No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Emotia de a merge la gradinita

In Povestea ta , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Pregatirea emotionala a copilul care urmeaza sa meraga la gradinita. Cate ganduri, cate sentimente...Oare se va adapta? Va plange dupa mine? Se va descurca singur printre straini? Ei bine...aceste intrebari ne framanta pe fiecare dintre noi, atunci cand puiutul nostru urmeaza sa se desprinda de micul univers, in care a fost obisnuit.

 

gradinita

Este perfect normal, insa sta in puterea noastra sa ii insuflam micutului dorinta de a merge la gradinita, de a interactiona cu alte persoane, de a socializa, de se adapta, de a accepta noi provocari, inca de la o varsta frageda.

In momentul in care, noi, ca parinti vom constientiza greselile altora si vom face tot ceea ce ne sta in putiinta sa nu le repetam, ci sa invatam din ele, totul va fi in regula. Prin urmare... copilul va astepta cu nerabdare inceperea gradinitei daca:

1. Cu ceva timp inainte vom prifita de plimbarile in aer liber si vom trece periodic pe langa gradinita pe care micutul urmeaza sa o frecventeze, prezentabdu-i acel loc intr-un mod favorabil si cat mai placut.

2. Ii vom explica pe indelete faptul ca nu va sta fara noi, decat o parte a zilei, timp in care noi vom fi la serviciu - serviciu la care trebuie sa mergem, deoarece este singura modalitate de a ne castiga existenta (de a ne permite sa cumparam hainute, jucarii, mancare, etc).

3. Ne vom asigura ca a inteles faptul ca dandu-l la gradinita nu inseamna ca nu il mai iubim, ci dimpotriva, acest lucru este benefic pentru el si tocmai de aceea procedam astfel.

4. Chiar daca este ceva mai greu (multi copii sunt obisnuiti astfel) micutul trebuie dezvatat de obiceiul de a "alerga" cu mancarea dupa el, prin toata casa. Este absolut necesar sa il obisnuim dinainte cu un program regulat de masa. Mai mult decat atat este foarte bine ca la masa sa participe toti membri familiei - prezenti in casa la acel moment - (nu sa fie pregatita doar pentru micut). In acest fel, copilul nu va avea nicio problema in ceea ce priveste programul strict al orelor de masa de la gradinita.

 

gradinita_copii

5. Si nu in ultimul rand, povestindu-i despre cat de frumos si cat de bine ne simteam noi atunci cand eram la fel de micuti ca el si mergeam la gradinita...Cate lucruri minunate am invatat de la doamnele educatoare, cat de mult ne placea atunci cand, la serbari ni se dadeau roluri de printese, fet-frumosi, iepurasi, etc si cat de mandri erau parintii nostri de noi, atunci cand participau la serbarile organizate, avand astfel ocazia sa vada cat de mult am progresat...Exact acelasi lucru ne dorim si noi acum, ca parinti...sa ne bucuram si sa-l vedem cum creste pe micutul nostru. Evident, ar fi mult mai bine daca, aceste scurte povestioare ar putea fi exemplificate macar cu cateva fotografii din acea perioada si ar fi spuse intr-un moment "intim" pentru micut..de preferat dupa-amiaza sau seara, inainte de culcare.

6. De asemenea, exemplul unor copii mai mari, care deja sunt in grupa mare sau pregatitoare, la gradinita este benefic pentru micutul nostru. Cel mare, cu siguranta, ii va povesti micutului despre prietenii lui de la gradinita, despre cat de buna este mancarea, despre ce frumos a invatat sa deseneze, s.a.m.d. Toate acestea ii vor starni curiozitatea micutului, intr-un mod placut.

7. Trebuie evitata participarea/prezenta micutului la discutii purtate cu mamici/bunici ai caror copii/nepotei (dupa caz) "urasc" gradinita.

Nu este chiar asa de greu..E nevoie insa de consecventa, dragoste si constientizarea faptului ca trebuie sa ne pregatim "puiutul" sa isi ia zborul, la un moment dat.  Astfel, toate acestea il vor determina pe micut sa astepte nerabdator prima zi de gradinita. Este uimitor cat de multe pot intelege ei si cat de putine credem noi, ca inteleg ei :)

 

Daniela





Tags: Copilul la gradinita , Jucarii pentru copii


Alte articole recomandate:

Planse de colorat pentru gradinita

Planse de colorat pentru gradinita recomandate copiilor cu varsta intre 5-7 ani.Ne place sa coloram, ...

Comportamentul copiilor de la gradinita pana in clasa a III-a

Gradinita este o etapa premergatoare importanta in dezvoltarea copilului si pregatirea lui pentru sc ...

La ce varsta poti sa iti dai copilul la gradinita

Una din dilemele pe care le au parintii este de la ce varsta sa isi trimita copii la gradinita. Disc ...


btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77