A PHP Error was encountered
Severity: Notice
Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
A PHP Error was encountered
Severity: Warning
Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)
Filename: libraries/Cache.php
Line Number: 77
Nutritie corespunzatoare pentru mamele care alapteaza
In Sanatate
, adaugat in
(0/
0)
Mamicile care alapteaza trebuie sa se asigure ca dieta lor contine nutrientii de care bebelusul are nevoie pentru a creste si a se dezvolta armonios.
Cercetatorii au descoperit o sursa de aur lichid. De zeci de ani, acestia au incercat sa demonteze, sa analizeze si sa recreeze aceasta substanta extraordinara care ii transmite copilului toti nutrientii de care are nevoie, insa fara reusita. Singura sursa este laptele matern si acesta nu-si ofera secretele cu usurinta.
La putin timp dupa nastere, se trimit mesaje chimice prin corpul femeii, instruindu-l pentru producerea laptelui matern.
Mecanismele implicate in producerea sa sunt uimitoare, asemenea numeroaselor beneficii pe care le ofera sugarului.
Prin dieta putem imbunatatii potentialul laptelui matern si ii putem asigura calitatea cea mai buna pentru alimentatia sugarului.
Producerea unei cantitati suficiente de lapte mamar, pentru hranirea unui bebelus care creste repede, poate necesita multa energie, in jur de 500 de calorii in fiecare zi.
Cauta aceste calorii in alimente bogate in nutrienti, nu in zaharuri. Asigura-te ca alimentele iti sunt disponibile in saptamanile de dupa nastere, intrucat vei descoperi ca esti flamanda.
Chiar si impreuna cu consumul suplimentar de alimente, vei constata o scadere in greutatea ta, fara sa-i acorzi prea multa gandire.
Scaderea in greutate rapida ar putea semnala ca nu consumi suficiente calorii pentru a te mentine sanatoasa si pentru a produce lapte pentru bebelus.
Proteinele care se gasesc in laptele matern sunt digerate rapid si cu usurinta. Acestea au profilul de aminoacizi perfecti pentru crestere, caracteristica unica a laptelui matern.
In timpul perioadei de dupa nastere, o dieta scazuta in proteine ar putea conduce la o crestere a timpului de recuperare. Acest lucru ar putea afecta abilitatea de a stabili o rutina buna de alaptare si o provizie corespunzatoare de lapte.
Continutul de proteine al laptelui mamar ar putea fi imbunatatit cu o crestere a consumului de proteine din dieta, in timp ce alte studii mai complete nu fac o asemenea corelare.
Cu toate acestea, stim ca lactatia necesita un consum de proteine suplimentar in dieta mamei. Include cel putin patru serviri de alimente bogate in proteine pe zi (ex. tofu, nuci, fasole, oua, peste etc.)
Compozitia grasimilor gasite in laptele tau este extrem de variabila si se afla sub influenta directa a alimentatiei tale. Dupa cateva ore dupa o masa, tipul grasimilor pe care le-ai consumat se va transforma in grasimea predominanta din compozitia laptelui tau.
Acest lucru inseamna ca ar trebui sa incerci sa constientizezi ceea ce consumi si ce nu.
In timpul perioadelor prenatale si neonatale, substanta care joaca un rol important in crestere, dezvoltare si functiune neurologica, de invatare si de comportament, este grasimea.
Acizii grasi esentiali (AGE) (gasiti in nuci, seminte, peste si legume) sunt o parte importanta a dietei tale, atat in timpul sarcinii cat si pe perioada lactatiei.
AGE parinte (acidul linoleic si acidul linolenic) este convertit in acid arahidonic (AA), acid eicosapentaenoic (AEP) si acid decosahexanic (ADA).
Toti acesti acizi sunt foarte importanti pentru dezvoltarea sugarului. AA si ADA se gasesc in concentratii mari in creierul uman si in sistemul nervos. Acestia sunt considerati motivul pentru care creierul uman a dezvoltat abilitati cognitive avansate, dincolo de cele ale altor mamifere.
Laptele mamar este o sursa buna de AGE si poate fi deosebit de bogat in acesta, daca incluzi AGE in dieta ta.
Daca dieta ta este bogata in acizi grasi trans (AGT) si acestia vor fi transmisi sugarului. AGT se gasesc in uleiurile hidrogenate si in alimentele procesate si au fost legate de riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, subdezvoltarii neurologice si a altor boli cu risc ridicat la bebelusi.
Chiar daca dieta ta este bogata in AGE, includerea de AGT va opri metabolizarea lor si nici tu, nici copilul tau, nu veti primi beneficiile posibile.
