No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Ecografia in timpul sarcinii

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Ecografia fetala reprezinta un test efectuat in timpul sarcinii care utilizeaza fascicule de ultrasunete reflectate pentru a realiza o poza a fatului, a placentei (organul care inconjoara fatul) si a lichidului amniotic (lichidul care scalda fatul). Aceste fascicule de ultrasunete reflectate realizeaza o imagine care poate fi vazuta pe un monitor.

Cum se efectueaza scanarea cu ultrasunete?

 

In primele 10 saptamani de sarcina cel mai bun mod de a scana este prin introducerea unei mici sonde in vagin. Examinarea este similara cu un examen pelvian . Chiar si embrioni care sunt de doar cativa milimetri lungime vor fi vizibili pe monitor.

In stadiile ulterioare ale sarcinii, scanarea se va face prin intermediul suprafetei abdomenului. Gelul va fi intins pe piele, apoi scanerul este trecut peste uter pana cand fatul si placenta sunt gasite. De obicei, femeia insarcinata si partenerul ei pot urmari scanarea pe monitor.

 

La ce este folosita ecografia fetala?

 

ecografia-in-timpul-sarcinii
Ultrasunetele sunt utilizate pentru motive diferite in diferite etape in timpul sarcinii. In prima etapa a sarcinii, de obicei, inainte de 14 saptamani, scanarea cu ultrasunete este folosita pentru a verifica daca fatul este viu si daca aceasta este singur sau este unul dintre gemeni sau tripleti.

Prin masurarea lungimii fatului este de asemenea posibil sa se determine cu exactitate atunci cand bebelusul se va naste.

Unele anomalii majore pot fi detectate, de asemenea, in aceasta etapa. Intre a 11-a pana la a 14-a saptamana, masurarea grosimii pielii la partea din spate a gatului, poate fi utilizata pentru a calcula riscul ca fatul sa aiba o anomalie cromozomiala.

Incepand de la 18 saptamani, este posibil sa se examineze in detaliu mai multe despre fat. Cele mai multe sisteme de organe pot fi examinate pentru a se asigura ca fatul pare sa fie in curs de dezvoltare in mod normal. Coloana vertebrala, craniul, creierul, inima, plamanii, rinichii, bratele si picioarele pot fi vazute. In cazul in care mama este supraponderala, atunci calitatea examinarii poate fi slaba.

Incepand de la 30 saptamani, ecografia este folosita in sarcina pentru a estima cat de bine se dezvolta copilul si daca se incadreaza in parametrii normali de crestere. Este dificil sa fie precisa, dar este utila in cazul in care femeia a avut un copil mic in trecut sau are o boala care poate afecta cresterea copilului, cum ar fi pre-eclampsie .

Fluxul sanguin din cordonul ombilical este, de asemenea, examinat pentru a vedea daca acesta functioneaza suficient de bine pentru a transporta oxigen si nutritie suficiente pentru fat.

De asemenea, este posibila verificarea pozitiei placentei pentru a vedea daca aceasta este situata in mod normal sau daca placenta este situata anormal in interiorul colului uterin (o afectiune cunoscuta sub numele de placenta praevia).

 

O ecografie fetala va garanta un copil sanatos?

O scanare cu ultrasunete poate oferi o impresie generala buna a fatului, dar chiar si cele mai bune examinari nu pot detecta toate problemele posibile.

 

Poate ecografia dauna fatului in timpul sarcinii?


Nu exista dovezi stiintifice care sa sustina acest lucru.






Alte articole recomandate:

Biometrie fetala - tabel orientativ

Cunoasterea dimensiunilor fatului este un lucru foarte important din punct de vedere al urmarii dez ...

Ecografia Doppler

Sanatatea copilului trebuie monitorizate in orice stadiul al sarcinii. Ecografia Doppler este un tip ...

Masurarea lungimii colului uterin

Metoda de a masura lungimea colonului uterin este un test prenatal recomandat in evaluarea termenulu ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77