No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Dragostea de mama si personalitatea copilului. Sfaturi pentru dezvoltarea lui armonioasa (P)

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Dragostea maternă are foarte multe moduri în care se manifestă: de la grija pentru sănătatea lui, la atenţia faţă de emoţiile şi nevoile micuţului. Freud a fost cel care a descris, prima dată, din punct de vedere psihanalitic, această relație specială între mamă și copil, spunând că dragostea de mamă este fundamentul structurii personalității adultului de mai târziu, și că este la fel de indispensabilă omului ca și aerul.

Ce poți face concret pentru ca bebelușul tău să se dezvolte armonios emoţional, dar şi fizic încă din primele luni de viață?

Din punct de vedere fizic, este foarte important să ne asigurăm că îl protejăm pe cel mic de orice boală care i-ar putea afecta dezvoltarea. Vaccinarea lui, alăptatul şi un stil de viaţă sănătos îl pot feri de factorii externi negativi. Bolile pneumococice la copiii cu vârste mai mici de 2 ani îi îngrijorează pe pediatri și pe medicii de familie, iar imunizarea împotriva acestor afecțiuni este cu atât mai importantă, cu cât rezistența pneumococului la antibiotic este în crestere. Vaccinarea copiilor împotriva pneumococului, o bacterie care provoacă de la otite medii acute, pneumonii, sinuzite, conjunctivite, până la bacteriemii, sepsis sau meningite, le oferă acestora protecția de care au nevoie. Datele privind incidenţa acestor boli sunt îngrijorătoare: 1 din 4 copii care își pierd viața în primul an de la naștere, în România, este victima bolilor respiratorii, care sunt provocate într-o mare măsură de pneumococ [1]. În cazul meningitei pneumococice, rata medie de mortalitate în Europa este estimată la 38% [2], iar consecinţele pe termen lung pot fi întâlnite în cazul a aproximativ 60% dintre copiii care supraviețuiesc bolii [3], [4], [5]: retard mental, convulsii, tulburări motorii, tulburări de vorbire, surditate. În plus rezistenţa bacteriei la antibiotice este foarte mare, de aceea, cea mai sigură metodă eficientă de protecţie este vaccinarea pneumococică.

Iată câteva sfaturi în legătură cu dezvoltarea emoţională a celui mic:

● Asigură-te că în primele luni de viață sunteți înconjurați de persoane plăcute care pot crea o atmosferă caldă și fericită în jurul vostru.

● Vorbește-i copilului tău! Spune-i cât de bucuroasă ești că a venit în viața ta, povestește-i cât l-ai așteptat sau... ce surpriză frumoasă a fost.

● Alăptatul nu este doar actul prin care îi oferi bebelușului alimentația de care are nevoie ci și un gest de iubire, un transfer de emoție și căldură umană, un mod de a-i crea "anticorpi" emoționali pentru viața de mai târziu. Ascultă muzică în timp ce alăptezi. Efectul pozitiv al muzicii asupra stării noastre emoționale este binecunoscut. Tocmai pentru că alăptarea este un transfer de energie, ai grijă să te înconjori de cea mai plăcută atmosferă.

● Încurajează-l pe tatăl copilului tău să vi se alăture în cât mai multe activități în familie. Cu fiecare zi petrecută împreună, îi dai bebelușului tău confirmarea că este iubit de întreaga familie, că e important și încurajat să se exprime.

● Fii atentă la reacțiile copilului în timpul oricărei activități. Astfel vei învăța să faci acele lucruri ce îi fac plăcere. Mângâierile, tonul cald al vocii, zâmbetul, hrana caldă și gustoasă, lumina și căldura ce vă înconjoară, armonia din familie, toate pot și trebuie folosite pentru a conferi copilului dumneavostră echilibrul care să îl mențină sănătos din punct de vedere emoțional.

Află totul despre vaccinul pneumococic, despre sănătatea copiilor în primii ani de viaţă, despre cum îl poţi proteja de anumite boli şi care sunt sursele de încredere pe care le poţi accesa pe tema vaccinării de pe site-ul www.vaccinpneumococic.ro.

 

adv-dragostea-de-mama

 

[1] Disease risk-Pneumococcal disease http://www.smartvax.com/index.php?option=com_content&view=article&id=83.

[2] Meenakshi Ramakrishnan, Aaron J Ulland, Laura C Steinhardt, Jennifer C Moïsi, Fred Were and Orin S Levine, Sequelae due to bacterial meningitis among African children: a systematic literature review, BMC Medicine 2009, 7:47.

[3] Goetghebuer, T, West, TE, Wermenbol, V, Cadbury, AL, Milligan, P, Lloyd-Evans, N, Adegbola, RA, Mulholland, EK, Greenwood, BM, Weber, MW. Outcome of meningitis caused by Streptococcus pneumoniae and Haemophilus influenzae type b in children in The Gambia. Trop Med Int Health 2000; 5: 207-213.

[4] Institutul National de Sanatate Publica/Centrul National  de Statistica si Informatica in sanatate Publica , raport 2011 , utimul raport efectuat de catre CNSISP care face referire la anul 2010

[5] O'Brien KL et al. Burden of disease caused by Streptococcus pneumoniae in children younger than 5 years: global estimates. Lancet 2009; 374: 893-902.







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77