No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Vitaminele, in mintea si in alimentatia noastra

In Stiri si noutati , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Obiectivul principal al activităților educative în cadrul programului "5 porţii de legume, fructe sau suc de fructe" planificate pentru grădiniţele de copii din Polonia și România este acela de a promova consumul de legume, fructe și  suc de fructe 100% de către copii.

Preşcolarii reţin foarte uşor informaţiile noi, acestea incluzând, de asemenea, orice fel de detalii esențiale despre obiceiurile benefice unei diete adecvate, necesare pentru viața lor de adult.


Educația încă de la grădiniță

Copiii încă nu mănâncă suficiente legume şi fructe şi nici nu beau suc de fructe 100% - aceasta este una dintre cele mai importante concluzii la care au ajuns organizatorii programului. Potrivit recomandărilor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), adulţii şi copiii ar trebui să mănânce zilnic cel puțin 400-500 g de legume si fructe, împărţite în 5 porţii. Consumul potrivit este deosebit de important pentru creșterea copiilor, iar educația în acest domeniu ar trebui inclusă atât acasă, cât și la grădiniță - locuri în care copiii petrec mult timp, pentru învățare și joacă.

Acțiunea "5 porții de legume, fructe sau suc de fructe" din grădinițe, lansată în luna martie şi care se desfăşoară până în iulie 2013, este o parte a campaniilor naționale de educare, realizate în Polonia și România, al căror obiectiv este de a promova consumul adecvat de legume, fructe și suc de fructe 100% în rândul adulților și al copiilor.

 

Obiectivul național: 400 de grădinițe în România!

Programul pentru grădiniţe include materiale specifice pentru fiecare instituţie, certificate de participare și un concurs artistic cu premii atractive. În acest moment, sunt peste 400 de instituţii înscrise în România şi aproximativ 1500 în programul similar din Polonia.

Barbara Groele, secretarul general al KUPS (Uniunea Naţională a Producătorilor de Sucuri), organizator al campaniei din ambele țări afirmă: "Sperăm că acțiunea noastră îi va stimula pe copii să-şi dorească mai multe legume, fructe şi suc de fructe 100%. Datorită materialelor noastre, copiii vor cunoaşte mai bine lumea porţiilor de legume şi fructe şi credem că le vor fi de folos profesorilor - edutainment fiind cea mai eficientă metodă de învăţare pentru cei mici. Deci, să nu pierdem timpul și să-i învățăm cum să trăiască sănătos!"

Toate instituțiile participante vor primi materiale de instruire pentru cadrele didactice și cărți de colorat pentru copii. Cărțile pentru cei mici conţin jocuri, desene-jocuri și puzzle-uri despre recomandările pentru un consum adecvat, bazate pe dieta cu legume, fructe și suc de fructe 100%. De asemenea, grădinițele vor primi afișe de promovare a programului și broșuri educative pentru părinți. În plus, toate grădinițele înscrise pot participa la un concurs artistic, cu premii atractive pentru instituțiile câştigătoare și pentru copii. Termenul de trimitere al lucrărilor de concurs este până la data de 24 mai 2013.

 

fructe-si-legume

 

Jocuri și distracţie pentru a atrage atenția copiilor

Cărțile educaționale pentru copii, realizate de către specialişti în educaţie integrată, prezintă familia Cincinescu, ai cărei membri adoră cele "5" elemente. Cărțile cu eroi - sănătoşi, zâmbitori, energici - îi invită să utilizeze cărţile și să cunoască mai bine lumea porţiilor de legume-fructe, care ar trebui consumate de cel puțin 5 ori pe zi. Forma de învățare este întotdeauna distractivă și bazată pe joc - activitatea normală a copiilor, care se comportă în același mod, indiferent de personalitate sau de nivelul intelectual. Materialele educaționale individuale sunt importante, dar nu putem uita că principala sursă de know-how despre dieta adecvată de zi cu zi ar trebui să fie, de asemenea, părinții și profesorii. Efortul lor comun poate da cel mai bun rezultat - formarea obiceiurilor alimentare adecvate și mai ales, stabilirea unui stil de viață echilibrat pentru adultul de mai târziu.

Mai multe informatii: www.5pentrusanatate.ro





Tags: Legume in alimentatia copilului , Fructe in alimentatia copilului



Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77