A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Copiii indragesc dulciurile, iar de ziua lor iti propunem sa ii rasfeti cu un desert special: prajitura buburuza.
Ingrediente
Pentru blat: Pentru crema: Pentru decor:
8 oua 300 m lapte 200 g ciocolata alba
8 linguri faina 150 g zahar 50 g ciocolata neagra
8 linguri zahar 100 g unt 50 g drajeuri colorate
esenta de portocale 50 g ciocolata alba 2 bomboane de ciocolata
sare 50 g zahar pudra colorant alimentar rosu
30 g amidon 2 linguri ulei
Mod de preparare
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul. Albusurile se bat spuma impreuna cu esenta de portocale si sare. Urmatorul pas este incorporarea albusurilor in compozitia de galbenusuri. Se adauga faina, amestecand usor de jos in sus.
|
Aluatul astfel obtinut se toarna in forma de tort unsa si tapetata in prealabil si se lasa in cuptor 30 de minute. Blatul se va lasa la racit.
Laptele se amesteca cu amidonul si cu zaharul si se fierbe la foc mic pana se ingroasa, dupa care se ia de pe foc si se adauga ciocolata rasa. Se amesteca bine si se lasa la racit. Untul se freaca spuma cu zaharul pudra si apoi se adauga treptat crema de ciocolata alba.
Dupa ce s-a racit, blatul se taie in doua, iar in mijloc se pune crema de ciocolata alba. Se taie trei patrimi din tort pe jumatate, astfel incat sa se poata forma aripile buburuzei. Sfertul ramas se taie in semicerc (doar partea de sus, nu si cea de jos), formand astfel capul, peste care torni ciocolata neagra topita.
Ciocolata alba se topeste cu uleiul pe baie de aburi, dupa care se adauga cateva picaturi de colorant rosu. Glazura se toarna pe aripile buburuzei, care vor fi decorate cu drajeurile colorate. Ochii se fac din bomboanele de ciocolata, gura din glazura rosie.
Timp de pregatire: o ora si un sfert
Timp de coacere: 30 minute
Dificultate: medie
Copilul tau va fi incantat de aceasta reteta si va dori sa guste imediat prajitura.