No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Sarcina extrauterina: afla care sunt factorii de risc

In Sarcina , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

O sarcina extrauterina apare atunci cand ovulul fertilizat se ataseaza in afara cavitatii uterului.

Majoritatea sarcinilor extrauterine se gasesc in trompele uterine. In cazuri rare, ovulul se ataseaza intr-unul dintre ovare, colul uterin sau un alt organ in interiorul pelvisului. O sarcina extrauterina nu este, de obicei, capabila sa supravietuiasca si – in cele mai multe cazuri embrionul nu se poate dezvolta. O sarcina extrauterina va declansa un avort spontan.

.

Care sunt simptomele unei sarcini extrauterine?

 

Cele mai frecvente simptome si constatarile de sarcina extrauterina sunt:

  • o perioada de lipsa a ciclului (sugerand sarcina)
  • sangerare vaginala
  • test de sarcina pozitiv
  • dureri abdominale in partea inferioara
  • lesin.

La inceput, o sarcina extrauterina se dezvolta ca o sarcina normala si are aceleasi simptome, cum ar fi sensibilitatea sanilor si greata. Cu toate acestea, unele femei nu au aceste simptome si nu banuiesc ca ar putea fi gravide.

Sangerarea vaginala poate varia de la usoara, la abundenta si maronie ca intr-un ciclu normal.

Daca esti gravida si ai o durere de lunga durata intr-o parte a abdomenului inferior sau daca te confrunti cu o durere brusca trebuie sa te adresezi medicului. Acest lucru este important, deoarece o sarcina extrauterina iti poate pune viata in pericol in cazul in care se rupe si provoaca hemoragii interne.

 

Cum apare o sarcina extrauterina?


Intr-o sarcina normala, ovulul este fecundat de sperma barbatului in trompa uterina si este apoi transportat in cavitatea uterului, unde se ataseaza. Aceasta se numeste implantare.

Factorii de risc pot creste probabilitatea ca o femeie sa se confrunte cu o sarcina extrauterina. Acestia sunt:

- interventii chirurgicale anterioare la trompele uterine sau inflamatie anterioara a trompelor uterine ( boala inflamatorie pelviana ). Pentru ca mucoasa trompelor uterine este atat de delicata, o inflamatie sau o trauma poate determina ca oul fertilizat sa fie implantat intr-un loc gresit.

- sarcini extrauterine anterioare. Daca ai avut anterior o sarcina exctopica, sansele ca alta sa apara in aceeasi trompa uterina sau in cealalta sunt crescute.

- sarcina aparuta in timp ce se utilizeaza metode contraceptive precum steriletul sau pilule contraceptive care contin numai progesteron.

- fertilizarea in vitro. Cand se foloseste metoda eprubetei pentru a depasi infertilitatea, unul sau mai multe oua sunt introduse in uterul femeii. In ciuda faptului ca este plasat in uter, ovulul fecundat se poate atasa in afara cavitatii uterului.

Cu toate acestea, multe femei se confrunta cu o sarcina extrauterina, desi in cazul lor nu exista nici unul din acesti factori de risc.

 

Cum este diagnosticata o sarcina extrauterina?


Un test de urina pentru sarcina va fi aproape intotdeauna pozitiv, dar acesta ar putea fi doar slab pozitiv. In caz de indoiala, un test de sange pentru sarcina poate fi efectuat: el este intotdeauna pozitiv in timpul sarcinii extrauterine.

In cazul sarcinii ectopice, uterul va fi de multe ori mai mic decat in mod normal pentru numarul corespondent de saptamani de sarcina, si acest lucru poate fi verificat printr-o examinare pelviana . Medicul ar putea simti o usoara umflatura care corespunde sarcinii extrauterine.

O scanare cu ultrasunete il va ajuta pe medic sa faca diferenta dintre un posibil avort spontan, o sarcina normala in interiorul uterului si o sarcina extrauterina.

Analiza ulterioara depinde de simptomele femeii, constatarile de scanare si a nivelului de hormon de sarcina prezent in sangele femeii. Daca exista incertitudini cu privire la diagnostic, este adesea necesara o perioada de asteptare de 48 de ore dupa care se masoara din nou nivelul hormonului de sarcina.

 

Cum se trateaza o sarcina extrauterina?

 

sarcina-extrauterina
Daca exista suspiciunea unei sarcini extrauterine, atunci medicul ginecolog poate efectua o laparoscopie pentru a confirma diagnosticul. Laparoscopia se realizeaza prin intepaturi mici, pe abdomen.

Ambele trompe uterine, in care sarcina extrauterina se gaseste de multe ori, se degajeaza in acelasi timp. Cu toate acestea, in unele cazuri, chirurgia deschisa devine necesara, pentru ca sarcina sa fie eliminata printr-o incizie mai mare deasupra liniei parului pubian. Aceasta optiune este, de obicei, aleasa daca apar probleme tehnice in timpul laparoscopiei sau in cazul in care hemoragia interna din cavitatea abdominala este dificil de controlat.

Un tratament alternativ la interventia chirurgicala este un medicament, care scade cresterea celulelor in sarcina extrauterina. Ca urmare, sarcina se micsoreaza si in cele din urma dispare. Avantajul este ca se evita necesitatea interventiei chirurgicale, dar ratele de succes tind sa fie putin mai mici decat cu o interventie chirurgicala.

 

Ce se poate spune despre o de sarcina viitoare?


Perspectivele pentru sarcinile viitoare depind de mai multi factori, in special daca cealalta trompa uterina este normala sau nu.

Ca un ghid general, dupa o sarcina extrauterina, 20 la suta dintre femei vor experimenta o alta sarcina extrauterina, 30 la suta nu vor mai ramane niciodata insarcinate si 50 la suta vor avea o sarcina de succes in interiorul uterului,






Alte articole recomandate:

Sarcina ectopica

Simptomul unei sarcini ectopice se produce atunci cand copilul incepe sa se dezvolte in afara uteru ...

Sarcina extrauterina sau ectopica

Vorbim despre sarcina extrauterina sau ectopica in cazul in care oul fecundat se fixeaza si incepe ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77