No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Invata-ti bebelusul sa adoarma singur

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Daca de cele mai multe ori ti-ai petrecut ore bune din noapte incercand sa il adormi pe cel mic, ideea ca acesta sa adoarma singur ti se va parea ciudata si nerealista. Cu toate astea, iti garantam ca nu este ceva imposibil si ca micutul tau poate ajunge sa adoarma fara ajutorul tau.

Somnul este foarte important pentru bebelus: daca nu este odihnit, micutul tau va plange si va refuza sa se linisteasca. Cu siguranta realizezi faptul ca este important ca bebelusul sa reuseasca sa adoarma fara ca tu sa fii mereu in preajma lui, sa il legeni sau sa ii canti. Totusi, la prima vedere acest lucru poate parea destul de greu de pus in practica. Urmeaza pasii urmatori si vei vedea ca lucrurile incep sa se simplifice.

 

Sfaturi pentru adormirea bebelusului

Retine faptul ca bebelusii asociaza diverse obiecte, persoane sau actiuni cu mersul la culcare

 

cum_adoarme_bebelusul

Daca micutul a inceput sa asocieze somnul cu persoana ta, va avea nevoie sa fii langa el de fiecare data cand adoarme. Acelasi lucru se poate intampla cu actiuni precum leganatul sau cantecele, pe care copilul le poate vedea ca obligatorii inainte de culcare.

 

Incearca sa ii formezi asocierile pe care vrei sa le pastreze de-a lungul copilariei: poate sa aiba nevoie de ursuletul de plus pentru a adormi sau poate sa adoarma doar cand esti langa el. Dupa ce iti aduci bebelusul de la maternitate, instaleaza-l comod in patutul din camera lui si incearca diverse asocieri care sa il determine sa fie calm si multumit.

 

Vorbeste-i incet copilului, folosind o voce joasa si calma

 

Gandeste-te la exercitiile de relaxare pe care le aplica psihologii si terapeutii: cheia sta, de multe ori, nu doar in cuvintele folosite, ci mai ales in tonul vocii. Nu folosi un ton ridicat si nu vorbi prea repede, pentru ca important este ca vocea ta sa ii transmita bebelusului o senzatie de calm si siguranta. Somnul bebelusului nu trebuie sa fie agitat.

 

Modeleaza programul de somn cat mai devreme, inainte ca micutul sa isi formeze propriile obiceiuri

 

Asigura-te ca bebe are un program destul de bine pus la punct si seteaza-i cu aproximatie orele la care ar trebui sa doarma. Bebelusii au nevoie de rutina si reusesc sa o respecte, mai ales atunci cand inteleg ce anume se asteapta de la ei.

 

Decide singura daca vrei sa renunti la a-ti adormi tu insati copilul

 

invata-l_sa_adoarma_singur

Poate obisnuiai sa ii canti celui mic pana adormea sau poate il leganai in brate. Fiecare mamica are obiceiurile sale, iar fiecare parinte trebuie sa isi asume propriile decizii: se spune ca nu este indicat sa iti lasi copilul sa planga pana se plictiseste, in loc sa il linistesti, pentru ca acest lucru ii va afecta increderea in cei din jur.

 

Pe de alta parte, multi considera ca este normal sa iti inveti micutul cu mai multa libertate si sa nu il mai lasi sa depinda de tine. Cum il adormi pe bebe? Alegerea este a ta, iar tu trebuie sa te hotarasti daca iti ajuti de fiecare data copilul sa adoarma sau il inveti sa faca asta pe cont propriu.

 

Invata-ti copilul prin pasi mici sa nu mai fie dependent de tine

 

Unii parinti folosesc tehnica simpla: isi lasa bebelusul sa planga pana adoarme singur, iar dupa cateva nopti acesta incepe sa se obisnuiasca. In cazul in care nu vrei sa ii aplici un astfel de tratament puiului tau, iata ce poti face: pune-ti copilul comod in patut si stai cu el doua minute, dupa care iesi din camera pentru alte doua minute. Data urmatoare, proportia se va schimba la doua minute de stat cu bebe si patru minute petrecute de catre acesta de unul singur. In final vei ajunge sa il lasi chiar si zece minute, iar incetul cu incetul micutul va reusi sa adoarma fara ca tu sa fii prin preajma.






Alte articole recomandate:

Notiuni de baza despre somnul bebelusilor: de la nastere pana la 3 luni

Nou-nascutii dorm mult - de obicei 14 - 18 ore pe zi in timpul primei saptamani si 12 - 16 ore pe zi ...

Bebe si orele de somn. Cand copilul nu doarme

Somnul este important, deoarece corpul are nevoie de pauze in care sa isi recupereze energia pierdu ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77