A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Pe data de 18 august 2012 a inceput campania mancatului sanatos Food Revolution Romania, odata cu primul atelier MICII BUCATARI, pentru copii de 3-5 ani, care a avut loc la restaurantul frufru. Pe cat de emotionati au fost adultii, pe atat de nerabdatori, hotarati si relaxati au fost copiii, dornici sa inceapa sa experimenteze gusturi si mirosuri, ingrediente si retete noi, mai ales dupa ce au primit si sortulete verzi cu inscriptia Micul bucatar.
In prima parte a atelierului li s-a spus o poveste despre magia si poezia mancarurilor, prin intermediul istoriei lui Remy din desenul animat Ratatouille, micul sobolan pufos care, urmandu-si talentul de a combina ingrediente, ajutat de mirosul si gustul sau unice, ajunge bucatar celebru la Paris. Se lasa calauzit pe drumul greu al implinirii visului de catre un mentor, maestrul bucatar de la televizor, al carui slogan, „Oricine poate sa gateasca” il lasa visator pe Remy.
|
Cu acest indemn, stimulati de exemplul lui Remy, copiii au trecut la treaba: au facut cunostinta cu iaurtul, cu mierea si cu minunatele fructe de padure-ale caror forme si culori le-au admirat si ale caror arome le-au mirosit si gustat. Astfel au observat cat de parfumata este zmeura, cat de rotunde sunt boabele de afine, iar murele-cat de negre. Dupa care, aplicat, pe grupuri, copiii au pornit sa zdrobeasca fructele, pentru a obtine o pasta care sa se omogenizeze usor in iaurt, pentru a-i da gust aromat si culoare. Ceea ce nu a fost chiar usor, dar asa e la inceput, cand nu stii exact cum sa faci si ce ustensila e mai eficienta. Apoi cu uimire, placere dar si tot mai multa pofta, copiii au observat cum iaurtul a devenit pe rand roz, de la culoarea zmeurei, apoi tot mai dens si mai colorat, dupa ce au fost incorporate si celelalte fructe: afinele si murele.
|
|
Lingurite, linguri, furculite, farfurioare, castronele, servetele, borcanele-un intreg arsenal de instrumente culinare si recuzita de gatit a intrat in joc si si-a indeplinit misiunea. Copiii au manevrat instrumentele cu perseverenta si pasiune, asistati cu bucurie si atentie de parinti. Bineinteles ca la capatul acestei munci deloc usoare, iaurtul cu fructe si miere s-a dovedit cea mai gutoasa reteta incercata vreodata, asa ca fiecare copil si-a luat satisfacut si mandru borcanelul cu preparatul acasa.
|
|
Asa incepe sa gateasca orice bucatar, mai mic sau mai mare. Cat despre MICII BUCaTARI-atelierul isi redeschide portile in 15 septembrie, pentru o reteta si o poveste cu seminte. Pe principiul poveste frumoasa, reteta sanatoasa si gustoasa.
sursa: http://artelierd.wordpress.com/2012/08/18/micii-bucatari-au-invatat-prima-reteta/