevoile bebelusului.

● Programul combinat: contine cate ceva din fiecare metoda, decizia fiind si a parintelui, dar si a copilului. Ai o rutina pe care in general o respecti, dar aceasta este mai flexibila. Somnul poate fi amanat daca bebelusul nu este obosit, sau masa poate fi luata cu o mica intarziere daca ai stat in oras mai mult decat te-ai asteptat.







Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77