A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Problemele aparute in timpul alaptarii sunt frecvente la mamici. Remediile naturiste ajuta la ameliorarea si solutionarea acestora.
Chimenul dulce este un produs clasic des folosit si eficient in problemele de alaptare. Inmoaie o jumatate de cana de orz in trei cani de apa rece, peste noapte, sau fierbe orzul si apa 25 de minute.
Strecoara orzul (il poti pastra si il poti adauga la supa).
Pastreaza apa de orz in frigider sau intr-un loc rece pana ai nevoie de ea.
Apoi, pune la fiert o cana sau doua din apa si adauga seminte de chimen dulce, o lingurita pe cana de apa de orz.
Lasa sa stea maxim 30 de minute.
Aceasta combinatie nu numai ca mareste productia de lapte mamar, dar si usureaza durerile de dupa nastere si calmeaza digestia mamei si a bebelusului.
Hameiul (Humulus lupulus) este un alt remediu vechi. Este indicat in special pentru mamele de bebelusi gemeni care au nevoie de mult lapte.
Ceaiul de hamei este potrivit pentru a acompania hranirile de noapte, intrucat induce o stare de somnolenta, odata cu cresterea volumului de lapte.
Hameiul este de asemenea folosit la bere, care are un gust mai placut decat ceaiul. Consuma cel mult o bere pe zi, de inalta calitate, fara aditivi. Pentru cei care doresc sa evite alcoolul, exista beri fara alcool care sunt bogate in hamei si malt.
Seminte aromate ca si anasonul, chimenul, feniculul, coriandrul si mararul, maresc productia de lapte si tonifica sistemul digestiv. Puterile lor sunt transmise prin laptele mamar, ameliorand colicii si indigestia.
Pentru a prepara infuzia, pune o lingura de seminte uscate intr-o cana si umple-o cu apa fiarta. Lasa sa stea 5-10 minute. Consuma-l cald cu miere.
Bautura tripla de Schinel preparata acasa. Amesteca frunze uscate de Schinel cu frunze de urzica. Pune-le intr-un borcan de sfert.
Adauga apa fiarta pana la umplere. Sigileaza bine si lasa-l sa se infuzeze peste noapte sau pentru cel putin patru ore. Strecoara ierburile. Pune lichidul la frigider pana la folosire.
Inainte de alaptare, toarna o cana din bautura si incalzeste-o pana aproape de fierbere. Toarn-o peste o lingurita de anason, chimen, fenicul, coriandru sau marar (nu cate o lingura din fiecare).
Lasa-le sa se infuzeze cinci minute inainte de consum. Schinelul stimuleaza fluxul laptelui si ajuta la restaurarea vitalitatii pentru mamele obosite.
Urzica este o sursa bogata de vitamine si minerale, in mod notabil de calciu, magneziu si potasiu. Semintele aromatice imbunatatesc calitatea si cantitatea laptelui si usureaza digestia atat pentru mama cat si pentru bebelus.
Prepararea si ingerarea infuziilor corespunzatoare de plante si a tincturilor, cat si a semintelor si a alimentelor, va conduce la o stare de fericire si de satietate a bebelusului.
Strecoara orzul (il poti pastra si il poti adauga la supa).
Pastreaza apa de orz in frigider sau intr-un loc rece pana ai nevoie de ea.
Apoi, pune la fiert o cana sau doua din apa si adauga seminte de chimen dulce, o lingurita pe cana de apa de orz.
Lasa sa stea maxim 30 de minute.
Aceasta combinatie nu numai ca mareste productia de lapte mamar, dar si usureaza durerile de dupa nastere si calmeaza digestia mamei si a bebelusului.
Hameiul (Humulus lupulus) este un alt remediu vechi. Este indicat in special pentru mamele de bebelusi gemeni care au nevoie de mult lapte.
Ceaiul de hamei este potrivit pentru a acompania hranirile de noapte, intrucat induce o stare de somnolenta, odata cu cresterea volumului de lapte.
Hameiul este de asemenea folosit la bere, care are un gust mai placut decat ceaiul. Consuma cel mult o bere pe zi, de inalta calitate, fara aditivi. Pentru cei care doresc sa evite alcoolul, exista beri fara alcool care sunt bogate in hamei si malt.
Seminte aromate ca si anasonul, chimenul, feniculul, coriandrul si mararul, maresc productia de lapte si tonifica sistemul digestiv. Puterile lor sunt transmise prin laptele mamar, ameliorand colicii si indigestia.
Pentru a prepara infuzia, pune o lingura de seminte uscate intr-o cana si umple-o cu apa fiarta. Lasa sa stea 5-10 minute. Consuma-l cald cu miere.
Bautura tripla de Schinel preparata acasa. Amesteca frunze uscate de Schinel cu frunze de urzica. Pune-le intr-un borcan de sfert.
Adauga apa fiarta pana la umplere. Sigileaza bine si lasa-l sa se infuzeze peste noapte sau pentru cel putin patru ore. Strecoara ierburile. Pune lichidul la frigider pana la folosire.
Inainte de alaptare, toarna o cana din bautura si incalzeste-o pana aproape de fierbere. Toarn-o peste o lingurita de anason, chimen, fenicul, coriandru sau marar (nu cate o lingura din fiecare).
Lasa-le sa se infuzeze cinci minute inainte de consum. Schinelul stimuleaza fluxul laptelui si ajuta la restaurarea vitalitatii pentru mamele obosite.
Urzica este o sursa bogata de vitamine si minerale, in mod notabil de calciu, magneziu si potasiu. Semintele aromatice imbunatatesc calitatea si cantitatea laptelui si usureaza digestia atat pentru mama cat si pentru bebelus.
Prepararea si ingerarea infuziilor corespunzatoare de plante si a tincturilor, cat si a semintelor si a alimentelor, va conduce la o stare de fericire si de satietate a bebelusului.
Tu ce zici?