No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Beneficiile exercitiilor pilates pentru femeile insarcinate

In Sarcina , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Unul dintre cele mai comune mituri se refera la faptul ca femeile insarcinate nu au voie sa faca efort in perioada sarcinii. Ei bine, exista doua tipuri de exercitii care sunt recomandate in aceasta perioada: exercitiile pilates si gimnastica hipopresiva.

Marga Balan, fondatoarea Școlii de Pilates, organizeaza pe 27 mai, la Stejarii Country Club, un workshop dedicat gravidutelor.  In cadrul acestui Workshop, participantii vor afla informatii esentiale despre lucrul in sala de sport cu femeile insarcinate.  Este foarte important pentru gravidute sa faca exercitii corecte de gimnastica in timpul sarcinii!

workshop-exercitii-de-gimanstica-in-timpul-sarcinii

 

Este esentiala pregatirea corpului pentru momentul sarcinii, cat si dupa. Astfel,  miscarile corpului vor fi mai eficiente, deci consumul de energie va fi optim. Prin detensionarea lanturilor musculare de postura, femeile insarcinate vor avea mai putine dureri de spate. In plus, printr-o gimnastica eficienta si corecta a planseului pelvin, care inseamna tonifierea dar si detensionarea zonei in acelasi timp, exista posibilitatea unei nasteri normale, fara epiziotomie.

​Exercitiile pilates si gimnastica hipopresiva pot fi adaptate fiecarui stadiu al sarcinii. Acestea se bazeaza pe o respiratie corecta care energizeaza corpul si induce o stare de bine, fizic si mental, elimina stresul si tensiunile. Cele doua tipuri de exercitii intaresc zona centrala a corpului, reprezentata prin musculatura abdominalilor, in special muschiul transvers , musculatura pelvisului si musculatura de stabilitate a coloanei, muschiul multifizi, fara a pune presiune pe alte parti ale corpului.

gimanstica-recomandata-femeilor-insarcinate

 

"Aceste exercitii imbunatatesc tonusul muscular si circulatia. O circulatie mai buna permite un aport marit  de oxigen catre uter, iar mai mult oxigen duce la mai putin stres pentru bebelus. Este important sa folosesti tehnicile de respiratie in timpul nasterii.

In plus, acest tip de sport favorizeaza o buna oxigenare a fatului. Se stabileste o relatie afectiva mama-copil precoce iar fatul se va pozitiona corect in timpul nasterii. Chiar se usureaza faza de expulzie a bebelusului.", explica Marga Balan.

​Aceste exercitii sunt recomandate si persoanelor care se recupereaza dupa interventii chirurgicale, precum si persoanelor cu o greutate corporala peste medie sau persoanelor sedentare.

Marga Balan organizeaza pe 27 mai, la Stejarii Country Club, un workshop dedicat gravidutelor. Daniela Stanca, Kinetoterapeut Dr , participa la workshop pentru a te invata sa pui in practica lucruri importante in timpul sarcinii , cat si dupa.  Toti participantii pot fi insotiti de o graviduta, fara costuri suplimentare, in partea practica a cursului.

Mai multe detalii se pot cere pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/scoaladepilates sau printr-un mail la adresele margabalan@yahoo.com si sportulpentrutoti@yahoo.com.






Alte articole recomandate:

Masajul si gimnastica sugarului sanatos

Pentru a intelege mai bine necesitatea gimnasticii si masajului la sugar si copilul sanatos, trebuie ...

Top 10 motive pentru care sa faci exercitii in timpul sarcinii

Femeile aflate la prima sarcina au sanse mai mari sa nasca un copil cu o greutate normala daca fac e ...

Exercitiile Kegel pentru sarcina – simple si eficiente

Dr. Arthur Kegel a inventat o metoda de imbunatatire a muschilor pelvisului sub denumirea de exerci ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77