No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum sa eviti problemele dentare in sarcina?

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Calciul este foarte important pentru fat, insa nu este cazul sa iti faci probleme ca dintii tai vor avea de suferit in timpul sarcinii. Secretul unei danturi sanatoase sta in adoptarea gesturilor potrivite. Cum eviti gingivita? Varsaturile afecteaza dintii? Plombele sunt permise in sarcina? Iata raspunsurile specialistilor!

Sensibilitatea gingiilor in timpul sarcinii

Sensibilitatea gingiilor, ca si celelalte simptome din timpul sarcinii, se datoreaza hormonilor. Inca din primele zile, echilibrul hormonal este bulversat, iar tesuturile devin mai fragile. Sangerarile gingivale aparute dupa ce ai mancat un mar sau dupa ce te-ai spalat pe dinti pot aparea imediat ce ai ramas insarcinata.

Gingivita (inflamatia gingiilor) este o patologie frecventa la viitoarele mamici, intrucat sistemul lor imunitar este slabit, bacteriile regasindu-se si in cavitatea bucala. Igiena dentara corecta mentine sub control bacteriile, numarul acestora diminuandu-se semnificativ dupa nastere. In lipsa acesteia, vor exista depuneri de tartru care vor agrava gingivita, ducand la aparitia parodontitei, adica la inflamarea profunda a tesuturilor dintilor. Ca orice infectie cronica, aceasta poate provoca nasterea prematura. Complicatia este destul de rara daca igiena este impecabila.

 

Varsaturile afecteaza dintii?

Refluxul gastric influenteaza PH-ul cavitatii bucale, facandu-l mai acid, agresiv pentru dinti. Expunerea regulata a dintilor la acid duce la distrugerea iremediabila a smaltului dintilor. Pentru a impiedica acest lucru, adopta gesturile corespunzatoare: dupa varsaturi, clateste-ti bine gura cu apa in care ai pus putin bicarbonat de sodiu pentru neutralizarea acidului. Evita folosirea imediata a periutei de dinti.

 

Gingivita se trateaza doar dupa nastere?

Daca gingivita este o afectiune benigna, poate duce la complicatii. Nu sarcina in sine determina aparitia gingivitei, ci o igiena dentara necorespunzatoare, care permite instalarea tartrului. Bacteriile din gura se multiplica, de unde si aparitia infectiei.

Cea mai buna metoda de a lupta impotriva gingivitei este periajul dintilor dupa fiecare masa. Nu ezita sa faci un control stomatologic in timpul sarcinii. Medicul iti va spune ce este permis in aceasta perioada si ce nu atunci cand vine vorba de tratamente dentare, si iti va sugera solutii adaptate situatiei tale.

 

consult stomatologic in timpul sarcinii

 

Cariile pot fi tratate in timpul sarcinii?

Cariile sunt infectii cauzate de microbi si, la fel ca alte infectii, pot avea consecinte nedorite in sarcina. Indata ce observi caria, adreseaza-te stomatologului. Intre a treia si a saptea luna de sarcina, stomatologii pot acorda ingrijirile obisnuite. In primul trimestru de sarcina, interventiile de orice tip sunt mai delicate. In functie de starea dintelui, este posibil ca medicul sa amane interventia pana dupa nastere sau chiar pana la finalul perioadei de alaptare.

 

Sarcina favorizeaza producerea cariilor?

Totul depinde de obiceiurile alimentare si de igiena dentara a gravidei. Alimentele dulci favorizeaza aparitia cariilor, iar nerespectarea orelor de masa atrage dupa sine probleme de igiena. Prin urmare, este posibil ca numarul cariilor sa creasca in lunile de sarcina.

 

Ce faci in cazul durerilor de dinti?

In niciun caz nu iei medicamente fara recomandarea medicului! Cel mai bun sfat in acest caz este sa consulti stomatologul. Nu rabda durerea, intrucat ea este semnul unei infectii care necesita consult medical.






Alte articole recomandate:

Importanta calciului in sarcina

Calciul este un mineral indispensabil organismului. Mai ales in timpul sarcinii, femeile au nevoie d ...

Controlul dentar in timpul sarcinii

Cand mergi la controlul dentar, trebuie sa fii sigura ca dentistul stie ca esti insarcinata. Daca ...

Tratamentul stomatologic in timpul sarcinii

Perceptia majoritatii populatiei este ca tratamentul stomatologic ar fi contraindicat pe perioada de ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77