No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Boala ochilor lipiciosi la bebelusi

In Sanatate , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Boala ochilor lipiciosi este o afectiune intalnita frecventa in randul bebelusilor. Aceasta boala poate fi semnalata la unul sau la ambii ochi.

Dupa nastere bebelusul se confrunta cu o multime de schimbari fiziologice. In general majoritatea bebelusilor sunt afectati de afectiunea ochisorilor lipiciosi in care din ochii copilului are loc o scurgere albicioasa, adesea in primele 3 luni ale vietii.

Aceasta materie se aduna in coltul ochilor si de-alungul lungimii pleoapelor. Uneori cel mai elocvent semn al acestei afectiuni este dificultatea sau imposibilitatea bebelusuluil de a-si deschide ochii dimineata.

 

Simptomele ochilor lipiciosi

 

Simptomele ochilor lipiciosi pot fi asemanate cu acelea ale conjunctivitei precum:

- ochi lipiciosi

- lacrimarea excesiva la schimbarea de mediu sau de temperatura

- scurgere albicioasa

In cazul ochilor lipiciosi unu sau ambii ochi pot fi afectati.

 

Parintii adesea nu primesc de la medic informatii complete, intrucat acesta afectiune nu este una grava. In momentul in care apare la sugar, mamicile sunt sfatuite sa curete ochiul bebelusului cu ser fiziologic folosind o compresa sterila. Urmatorul pas este masajul canalului lacrimal pornind de la zona dinspre nas, de sub ochisorul lipicios. De obicei acesta infectie dispare de multe ori de la sine cand bebe implineste 6 luni.

 

 

Igiena ochilor bebelusului

In cazul ochilor lipiciosi medicul iti poate recomanda anumite picaturi ce vor ajuta la igiena si la curatarea ochilor bebelusului.

De asemenea la sfatul medicului ii poti face bebelusului un masaj al canalelor lacrimale pentru a preveni blocarea acestora. Asigura-te ca ii stergi celui mic ochisorii de secretii zilnice ce se aduna in cursul zilei.

Aplicarea picaturilor in cazul unui bebelus poate fi o sarcina dificila deoarece este greu sa ii deschizi pleoape.

Poti incerca sa ii deschizi putin ochisorii prin plasarea degetului mare si a degetului aratator in apropierea orificiului lacrimal. In cazul in care degetele aluneca este recomandat sa folosesti bucatele de pansament sterile ce se plasezi sub degetele tale, in acest fel riscul de o infectie este si el scazut.

 

 

Ce cauzeaza ochisorii lipiciosi?

 

Specialistii afirma ca lipirea ochisorilor este cauzata de obstructionarea canalelor lacrimale. Orificiul lacrimal este mica deschidere din coltul pleoapei care nas si care coboara in cavitatea nazala.

Cand orificiul lacrimal este partial astupat lacrimile nu se scurg pe obraz la fel de repede precum se formeaza infectand pleoapele.

In lipsa unei igiene corespunzatoare pot aparea o serie de complicatii precum inflamarea canalului lacrimal ( tratat cu masaj si picaturi dezinfectante) sau iritarea ochiului, definita de o roseata a ochilului ( tratat cu unguente sau picaturi cu antibiotice).

 

Daca se observa totusi umflarea sau inflamarea pleoapei, inrosirea albului ochiului sau secretia se coloreaza intr-o culoare mai inchisa trebuie contactat de urgenta medicul oftamolog.

 

Nu trebuie insa sa te ingrijorezi daca bebe se trezeste cu ochii lipiti in timpul unei raceli sau chiar dupa raceala, pentru ca poate fi vorba de o infectie generala. In aceste cazuri doar medicul oftalmolog este un masura sa puna diagnosticul corect pentru bebe.

 

 

 

 







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77