No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

5 moduri de a-ti calma copilul suparat

In Psihologie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Micutul tau arunca cu jucariile prin camera si loveste pamantul cu picioarele atunci cand e suparat? Ce poti face in cazul in care copilul este nervos? Invata cum sa il faci sa isi controleze furia si sa treaca peste starile de suparare - chiar in acele clipe de criza!

Poate parea greu de crezut, dar pana si copiii mici au accese de furie. Motivele sunt variate – de la certuri cu parintii atunci cand vine vorba de mancare, pana la batai cu alti copii din cauza unei jucarii preferate. Furia nu este neaparat un sentiment negativ, dar modul in care cei mici reactioneaza in astfel de momente poate fi constructiv sau distructiv.

Ca parinte, trebuie de multe ori sa decizi cum e cazul sa reactionezi in astfel de situatii. Cea mai simpla abordare ar fi sa iti trimiti copilul in camera sa, ori sa tipi la el si sa ii spui sa inceteze sa se comporte asa. Desi la indemana, aceste metode nu sunt tocmai indicate, deoarece ideal ar fi ca micutul tau sa reuseasca sa isi controleze singur furia, sa inteleaga starile prin care trece si sa gaseasca solutii.

Iata cateva sugestii care te vor ajuta sa il inveti pe cel mic sa constientizeze ceea ce simte si sa treaca peste starile de suprare mult mai usor.

1. Discuta cu copilul tau

Roaga-ti micutul sa iti explice de ce s-a enervat si a reactionat asa. Fii calma atunci cand ii ceri explicatii. Atunci cand discuta despre problemele prin care trec, multi copii reusesc sa se elibereze de stres si sa se calmeze, intelegand in acelasi timp cu parintele motivul care i-a facut sa fie furiosi.

Exista, insa, si copii care nu le povestesc ceea ce ii macina decat jucariilor sau chiar prietenilor imaginari. Stai cu urechea ciulita si afla care este problema. Nu iti face griji daca micutul tau se confeseaza unei jucarii, in fond este tot o modalitate de a impartasi sursa stresului si, astfel, o constientizare a situatiei.

2. Apeleaza la miscare

Copiii isi pot manifesta furia dand din picioare, sarind sau lovind si aruncand perne, jucarii sau alte obiecte din casa. Incearca sa ii prezinti celui mic altfel de activitati fizice care il pot calma, fara sa apeleze la violenta: dansati impreuna, faceti o plimbare sau jucati ceva. De asemenea, il poti incuraja sa faca ceea ce ii place - sa deseneze, sa citeasca sau sa scoata catelul la plimbare. Aceste activitati il vor face sa nu se mai concentreze doar pe ceea ce il supara.

3. Ofera-i consolare si afectiune

Fa-l pe cel mic sa inteleaga ca tii la el si iti pasa de ceea ce simte si de problemele prin care trece. Atat copiii foarte mici, cat si cei mai marisori vor reusi sa depaseasca mai usor situatiile dificile atata timp cat vor simti ca pot conta pe sprijinul moral al parintilor. Nu ezita sa ii oferi copilului tau o imbratisare atunci cand este cazul, vei vedea ca efectul va fi destul de puternic!

 

copil suparat

 

4. Fii tu insati un exemplu pozitiv

Copiii ii imita pe adulti, asa ca ai grija cum reactionezi atunci cand esti suparata, pentru ca micutul va invata din comportamentul tau. Arata-i ca atunci cand esti furioasa incerci sa te calmezi facand ceva care iti place sau discutand despre problema ta – vei vedea ca va aplica aceeasi tactica atunci cand e suparat.

5. Lauda-l atunci cand se poarta frumos

Arata-i copilului tau ca apreciezi modul in care a reusit sa treaca peste starea de furie. Va intelege ca a facut ceva bun si isi va mentine comportamentul pozitiv. Reactia pe care adultii o au la ceea ce fac si spun copiii ii ghideaza pe cei mici de-a lungul vietii, asa ca ai grija sa ii demonstrezi micutului ca esti mandra de el atunci cand reuseste sa isi controleze furia.





Tags: Comportamentul copilului


Alte articole recomandate:

Cum invatam copilul sa-si controleze reactiile de furie?

O mare parte din comportamentele noastre agresive apar atunci cand ne simtim furiosi. Ca urmare a e ...

Probleme obisnuite de comportament la copii

Comportamentul copiilor este in prima faza imitativ, dupa aceea conturandu-se propria personalitate ...

Comportamentul inadecvat al copiilor

Copii fac mereu pozne. Ajuta-i insa sa inteleaga de ce nu e bine sa ii supere pe ceilalti cu micile ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77