No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Prima ecografie recomandata

In Sarcina , adaugat in
(3/ 12)
Printeaza Articol

Il vedeti in sfarsit! Iata ca ati ajuns la ecografia din primul trimestru de sarcina, numita si ecografie de datare. Aceasta trebuie sa aiba loc intre a 11-a si a 13 saptamana de amenoree (dupa debutul ultimului ciclu menstrual), corespunzand cu perioada dintre a 9-a si a 11-a saptamana de sarcina.

Prima ecografie, prima intalnire cu bebelusul

Va ganditi foarte des la el, incercati sa vi-l imaginati si va puneti tot felul de intrebari: "oare cu cine seamana?", "oare cum are ochii?", "e sanatos?", "e dezvoltat normal?" etc. Iata ca acum il vedeti. Acest moment magic este sursa de imensa bucurie pentru parinti si de intensa emotie pentru medicul care initiaza examinarea. Acesta va va arata capul, profilul bebelusului, burta, membrele, diferitele organe, inima, pe care o puteti chiar auzi. In unele cazuri fericite, destul de rare de altfel, este posibil sa se poata vedea chiar sexul, la aceasta prima ecografie. Si de aceea este important sa precizati de la inceput medicului daca doriti sa stiti sau nu acest aspect. Il veti vedea pe bebelus miscand, agitandu-se, intinzandu-si membrele si facand salturi in piscina sa privata.

 

Scopul primei ecografii

Prima ecografie confirma in primul rand sarcina. Serveste in egala masura la a stabili termenul final al sarcinii si depisteaza malformatiile majore. Ecografia din primul trimestru de sarcina trebuie sa determine varsta gestationala si sa aduca anumite informatii despre dezvoltarea de pana acum a fatului. De aceea medicul va analiza:

- lungimea cranio-caudala (lungimea vertex-coccis, CRL), adica distanta dintre varful capului si baza feselor, care permite datarea cu precizie a inceputului de sarcina, cu o marja de eroare de 3-4 zile. Aceste date sunt extrem de importante, mai ales pentru viitoarele mamici care au avut ciclul neregulat. O alta metoda de a calcula debutul sarcinii este masurarea diametrului craniului.

- translucenta nucala, masurand spatiul translucid din regiunea cefei fatului, pentru a depista eventuale anomalii, precum sindromul Down sau cardiopatiile congenitale.

La fetusii cu probleme, regiunea cefei apare ingrosata din cauza unei cantitati mai mari de lichid acumulat. Aceasta zona anatomica trebuie sa fie mai mica de 3 milimetri. Mentionam insa ca masuratoarea este doar una orientativa si chiar daca dimensiunea este superioara sau egala cu aceasta cifra, trebuie sa stiti ca in 90% din cazuri, bebelusul este normal. In cazul in care exista eventuale suspiciuni, pentru a inlatura riscul unei anomalii reale, se recomanda cercetarea sistematica a anomaliilor cromozomice (trisomia 21) si efectuarea singurului examen in urma caruia se poate pune diagnosticul cu certitudine: amniocenteza.

Prima ecografie este menita sa verifice de asemenea numarul embrionilor, pozitia fatului in uter, miscarile sale si bataile cardiace, vitalitatea bebelusului indicand o evolutie buna a sarcinii. Dar se preocupa si de starea de sanatate a mamei, incercand sa depisteze eventuale fibroame, chisturi ovariene sau alte afectiuni patologice asociate.

Trebuie sa stiti insa ca nu va puteti increde in totalitate in ecografie, strecurandu-se multe scapari de vizionare si multe erori de interpretare, astfel ca, oricat de performant ar fi aparatul si oricare i-ar fi competentele, pot exista anomalii sau afectiuni ce raman nedescoperite sau dimpotriva, pot exista suspiciuni care nu se confirma. Important este sa nu va pierdeti speranta, orice ar fi, sa suplimentati analizele, sa va pastrati optimismul si buna dispozitie, sa aveti o viata corecta si sanatoasa, pe toata perioada sarcinii, caci acestea ii asigura bebelusului o dezvoltare armonioasa.






Alte articole recomandate:

Biometrie fetala - tabel orientativ

Cunoasterea dimensiunilor fatului este un lucru foarte important din punct de vedere al urmarii dez ...

Ecografia Doppler

Sanatatea copilului trebuie monitorizate in orice stadiul al sarcinii. Ecografia Doppler este un tip ...

Ecografia: in ce consta si cat costa?

Ecografia in timpul sarcinii este foarte importanta, intrucat permite monitorizarea vitalitatii si d ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77