No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Spalatul pe dinti al bebelusilor

In Sanatate , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Spalatul pe dinti al copiilor pune la incercare atat rabdarea copiilor, cat si pe cea a parintilor. Cand sa incep? De ce am nevoie? La ce varsta sa il duc la dentist? - Sunt doar cateva din intrebarile care ii framanta pe multi parinti

De ce aveti nevoie

Bebelusul tau are nevoie de o periuta moale de dinti si pasta de dinti nefluorizata, special concepute pentru copii (care se poate înghiti si se poate folosi pana va stii sa scuipe pasta de dinti). Intreband un medic stomatolog sau un farmacist vei fi indrumata spre pasta de dinti perfecta pentru micutul tau, in funcie de varsta acestuia.

Dar cum sa speli pe dinti un bebelus ocupat? Multi bebelusi vor s-o faca ei insisi, incearca sa ii spui: “Esti mai priceput la a da jos pasta de dinti, asa ca eu doar o voi pune.” Acest lucru presupune ca il vei spala tu, mai intai, pe dinti, iar apoi poate sa încerce si el. Poti sa il asezi in fata ta si sa deschizi larg gura pentru ca el sa te imite sau il poti aseza in fata oglinzii (se va amuza teribil). Incearca sa ii perii dintii de sus in jos si printr-o miscare de rotatie (de la gingie inspre dinte), la maxilar si invers (de jos în sus) la mandibula, apoi, fetele ocluzale daca copilul e mai mare si are si maselute.

cum-ingrijim-dintii-bebelusului

Prima vizita la dentist

Ar trebui sa programezi prima vizita la dentist imediat dupa prima aniversare a copilului tau. Nu te astepta la o examinare completa. Aceasta vizita are rolul de a te educa atat pe tine, cat si pe copilul tau despre vizitele viitoare prin prezentarea echipamentului si a echipei de lucru. Echipa de lucru va discuta despre spalatul pe dinti iar copilului i se pot examina dintii în timp ce sta pe genunchiul parintelui. Este important ca atat copilul cat si parintele sa se obisnuiasca cu medicul, asistenta, instrumentarul si mai ales cu zgmotele produse de echipamentele din cabinet. In  acest timp medicul va observa gradul de eruptie si dezvoltare a dentitiei.

dintisori

Sticlele si cestile de baut

In timpul vizitei, dentistul va prezenta si niste obiceiuri proaste de care esti vinovat fara voie, cum ar fi culcarea copilului cu o sticla de lapte sau suc in gura, sau faptul ca iti lasi copilul sa suga toata ziua dintr-o cana. Copilul care are obiceiul sa adoarma cu biberonul sau suzeta trebuie dezvatat, riscul aparitiei cariei de biberon fiind mult mai mare odata cu avansarea în varsta a acestui obicei, iar infectiile datorate cariei de biberon si deseori netratate din "frica de halatul alb", vor periclita eruptia si dezvoltarea dintilor permanenti, mai tarziu. Scenariul este urmatoarul: laptele sau sucul scalda in mod constant dintii în lichide zaharoase, care ataca smaltul dintilor. Asadar, pastreaza aceste bauturi doar dupa mese, iar între mese sau cand merge sa doarma ofera-i copilului apa.





Tags: Spalatul pe dinti la copii , Dentitie bebelusi , Copil la dentist


Alte articole recomandate:

Prima vizita a copilului la dentist

Ideal este ca prima vizita la dentist sa se faca in jurul varstei de 3-4 ani. Astfel, copilul va ave ...

Cum ingrijim primii dinti ai bebelusului

Ingrijirea dintilor este foarte importanta pentru copii. Iata cum poti proteja dintii celor mici de ...

Dentitia bebelusului: cum sa alini suferinta?

In timp ce pentru unii copii iesirea primilor dinti nu reprezinta nici o problema, pentru altii este ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77