No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Priveste Apa la Biblioteca Nationala

In Stiri si noutati , adaugat in
(4/ 1)
Printeaza Articol

Sâmbătă 3 noiembrie si duminică 4 noiembrie, copiii, adulţii şi toţi cei interesaţi sunt invitaţii Asociaţiei “Ivan Patzaichin – Mila 23” şi ai studioului de arhitectură studioBASAR la o serie de activităţi inedite de week-end, desfăşurate la Biblioteca Naţională a României (bd. Unirii 22), pe malul Dâmboviţei.

Insule pentru copii şi drumeţii pe Dâmboviţa.

În acest week-end, la Biblioteca Naţională a României

 

Sâmbătă 3 noiembrie si duminică 4 noiembrie, copiii, adulţii şi toţi cei interesaţi sunt invitaţii Asociaţiei Ivan Patzaichin – Mila 23” şi ai studioului de arhitectură studioBASAR la o serie de activităţi inedite de week-end, desfăşurate la Biblioteca Naţională a României (bd. Unirii 22), pe malul Dâmboviţei.

Astfel, sâmbătă de la ora 11.00, lângă Farul Dâmboviţei, in faţa Bibliotecii Naţionale, copiii sunt aşteptaţi la un atelier de construit insule mici: locuite, misterioase, cu elice, cu dinozauri, sau vulcani, ce vor fi lansate la apă pe Dâmboviţa. Proiectul poartă denumirea Arhipelag – insule pentru Dâmboviţa iar înscrierile se fac chiar la locaţie, în ordinea sosirii participanţilor.

Duminică, la aceeaşi oră 11.00, tot lângă Farul Dâmboviţei din faţa Bibliotecii Naţionale, bucureştenii sunt aşteptaţi într-o excursie la pas, într-o drumeţie geografică pe firul actual şi trecut al Dâmboviţei până în lacul Văcăreşti, ghidaţi de către arhitectul Radu Ponta şi de peisagistul Mihai Culescu.

 

plug-to-nature.

 

Radu Ponta este conferentiar doctor la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti, si membru al agentiei Republic of Architects (Bucuresti). Radu lucreaza pe tematici de dezvoltare a orasului roman contemporan: de la modul de intersectare a straturilor istorice si moderne in peisajul suburbiilor, in relatie cu dinamica reglementarilor urbanistice si cu traditiile locuintelor, pana la proiectile imaginatiei.

Mihai Culescu este membru al Asociației Peisagiștilor din Romania - AsoP și al Federației Europene a Arhitecților Peisagiști (EFLA), fiind implicat în diferite proiecte de cercetare inițiate în mediul universitar sau în cadrul ONG-urilor de profil.

Pentru plimbarea “pe râu în josde duminică, doritorii sunt sfătuiţi să poarte ghete sau bocanci pentru expediţia din zona lacului, pentru o plimbare care va dura aproximativ 3 ore.

Participarea publicului la activităţile de mai sus este liberă.

 


 

Activităţile din acest week-end de la Biblioteca Naţională încheie proiectul CONECTEAZĂ-TE LA NATURĂ. Strategii de recucerire a urbanității (PLUG to NATURE), o serie de evenimente și intervenții urbane temporare, organizate de Asociaţia Ivan Patzaichin – Mila 23” în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie 2012 cu scopul de a expune soluții de revitalizare a Dâmboviței, râul uitat al Capitalei.

Aici vă invităm să vedeţi un film al principalelor momente din cadrul proiectului PLUG TO NATURE:

 

 

CENTRUL DE CULTURĂ ECO-URBANĂ BUCUREȘTI

Propunerea Asociației Ivan Patzaichin Mila 23 pentru zona Dâmbovița – Biblioteca Națională

 

Asociația a lansat în cadrul proiectului PLUG TO NATURE propunerea de a transforma zona și luciul de apă dintre Bibliotecă și Podul Unirii într-un Centru de Cultură Eco-Urbană.

Prin oferta culturală a Bibliotecii Naționale și prin deschiderea râului pentru public întreaga zonă de lângă Piața Unirii poate deveni un exemplu de conexiune între urbanitate și natură.

Regenerarea întregului curs al Dâmboviței la nivelul Bucureștiului presupune o viziune integrată, intervenții de lungă durată și o cooperare strategică între instituții și parteneri sociali.

Însă, pe termen scurt, Dâmbovița – Biblioteca Națională este partea râului cu cele mai mari șanse de dezvoltare rapidă. Poziția centrală și proximitatea multor repere culturale, turistice și sociale fac ca această partea a râului să fie cea mai oportună zonă de intervenție la nivel urbanistic.

În plus, această parte a Dâmboviței are o deschidere care o face potrivită activităților nautice de agrement.

 


 

studioBASAR

 

studioBASAR a fost înfiinţat în 2006 de către Alex Axinte şi Cristi Borcan, atât ca studio de arhitectură, cât şi ca echipă search-and-rescue, ce acţionează ca agent de observaţie şi intervenţie.

În ultimii ani, studioBASAR a dezvoltat câteva capitole din proiectul Search-and-Rescue: City, o căutare strategică ce investighează dinamica Bucureştiului contemporan.

Proiectele studioBASAR diferă de la instalaţii artistice, cercetări urbane, pâna la concursuri şi diferite tipologii de clădiri rezidenţiale şi publice. studioBASAR a făcut parte în 2009 din echipa proiectului Seducţia Intervalului din cadrul Pavilionului României la Bienala de Artă de la Veneţia şi în 2010 a publicat cartea Evacuarea Fantomei. Arhitecturi ale Supravieţuirii.

studioBASAR este designerul lucrării “Priveşte Apa”, instalată pe terasa dinspre Dâmboviţa a Bibliotecii Naţionale a României în cadrul proiectului PLUG TO NATURE. În faţa Bibliotecii Naţionale, unde Dâmboviţa coteşte brusc şi se desprinde singura dată de benzile de circulaţie auto, formulăm o naraţiune temporară ce ţinteşte transformarea ei dintr-o margine de canal într-un mal de râu printr-o acumulare de instalaţii şi evenimente ce angajează la nivel simbolic rolurile pierdute ale apei în oraş “, spun Alex şi Cristi.

 

Contact:

Alina Șerban

e-mail: alina.serban@rowmania.ro

telefon: 0745.028.544

www.rowmania.ro;

http://www.facebook.com/RowmaniaPatzaichin





Tags: Activitati de timp liber



Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77