In plus fata de sursele obisnuite din dieta, AGE pot fi luati sub forma de supliment.
Multe produse sunt potrivite pentru mamele care alapteaza si au fost folosite in terapii, iar cand cantitatea de lapte produsa era mica, angorjarea era comuna sau copilul era predispus la numeroase infectii.
La putin timp dupa nastere, se trimit mesaje chimice prin corpul femeii, instruindu-l pentru producerea laptelui matern.
Mecanismele implicate in producerea sa sunt uimitoare, asemenea numeroaselor beneficii pe care le ofera sugarului.
Prin dieta putem imbunatatii potentialul laptelui matern si ii putem asigura calitatea cea mai buna pentru alimentatia sugarului.
Cantitatea de lapte si alimentatia mamei
Producerea unei cantitati suficiente de lapte mamar, pentru hranirea unui bebelus care creste repede, poate necesita multa energie, in jur de 500 de calorii in fiecare zi.
Cauta aceste calorii in alimente bogate in nutrienti, nu in zaharuri. Asigura-te ca alimentele iti sunt disponibile in saptamanile de dupa nastere, intrucat vei descoperi ca esti flamanda.
Chiar si impreuna cu consumul suplimentar de alimente, vei constata o scadere in greutatea ta, fara sa-i acorzi prea multa gandire.
Scaderea in greutate rapida ar putea semnala ca nu consumi suficiente calorii pentru a te mentine sanatoasa si pentru a produce lapte pentru bebelus.
Importanta proteinelor pentru alaptare
Proteinele care se gasesc in laptele matern sunt digerate rapid si cu usurinta. Acestea au profilul de aminoacizi perfecti pentru crestere, caracteristica unica a laptelui matern.
In timpul perioadei de dupa nastere, o dieta scazuta in proteine ar putea conduce la o crestere a timpului de recuperare. Acest lucru ar putea afecta abilitatea de a stabili o rutina buna de alaptare si o provizie corespunzatoare de lapte.
Continutul de proteine al laptelui mamar ar putea fi imbunatatit cu o crestere a consumului de proteine din dieta, in timp ce alte studii mai complete nu fac o asemenea corelare.
Cu toate acestea, stim ca lactatia necesita un consum de proteine suplimentar in dieta mamei. Include cel putin patru serviri de alimente bogate in proteine pe zi (ex. tofu, nuci, fasole, oua, peste etc.)
Rolul grasimilor asupra laptelui matern
Compozitia grasimilor gasite in laptele tau este extrem de variabila si se afla sub influenta directa a alimentatiei tale. Dupa cateva ore dupa o masa, tipul grasimilor pe care le-ai consumat se va transforma in grasimea predominanta din compozitia laptelui tau.
Acest lucru inseamna ca ar trebui sa incerci sa constientizezi ceea ce consumi si ce nu.
In timpul perioadelor prenatale si neonatale, substanta care joaca un rol important in crestere, dezvoltare si functiune neurologica, de invatare si de comportament, este grasimea.
Acizii grasi esentiali (AGE) (gasiti in nuci, seminte, peste si legume) sunt o parte importanta a dietei tale, atat in timpul sarcinii cat si pe perioada lactatiei.
AGE parinte (acidul linoleic si acidul linolenic) este convertit in acid arahidonic (AA), acid eicosapentaenoic (AEP) si acid decosahexanic (ADA).
Toti acesti acizi sunt foarte importanti pentru dezvoltarea sugarului. AA si ADA se gasesc in concentratii mari in creierul uman si in sistemul nervos. Acestia sunt considerati motivul pentru care creierul uman a dezvoltat abilitati cognitive avansate, dincolo de cele ale altor mamifere.
Laptele mamar este o sursa buna de AGE si poate fi deosebit de bogat in acesta, daca incluzi AGE in dieta ta.
Daca dieta ta este bogata in acizi grasi trans (AGT) si acestia vor fi transmisi sugarului. AGT se gasesc in uleiurile hidrogenate si in alimentele procesate si au fost legate de riscul dezvoltarii bolilor cardiovasculare, subdezvoltarii neurologice si a altor boli cu risc ridicat la bebelusi.
Chiar daca dieta ta este bogata in AGE, includerea de AGT va opri metabolizarea lor si nici tu, nici copilul tau, nu veti primi beneficiile posibile.
In plus fata de sursele obisnuite din dieta, AGE pot fi luati sub forma de supliment.
Multe produse sunt potrivite pentru mamele care alapteaza si au fost folosite in terapii, iar cand cantitatea de lapte produsa era mica, angorjarea era comuna sau copilul era predispus la numeroase infectii.
Tu ce zici?