No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum prevenim obezitatea la copii

In Povestea ta , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Desi nu ne aflam pe primele locuri din Europa in topul celor mai multi oameni obezi, exista destul de multe cazuri si la noi in tara de aceea m-am gandit sa discutam despre aceasta afectiune.
Obezitatea reprezinta o stare patologica care se refera la persoanele supraponderale ce au depasit cu 20% greutatea ideala.

 

obezitate

 

Cauzele obezitatii pot fi multe, insa cele mai cunoscute sunt datorita unor boli eredetare sau a excesului de hrana.
Astazi ne vom concentra mai mult pe cea de-a doua cauza si anume excesul de hrana in cazul copiilor. Multe persoane ajung sa se ingrase deoarece pierd controlul asupra dietei, si fara sa isi dea seama, ajung obezi. Daca aveti copii cu tendinte de ingrasare, nu trebuie sa ignoram acest lucru sau sa ne bazam pe zicala “Un om gras este un om frumos/ sanatos” deoarece nu e deloc adevarat.

Obezitatea poate fi simpla, cand greutatea normala nu este depasita cu mult, sau morbida, cand efectele asupra sanatatii sunt unele serioase. Sunt sigura ca nu doriti ca copii vostri ca aiba probleme de respiratie, circulatie, sau sa nu poata face tot ce isi doreste pentru ca obosesc foarte repede. Pe langa aceste probleme creste riscul aparitiei unor boli cum ar fi: diabetul, cardiopatie, pancreatita, probleme ale ficatului etc.
Daca doriti sa ii feriti de copii de aceste complicatii, primul lucru care trebuie facut este acceptare;

Multi dintre parinti nu doresc sa accepte ca au copii obezi, ci se comsoleaza cu gandul «nu e obez, e doar putin mai plinut, va avea timp sa slabeasca cand va fi mare », dar sa stiti ca aceste stari nu se vindeca de la sine ci se agraveaza cu varsta daca nu va ajutati copilul sa revina pe calea cea buna. Un alt lucru pe care il puteti face e sa va informati si sa va dati seama cat de grava e situatia. Pentru acest lucru puteti sa ii calculati copilului raportul corp- greutate, asa cum puteti vedea in imaginea de alaturi, si interpretand tabelul va veti da seama de gravitatea situatiei.

 

 

obezitatea_la_copii

 


Acestea fiind facute puteti incepe sa faceti ceva pentru a rezolva problema. Solutiile vor fi alese in functie de gravitatea/ gradul obezitatii.


In primul rand, nu rasplatiti orice fapta buna a copilului cu dulciuri. Dieta cu care l-ati invatat pe copil este principalul lucru care ii influenteaza starea fizica si de sanatate. Studiile arata ca, in general, parintii obezi cresc copii obezi. Lipsa exercitiilor este o alta cauza semnificativa a obezitatii, deci, puteti sa planificati mai multe activitati in familie si astfel. Fiti atenti, insa, deoarece nu trebuie sa exagerati cu exercitiile fizice ci sa o luati treptat si in raport direct proportional cu potentialul energic al copilului. Daca incercati sa schimbati situatia intr-o saptamana va veti da seama ca e imposibil si copilul va ceda treptat si va renunta complet la ideea de a slabi.

 

 

Cauzele obezitatii

 

 

Consultati un specialist pentru a va asigura ca obezitatea copilului nu este un efect al bolii numite bulimie. Incearca sa afli care este motivul pentru care fiul/ fica ta mananca in exces. Motivele pot si nenumarate, printre care cel mai des intalnit este stresul. Inlaturand cauzele stresului veti rezolva si problema mancatului. Chiar daca va vine mai usor sa mergeti cu toata familia la fast food si sa mancati atunci cand nu aveti timp sa preparati ceva acasa, sa stii ca astfel de deprinderi ar trebui inlaturate radical. Faceti un program stabil pentru mese si incercati sa va convingeti copilul ca nu e bine sa manance intre mese.Daca nici tu nu ai o dieta prea echilibrata si sanatoasa, apeleaza la un specialist pentru a te ajuta. Schimbarea trebuie sa inceapa de la tine.

Pentru a avea niste copii frumosi si sanatosi, trebuie sa fim un model ideal, de aceea va sfatuiesc sa va analizati stilul de viata si daca considerati ca acesta a contribuit la obezitatea copilului, trebuie sa va schimbati modul de viata imediat.

 

Articol scris de Diana Alx





Tags: Obezitatea la copii


Alte articole recomandate:

Supraponderalitatea si obezitatea la copii

Datorita unei diete neechilibrate si a lipsei exercitiilor fizice, tot mai multi copii si adolescent ...

Sfaturi pentru a controla obezitatea copiilor

Obezitatea este tot mai frecventa in randul copiilor. Mancarea nesanatoasa si lipsa exercitiilor fiz ...

Riscul de obezitate pentru familia ta

Daca vrei ca tu si copiii tai sa traiti impreuna multi ani fericiti fii atenta la ce, dar mai ales l ...


btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77