No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Invata cum sa-ti hranesti sanatos copilul

In Alimentatie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Ti-ar placea sa ii pui pe masa copilului tau tot ce este mai bun si sa ii asiguri o alimentatie sanatoasa. Din pacate, cei mici se orienteaza dupa gustul si aspectul mancarurilor, iar fast food-urile si magazinele se intrec in a oferi produse ieftine si apetisante, dar total nesanatoase. Ce poti face in acest caz? Ei bine, iti vom oferi cateva sfaturi care sa transforme orice masa intr-o adevarata atractie.

De ce prefera copiii mancarea de tip fast-food?

In primul rand, pune-te in locul copilului tau: pana la o anumita varsta este greu sa intelegi principiile unui stil de viata sanatos, importante nu sunt ingredientele mancarurilor, ci aspectul lor. Tot ceea ce este colorat sau frumos ambalat provoaca mai multa pofta si pare mai interesant de incercat. Cei mai multi copii prefera sa lase deoparte mancarea gatita in casa si sa se delecteze cu pungi de snacksuri si meniuri de la cel mai apropiat fast food.

 

Cum iti poti determina copilul sa prefere mancarea de acasa?

Poate te gandesti ca niciodata nu vei reusi sa pregatesti ceva destul de tentant pentru micutul tau. Pare aproape imposibil ca un copil sa fie entuziasmat de mancarea sanatoasa. Vestea buna este ca totul depinde de ingeniozitatea ta: incearca sa faci lucrurile amuzante si placute, sa prezinti mancarea intr-o alta lumina decat pana acum. Copiii sunt intrigati de tot ceea ce e nou si prefera alimentele care sa le gadile imaginatia si sa le starneasca pofta.

 

Cum trebuie sa arate mancarea perfecta in viziunea copilului?

Un sondaj efectuat asupra mai multor copii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani ne prezinta caracteristicile tipului ideal de mancare pentru acestia:

- Se serveste cu mana. Tacamurile nu au niciun haz...

- Poti sa o inmoi in sos, ceea ce este amuzant si placut, mai ales atunci cand pierzi bucata de mancare si trebuie sa o cauti prin tot sosul.

- Ai posibilitatea de a adauga condimente peste ea. Te poti juca si cu alte ingrediente si poti spune ca ti-ai pregatit singur masa

- Are umpluturi si sosuri.

- Are culori si forme amuzante. Ceea ce inseamna ca este interesanta si ca gust si ca merita incercata.

- E usor de transportat. Se poate lua peste tot si se poate manca oricand.

In momentul in care gatesti poti tine cont de aceste sugestii, astfel incat sa te asiguri ca masa va fi pe placul copilului tau, chiar daca va contine alimente de care de obicei nu s-ar fi atins.

 

Idei pentru o masa atractiva si sanatoasa

1. Gateste mancarurile preferate ale copilului, dar foloseste ingrediente sanatoase: daca incerci sa iti convingi copilul sa manance fructe si legume, de cele mai multe ori vei da gres. Incearca, insa, sa combini legumele sau fructele cu mancaruri pe care stii ca le va aprecia. Poti pregati briose cu mere si banane sau pizza cu spanac. Cu siguranta vor avea succes!

2. Gaseste porecle pentru mancaruri. Copiii iubesc alimentele cu nume amuzante. De exemplu, poti numi conopida ,,copacel" si vei vedea ca brusc va deveni mai interesanta.

3. Experimenteaza cat mai mult. Inventeaza retete noi, combina mai multe ingrediente, lasa-ti copilul sa aleaga ce legume sa folosesti pentru o salata sau ce fructe sa pui intr-o prajitura. Totul va deveni nou si interactiv, trezindu-i interesul si...apetitul!

4. Joaca-te cu aspectul mancarurilor. Din nou, ai posibilitatea sa creezi si sa transformi mancarea in ceva care merita incercat. Deseneaza cu ajutorul unor bucatele de ardei o fata zambitoare deasupra farfuriei cu piure. Fa un omulet din legume si pune-l peste omleta. Posibilitatile sunt nelimitate, copilul va aprecia rezultatul iar tu vei fi linistita stiind ca primeste mancare sanatoasa!

De cele mai multe ori copiii prefera mancarea din oras pentru ca sunt atrasi de aspect, reclama, noutate. Daca vei gati cu putina imaginatie, te asiguram ca vei reusi sa ii oferi copilului tau o alternativa sanatoasa si mult mai gustoasa la produsele de tip fast food.

Ti-am pregatit mai jos o multime de exemple despre cum poti sa aranjezi sandwichurile sau mancarea astfel incat sa devina interesanta pentru copil: branza cu smantana, oua arici pogonici, orez cu carne transformat intr-un arici simpatic, chiar si banalele oua ochiuri pot deveni interesante, hamburgeri sanatosi deveniti albine si o multime de idei in ceea ce priveste sandwich-urile. Pofta buna!

 

branza-smantana-copii mancare-sanatoasa-copii
sandwich-buburuza oua-ochi-copii
hamburger-sanatos sandwich-fluture
sandwich-joc sandwich-craciun-copii
pilaf-de-orez
sandwich-iepure




Tags: Mancare pentru copii


Alte articole recomandate:

Mancare sanatoasa pentru copii mici

O alimentatie sanatoasa si echilibrata inseamna sanatate in dezvoltarea copilului. Daca copiulul nu ...

Mancarea pentru pranzul de la scoala pentru copii

Mamele se gandesc ce anume sa le puna copiilor de mancare la scoala, pentru ca ei nu mananca tot tim ...

Mancarea sanatoasa - 5 fructe si legume pe zi

Tu cat de sanatos mananci? Citeste sfaturile de mai jos despre cum sa maresti consumul de fructe si ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77