No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

11 metode de a trata depresia postpartum fara medicamente

In Sarcina , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Aproximativ una din opt femei e afectata de depresia postpartum (PPD = PostPartum Depression = depresia dupa nastere), ceea ce inseamna ca problema este foarte grava si nu trebuie sa fie tratata cu indiferenta. In timp ce psihoterapia combinata cu antidepresive prescrise este cea mai utilizata metoda pentru tratament, exista multe alte optiuni non-medicamentoase care, atunci cand sunt utilizate in diferite combinatii, s-au dovedit a fi benefice pentru noile mamele care sufera de PPD. Indiferent de cursul de tratamente pe care femeia il alege, trebuie consultat medicul intotdeauna, pentru a o ajuta sa dezvolte un plan adecvat de actiune inainte de a incepe orice regim.

1) Tehnicile de respiratie

Daca ai crezut ca o respiratie corecta, controlata, ar ajuta numai la munca, te inseli. Exista mai multe tehnici de respiratie care pot fi efectiv utilizate in viata de zi cu zi. Atunci cand o persoana poate ajunge la o stare relaxata, prin respiratie controlata, ritmul cardiac scade, respiratia se calmeaza, muschii se relaxeaza si tensiunea arteriala se stabilizeaza.

 

2) Exercitiile

Daca intri intr-o rutina de fitness nu vei scapa doar de kilogramele in plus pe care le-ai acumulat pe perioada sarcinii: aceasta va contribui, de asemenea, la claritatea mintii tale. Exercitiile fizice pot ajuta, de asemenea,


femeile sa se simta mai bine prin topirea excesului de adrenalina produsa de anxietate, reducand tensiunea musculara si incurajand un somn mai odihnitor. Exercitiul fizic este cunoscut a promova o stare de bine, deoarece contribuie la eliberarea de endorfine, substante chimice din creierul nostru care sunt asociate cu starea de bine.

 

3) Grupuri de sprijin

Uneori, doar stiind ca nu esti singura in sentimentele tale, iti poate oferi un mic avant al spiritului. Este util sa iei legatura cu alte femei afectate de depresia postaprtum, cu prietenii si cu furnizorii de asistenta medicala a femeilor afectate de PPD.

 

4) Terapie cu lumina stralucitoare

Terapia prin lumina stralucitoare este o alta interventie utila pentru femei. Studiile au aratat ca rata de productia de serotonina, (o substanta chimica care este asociata cu o ameliorare a starii de spirit) este direct legata de durata de expunere la lumina puternica a soarelui. Acest tip de terapie exista si sub forma unei casete de lumina portabile, care poate fi folosita acasa. Expertii sunt de acord ca aceasta este o optiune buna pentru femeile insarcinate dar si pentru cele care sufera de depresie postpartum, datorita faptului ca este usor accesibila, extrem de bine tolerata si ofera conditii de siguranta in timp ce se alapteaza.

 

5) Psihoterapia in tratarea depresiei postpartum

Terapia cognitiv-comportamentala a fost dovedita a fi foarte eficienta in tratarea PPD. Aceasta forma de terapie este un efort comun intre terapeut si pacient, in care terapeutul asculta, invata si incurajeaza ca pacientul sa transmita preocuparile sale si il invata tehnici de imitare pe care sa le puna in aplicare apoi in viata lor de zi cu zi. De multe ori exista o "tema pentru acasa" constand in lectura si in practica tehnicilor ivatate, dupa fiecare sesiune pentru a face ca terapia sa aiba maximum de succes posibil.

 

6) Acupunctura

Acupunctura este adesea folosita, in special pentru anxietate. Exista unele indicii ca aceasta poate ajuta in ceea ce priveste depresia postnatala: multi dintre pacienti resimt un sentiment general de pace atunci cand fac acupunctura.

 

7) Nutritia in tratarea depresiei postpartum

Deseori, mamele sunt atat de preocupate sa se asigure ca bebelusul este bine hranit, incat uita sa se hraneasca. Hrana de baza, cum ar fi proteinele consumate pe tot parcursul zilei pentru a ajuta la mentinerea zaharului din sange, cresc si posibilitatea de a-ti pastra starile de spirit mai stabile. Substantele nutritive cum ar fi calciul si magneziul vor face parte din compozitia vitaminei administrate in cazul in care se alapteaza. Acidul folic este, de asemenea, foarte important, precum si vitaminele B. Asigurand o foarte buna hidratare poate ajuta, de asemenea, pentru a diminua anxietatea.

 

omega-3_01
8) Omega-3 in depresia postnatala

Acizii grasi Omega-3 sub forma de ulei de peste sunt foarte, foarte importanti pentru sanatatea mintala a mamei. Copilul a luat omega-3 din corpul mamei gravide, pentru ca are nevoie pentru sanatatea sa mintala, sanatatea pielii, a parului si pentru dezvoltarea cardiovasculara. Astfel, stocul se epuizeaza. Femeile insarcinate si mamele care alapteaza au nevoie de un aport suplimentar. Ele ar trebui sa fie atente sa ia suplimente. Daca sunt deficitare in omega-3 pot fi deprimate, indiferent ce altceva fac.

 

9) Stimularea magnetica transcraniana

Poate suna ca un experiment stiintific ciudat, dar stimularea magnetica transcraniana se numara printre cele mai noi tratamente in ameliorarea simptomelor de depresie. Deoarece este un curs relativ nou de actiune, sunt necesare studii viitoare pentru a dovedi eficienta si efectele adverse pe termen lung. Stimularea magnetica transcraniana utilizeaza impulsuri scurte de campuri magnetice pentru a stimula celulele din creier despre care se crede ca sunt responsabile de controlul starii de spirit. Efectele sunt uimitoare. Nu trebuie inghitite pastile, tehnica este non-invaziva si mamele care alapteaza o pot folosi.

 

10) Tehnica luminii albastre

Pentru ingrijirea nou-nascutilor lor in miez de noapte, mamele sunt de multe ori expuse la lumina obisnuita, distorsionandu-se hormonul melatonina care este responsabil pentru somn. Acest lucru determina tulburari de somn si, prin urmare, expune mama unui risc mai mare de depresie. Lumina albastra permite blocarea de fapt, a fluxului de melatonina, chiar si atunci cand cineva este expus la lumina. Aceasta tehnica utilizeaza becuri speciale si ochelari care filtreaza lumina.

 

11) Masajul

Este timpul sa pui mainile partenerului tau la munca sau sa-ti faci timp sa mergi la un centru de spa. O cercetare a aratat ca femeilor cu depresie postpartum, care au beneficiat macar de doua ori pe saptamana de masaje de la partenerul lor in cursul unei perioade de 12 saptamani, nivelul de cortizol a scazut semnificativ.






Alte articole recomandate:

Reactii emotionale dupa nastere: depresia postnatala

In timpul sarcinii si mai ales dupa nastere au loc o serie de schimbari hormonale majore. De aceea, ...

Migrena si paracetamolul in sarcina

  Tratamentul pentru migrena este diferit pentru femeia insarcinata, deoarece medicamente sunt mai ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77