No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum invata bebele sa mearga?

In Bebelusi , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Bebelusii devin tot mai activi pe masura ce muschii li se dezvolta si au forta necesara sa se deplaseze. Incep sa caute, sa umble, sa mearga de-a busilea, lucruri noi pentru ei si totodata fascinante.

In prima faza descoperise ca lumea se vede foarte bine si daca stai pe burtica, nu numai pe spate. In momentul in care bebelusul reuseste sa se intoarca de pe o parte pe cealalta, respectiv de pe spate pe burtica si invers, primul pas a fost facut. Cam cu greu, insa a meritat tot efortul si acest lucru, de a sta pe burtica, este un lucru foarte agreat de bebelusi.

Din momentul in care bebe descopera ca poate face acest lucru, i se va parea foarte interesant si il va face cat mai des, el devenind mult mai usor si firesc. Aceasta etapa se poate desfasura in intervalul 3-4 luni, timp in care bebelusul are timp sa descopere mult mai multe decat statul pe burtica.

Trecerea de la statul pe burtica la mersul de-a busilea este un alt moment important in viata bebelusului, un moment in care el isi da seama ca poate ajunge la lucrurile pe care si le doreste si ii starnesc curiozitatea, deplasandu-se singur.

La inceput, bineinteles ca nu stapaneste prea bine aceasta metoda de deplasare, el avand manutele fragile, lipsite de forta necesara sustinerii corpului sau. Incercarile pana la reusita sunt nenumarate, cazaturile si loviturile la fel, insa ceea ce descopera bebe ca poate sa faca este mult mai satisfacator si diminueaza din tristetea acestuia.

In perioada urmatoare, bebe experimenteaza modalitatile de a se ridica si de a sta singur in picioare. Trebuie supravegheat indeaproape, pentru ca exista posibilitatea, ca in incercarea lui de a face aceste lucruri, sa cada si sa se loveasca, atragand dupa sine frica acestuia de a mai incerca face lucru. La fel ca si in celelalte etape, copilul prinde curaj cand vede ca se poate deplasa singur si acest lucru parca este mult mai atractiv pentru el decat mersul de-a busilea.

Pana sa mearga singuri, copiii vor avea ca sprijin tot ceea ce vor intalni in cale, se vor sprijini si vor merge pe langa peretii camerei, sau tinandu-se de pat, de scaune, etc. Ei nu trebuie fortati sa stea in picioare si nici sa mearga, vor face acest lucru cand se vor simti pregatiti si cand vor avea curajul sa lase in urma tot ceea ce ei considera ca sprijin in deplasarea lor.

Fiecare copil are ritmul lui, unii se grabesc sa mearga mai repede, altii sunt mai lenesi, de aceea fiecare parinte trebuie sa se conformeze cu ritmul de dezvoltare al copilului lui.

Toate etapele prin care trec bebelusii, inca din prima zi de viata, sunt etape de invatare, sunt etape in care ei trebuie sa se obisnuiasca cu noul, cu tot ceea ce include mediul lor de crestere, si trebuie sa le acordam multa rabdare si intelegere si sa urmam cursul firesc al lucrurilor, fara a accelera ritmul dezvoltarii copilului.

 


Gerogeta Petcu






Alte articole recomandate:

Primii pasi ai copilului - posibile malformatii si afectiuni ortopedice

Bebelusii fac primii pasi la varste diferite si acest moment nu este intotdeauna usor. Copiii – c ...

Pantofi pentru bebelusi: sfaturi utile

Primii pasi reprezinta unul dintre cele mai importante momente din viata unui bebelus. Este o perio ...

Evolutia psihomotorie la bebelusi - primul an

In primul an de viata, bebelusii se dezvolta intr-un ritm ametitor. In primele zile de la nastere, e ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77