A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Iata cateva indicii care sa te ajute sa stii cand e bine sa mananci mancarea si cand ar trebui s-o arunci:
Cat timp poate sta afara mancarea gatita
O ora daca afara sunt 32,2 grade Celsius sau mai mult. Doua ore pentru temperaturi mai scazute. Dar dupa asta, nu ar mai trebui sa mananci, chiar daca inca arata bine.
Daca vrei sa pastrezi mancarea si sa mananci ce a mai ramas, pune-o la rece imediat.
Cat timp poate ramane mancarea in frigider
Depinde de mancare, dar cel mai bine e sa o consumi in urmatoarele 3-4 zile, ca mucegaiul sa nu aiba timp sa se dezvolte.
Se pot face multe lucruri pentru a preveni intoxicatia alimentara.
Aceste masuri de precautie ar trebui sa fie luate la fiecare etapa parcursa de mancare, de la pregatire la gatit pana la depozitarea resturilor.
O mare parte din aceasta responsabilitate e preluata de adulti, dar copiii pot ajuta si ei la pregatirea microbilor. Una dintre cele mai bune metode este sa iti inveti copilul sa se spele pe maini cand te ajuta in bucatarie.
Alte masuri pentru a pastra in siguranta mancarea sunt:
Spala bine fructele si legumele inainte de a le manca. De asemenea invata-i si pe copii sa faca la fel de fiecare data.
Mananca doar mancaruri care sunt gatite cum trebuie. Daca tai carnea de pui si pare a fi rozalie si cruda in interior nu o manca.
Uita-te la ce mananci si ai grija cum miroase. Un exemplu bun e laptele. Daca ai baut vreodata o gura de lapte inacrit stii ca nu vrei sa mai gusti asa ceva vreodata.
De asemenea, mucegaiul (care poate fi verde, roz, alb sau maro) este un indicator ca acea mancare s-a stricat.
Daca vrei sa mananci niste ramasite a mancarii gatite in zilele anterioare, este necesar sa le incalzesti. Incalzindu-le poti omori bacteriile care s-au dezvoltat in timpul in care mancarea era in frigider. Cand il hranesti pe copilul tau ar trebui sa incalzesti tot timpul alimentele.
Verifica data de valabilitate. Multe mancaruri ambalate au data de expirare sau date “pana cand pot fi vandute”. Nu manca o mancare daca ziua de azi este dupa data expirarii.
Foloseste-o inainte de a expira. Unele dintre aceste date sunt cele “pana la care marfa poate fi vanduta”, care inseamna ca mancarea ar trebui sa fie luata de pe rafturi pana la acea data. Pentru copii consumul de alimente expirate poate fi mult mai periculos decat pentru adulti, si asta pentru ca si sistemul imunitar al celor mici este inca in dezvoltare.
Acopera mancarea si pune-o la frigider imediat.
Bacteriile au o sansa buna de a se dezvolta in mancaruri care stau la temperatura camerei.
Alte articole recomandate:
Atunci cand spui ,,acasa,, te gandesti la un spatiu relaxant, unde te intorci cu placere dupa o zi ...