No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Sa nu ignoram racelile celor mici

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Infectiile respiratorii sunt vinovate pentru aproximativ 50% din bolile copiilor. Cu un tratament adecvat, majoritatea acestor afectiuni se vindeca dupa 1-2 saptamani. Daca micutul tau tuseste sau are nasucul infundat, nu ii mai da medicamente dupa bunul tau plac si programeaza-ti o vizita la cabinetul medical!

Gripa, bronsita, bronsiolita, guturaiul, faringita, sinuzita si alte infectii respiratorii sunt cu totul altceva decat o simpla raceala, chiar daca simptomele lor sunt asemanatoare. Netratate cum trebuie, acestea pot avea efecte grave asupra puiului tau. Astfel ca, data viitoare cand il auzi cum se zvarcoleste in patut si nu se poate odihni din cauza tusei sau a nasucului infundat, nu ii mai da medicamente dupa bunul tau plac si programeaza-ti o vizita la cabinetul medical.

Afectiunile mai sus mentionate se inscriu in marea grupa a infectiilor respiratorii vinovate pentru aproximativ 50% din bolile copiilor. Frecvente in special in sezonul rece, la copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 14 ani, acestea afecteaza puternic si bebelusii care sunt, dupa cum stim, mai sensibili, dar si copiii care merg la gradinita si la scoala. Sezonul rece sporeste numarul de cazuri, cabinetele medicale inregistrand aproximativ 3-4 imbolnaviri anuale la un singur copilas.

Tocmai pentru ca sunt extrem de frecvente, aceste imbolnaviri au ajuns sa fie trecute cu vederea sau tratate la domiciliu, dupa ureche sau luand in considerare sfaturile unor persoane necalificate. Netratate cum trebuie, adica pana la punctul in care virusul este eliminat din organism, aceste infectii continua sa actioneze pe ascuns si dau nastere unor complicatii grave precum pneumonia, meningita, insuficienta respiratorie sau enecefalopatia. Stim ca suna inspaimantator, dar aceste chestiuni sunt cu desavarsire adevarate, motiv pentru care este extrem de important sa mergi la medic imediat cand observi simptome precum stranut, tuse, nasuc infundat sau care curge.

In cazul in care puiul tau sufera de o infectie a sistemului respirator superior, veti avea parte de un nasuc infundat care curge des si de stranuturi. Mai rar apare tusea sau febra. Infectiile sistemului respirator inferior (plamani, trahee, laringe) se manifesta prin raguseala, respiratie dificila sau sacadata. In cazul bebelusilor vei putea observa si faptul ca puiul tau trage aer in piept mai greu si ca uneori nu poate respira cum trebuie, In aceste cazuri este important sa ajungi de urgenta la medic pentru ca un copilas mai mic poate ajunge chiar sa se sufoce.

Brosita si varianta ei mai usoara, bronsiolita, apar frecvent iarna si toamna. Inceputul bolii se manifesta prin tuse uscata, febra, dureri in piept si frisoane. Se poate ajunge insa si la simptome mai severe, precum starile de sufocare. Cu toate acestea, tusea seaca este de cele mai multe ori singurul simptom pe care parintele in poate observa la un copilas mai mic, dar sesiunile lungi de plans iti vor da de inteles faptul ca cel mic are o problema.

 

copil bolnav

 

Cu un tratament adecvat, majoritatea infectiilor respiratorii se vindeca dupa 1-2 saptamani. Cu toate acestea, nu te grabi sa consideri copilul imunizat la virus daca observi ca simptomele au disparut si continua sa il protejezi pe un interval de pana la 5 saptamani, conform recomandarilor medicului. Sistemul lui este inca slabit, iar organismul este astfel vulnerabil la alte infectii. In cazul in care nu continui tratamentul pe perioada recomandata, exista riscul ca cel mic sa dezcolte complicatii grave, dar unde exista aceste riscuri medicul va recomanda o radiografie pulmonara pentru a identifica daca plamanii puiutului sunt afectati.

Stim cu totii ca este aproape imposibil sa iti feresti puiul in totalitate de un mediu incarcat de virusi. Cu toate acestea, este important sa fii atenta la factorii de mediu si sa acorzi atentie intaririi sistemului sau imunitar. In acest sens, vaccinul antigripal este primul pas pe care trebuie sa-l faci odata cu inceputul sezonului rece. Suplimentele alimentare sunt si ele extrem de importante, in special cele bogate in vitamina C.

In ceea ce priveste stilul de viata, obisnuieste-te sa pastrezi igiena in casa si invata-l pe cel mic sa se spele pe maini des si sa nu isi puna manutele murdare pe fata. Daca puiul tau este prea mic, obisnuieste-te sa-i cureti des manutele. Nu uita sa aerisesti zilnic incaperile, dar sa nu-l lasi pe cel mic in curent sau intr-o incapere in care temperatura nu este una potrivita organismului lui micut.

Fii deci foarte atenta la modificarile care apar la puiul tau in sezonul rece si, daca observi simptome ale racelilor, programeaza o vizita la medicul vostru pentru a evita aparitia unor complicatii care il pot afecta pe cel mic.

 


Marga Rotaru





Tags: Raceala la copii , Raceala si gripa , Bronsita la copii


Alte articole recomandate:

Metode naturiste sa tratezi tusea sau raceala copilului

Copii au un sistem imunitar sensibil, de aceea ei racesc des in perioada toamna-iarna. Afla ce trebu ...

Spalarea mainilor

"Spala-ti mainile!" De cate ori ai auzit asta de la parintii tai? Probabil crezi ca vor doar sa te s ...

Sistemul imunitar al bebelusului – vaccinarea

Inca din momentul nasterii, sistemul imunitar al bebelusului poate lupta cu anumite afectiuni. Lapte ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77