A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Budinca este delicioasa! Iti prezentam cateva retete de piureuri pentru micutul tau, care sunt pline de bunatati. Majoritatea preparatelor sunt potrivite incepand de 8-10 luni.
Budinca de orez cu lamaie
Budinca de orez traditionala cu aroma de lamaie este o sursa buna de calciu si vitamina B.
Ingrediente:
- 25g orez
- 300ml lapte de vaca (sau lapte de soia neindulcit, cu adaos de calciu)
- 2-3 feliute mici de coaja de lamaie
- jumatate de lingurita de zahar
- putina scortisoara rasa (optional)
Orezul, laptele si coaja de lamaie se fierb impreuna la foc mic circa 25 minute, pana cand se inmoaie orezul, amestecand frecvent. Gusta si adauga un pic de zahar. Se indeparteaza coaja de lamaie si se amesteca bine. Dupa gust, se poate adauga un praf de scortisoara inainte de a servi.
Desert de pere
Acest desert cu fructe contine vitamina C si este o buna sursa de calciu si vitamina B.
Ingrediente:
- o para coapta, decojita si feliata
- o lingura suc de mere
- o lingura branza proaspata cu grasime 8%
- un praf de scortisoara
Se fierb perele in sucul de mere timp de cinci minute pana cand se inmoaie. Se raceste, se face pasta trecand amestecul printr-o sita, se adauga branza proaspata si scortisoara.
Coacaze si afine cu aluat faramitat
Acest desert este potrivit pentru copii ce se apropie de un an. Fructele acrisoare trebuie indulcite putin si toppingul sfaramicios exact asta face. Fructele ii dau o culoare minunata, care sigur il va atrage pe bebelus. Este o sursa buna de betacaroten si vitamina C.
Ingrediente:
- 100g afine
- 100g coacaze
- o lingurita de zahar
- 50g faina integrala
- 20g fulgi de ovaz
- 30g unt
- 20g zahar brun moale
Se amesteca fructele cu zaharul si se intinde amestecul intr-o tava de copt, unsa in prealabil. Se freaca untul cu faina, se adauga fulgii de ovaz si zaharul brun. Acest amestec se aseaza peste fructele rosii din tava. Se coace in cuptor timp de 30 de minute la 180 grade C (treapta 4 la aragaz). Se raceste cu iaurt sau branza proaspata inainte de a servi.
Desert cremos de caise
Acest desert simplu se face in cateva minute si este o buna sursa de calciu si betacaroten.
Ingrediente:
- 50g branza mascarpone
- 50g iaurt natural
- 3 linguri de piure de caise, facut din conserva de caise in suc de fructe.
Se bat impreuna branza si iaurtul, dupa care se adauga piureul de caise. Se inmoaie in aceasta crema strugurii taiati sau se mananca cu lingurita.
|
Straturi crocante cu fructe si migdale
Acest desert se potriveste bebelusilor incepand de la noua luni. Este un fel de mancare in straturi si bebelusului tau sigur ii vor placea diferitele texturi. Este o buna sursa de vitamina C si betacaroten.
Ingrediente:
- 20g migdale macinate
- O felie pesmet de paine alba
- 10g unt sau margarina
- Fructe moi, taiate cubulete: piersica, kiwi, mango, papaya
Migdalele si pesmetul din paine alba se prajesc in unt pana cand se rumenesc putin. Se intinde pe o bucata de servetel de hartie pentru a se raci. Se intinde un strat de fructe intr-un vas mai mic, rezistent la casare, peste acesta se intinde un strat de amestec cu migdale, repetandu-se asezarea straturilor.
Crema de oua cu cocos
Imbunatateste crema traditionala de oua cu aroma de cocos. Este foarte usor de preparat, contine fier si betacaroten.
Ingrediente:
- un ou
- 100ml lapte de cocos degresat din conserva
- 1 sau 2 picaturi de esenta de vanilie
- o lingura de piure de caise
Se amesteca toate ingredientele cu un mixer. Se imparte in doua cani si se tine la abur pentru 10 minute, pana cand se incheaga. Se raceste inainte de a servi.
Desert de mere si caise
Acest desert simplu cu fructe contine vitamina C si betacaroten.
Ingrediente:
- 50g caise moi, uscate, taiate bucatele
- 100ml apa
- un mar, decojit si taiat bucatele
Se pun caisele intr-o sosiera mica impreuna cu apa si se fierbe timp de cinci minute. Se adauga merele si se mai fierbe putin pana se inmoaie. Se zdrobeste compozitia pana se face piure.
Desert de struguri, iaurt si banane
Bebelusul tau va primi vitamina C si calciu din aceasta budinca.
Ingrediente:
- 50g struguri
- 50g branza de vaca
- 50g iaurt proaspat
- jumatate de banana
Se pun toate ingredientele intr-un blender si se zdrobeste pana se uniformizeaza ca o crema.