No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

O calatorie cu Rita Gargarita

In Povesti pentru copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cati copii nu au visat ca si-ar dori sa zboare pe spatele unei pasari, pe un nor sau cu un fluturas? Iata ca, o fetita pe nume, Maria a zburat cu ajutorul unei gargarite chiar in Regatul Gargaritelor. Sa vedem ce a aflat si ce a vazut….

Maria este o fetita de sase ani, cu doua codite lungi si negre, cu ochii mari si verzi si un zambet strengaresc.

Astazi, e putin trista ca nu mai poate ramane la bunici. Trebuie sa plece impreuna cu parintii acasa. Intotdeauna i-au placut vorbele bune si prietenoase ale bunicilor, mirosul de gogosi calde din bucataria lor, laptele cald adus de bunicul intr-o canita rosie, gradina cu flori si blanita moale a motanului preferat, Pufisor. Din cauza asta, ii venea tare greu sa se desparta de bunici si de acele locuri.

Inainte de plecare, s-a dus in gradina sa-si ia ramas bun de la flori, de la ciresul care o hranise in fiecare zi cu cele mai gustoase cirese si bineinteles si de la motanul Pufisor. Cum statea ea asa trista in gradina cu flori, a simtit un gadilat pe mana. Parea ca e o adiere de vant sau poate vreo papadie care o mangaia cu puful sau…dar nu…ce sa vezi? Era o gargarita, mica, rosie cu niste punctulete perfect rotunde si negre. Era nehotarata. Sa se urce pe mana Mariei, sa coboare in jos pe piciorul ei sau sa urce pe un trandafirul din apropiere. Maria a deschis palma si a primit-o ca intr-o casută. Gargarita s-a asezat bucuroasa in palma Mariei mangaind-o usor cu picioarele ei firave, in semn de multumire. Mare a fost mirarea Mariei cand a auzit-o pe gargarita vorbind. Nu-si putuse imagina ca o gargarita poate vorbi.

- Alunga-ti tristetea, Maria. Tu esti de obicei o fetită atat de vesela. Tot timpul te auzeam cantand, atunci cand veneai cu stropitoarea in gradina. Eu sunt Gargarita Rita si in vara aceasta am poposit in gradina bunicilor tai. Aici, iarba e frumoasa si verde, florile sunt parfumate si e multa veselie. Si in lumea gargaritelor e veselie.

- Draga Rită Gargarită sunt uimita sa aud o gargarita vorbind. M-ai facut curioasa sa vad cum e in lumea gargaritelor, cum va petreceti voi o zi din viata voastra. Intotdeauna m-au fascinat insectele micute ca voi care pot zbura, pot calatori.

- O sa-ti indeplinesc dorinta, Maria. Azi vei avea ocazia sa afli multe lucruri despre gargarite.

De sub una din aripi, gargarita scoase o bagheta magica si o transforma pe Maria intr-o fetita mica mica de tot. Stiti cat de mica? Cam cat un bob de mac.

Maria se urca pe spatele gargaritei si porni in calatorie. Intai zburara prin gradina bunicilor si poposira pe petalele unuia dintre trandafirii cei rosii. Acum, Maria vedea tot ce o inconjura la dimensiuni gigantice. Motanul Pufisor parea un motan urias, casa bunicilor parea o casa a unor capcauni, gainile din curte semanau cu niste struti. Totul era mare. Dupa acest popas, Gargarita Rita ii spuse Mariei sa se tina bine ca vor zbura mai departe.

 

rita_gargarita

 

Au zburat peste satul bunicilor, peste campuri pana au ajuns intr-o padure. In mijlocul padurii, era o poienita frumoasa, cu iarba verde, cu flori de toate culorile pe care zburau fericite multe insecte: fluturi, libelule, albine, bondari si multe gargarite.

-Uite, locul acesta se cheama Poiana Gargaritelor, spuse Gargarita Rita. Aici se aduna seara toate gargaritele. Hai sa ti-o prezint pe regina gargaritelor.

Pe o movilită de pamant acoperita cu iarba, statea o gargarita ce purta o coroana aurie pe cap. Maria facu o plecaciune in fata reginei.

- Bine ai venit in regatul meu. Gargarita Rita mi-a povestit de multe ori de tine. Te-a indragit si a vrut ca eu sa te cunosc. Pana acum, nici un om nu a mai ajuns in regatul meu.

- Ma simt onorata, Luminatia Voastra, spuse Maria reginei gargaritelor. Imi place regatul dumneavoastra. E atat de frumos si vesel! Abia astept sa il vizitez.

- Da, asa e. Aici e intotdeauna veselie pentru ca nu ne certam niciodata, suntem prietene si ne ajutam. Seara dupa ce se aduna toate gargaritele, stam la lumina lunii si povestim ce am văzut in calatoriile noastre. Cu ochisorii aştia ai nostri vedem o gramada de lucruri si locuri: sate, orase, munti, ape, campii, oameni, copii, animale.

- Dar ce sa tot povestim, mai bine hai sa vezi tu cum e in lumea gargaritelor, spuse regina. Mai intai, o sa-ti prezint palatul.

Dintr-o data, cateva fire de iarbă se dadura la o parte si intrara intr-un palat verde, verde de tot si scaldat cu tot felul de luminite. In mijloc, era sala tronului, cu un scaun frumos sculptat din scoarta unui copac, cu o masa mare in mijloc pe care erau puse tot felul de bunatati. Farfuriile erau facute din petale de flori. Mersera mai departe si vizitara sala unde se tineau baluri. In unul din colturile camerei, o gargarita incerca sa-si acordeze vioara. Chiar atunci o alta gargarita imbracata cu un frac negru exersa o partitura la pian. Era o sala mare, spatioasa cat sa aiba loc sa danseze toate gargaritele. Din aceasta sala, intrară in sala jocurilor. Aceasta era sala in care se relaxau gargaritele. Se putea juca biliard, canast si chiar sah. Maria a atins cu mana pe una din piesele de sah si observa ca erau facute din bucati mici de lemn de brad.

Calatoria continua prin bucataria palatului, unde multe buburuze cu sortulete mici si albe invarteau cu polonicul intr-o oala mare cu ciorba. O alta buburuza toca marunt cateva fire de iarba. Maria merse mai departe si vazu o camera pe care scria: Reparatii. Intra si ce vazu?

Mai multe gargarite cu sorturi si manusi de lucru, cu surubelnite si ciocanele se ocupau de diverse reparatii: una repara aripa rupta a unei gargarite, alta vopsea bulinele negre de pe alta gargarita, una lipea o farfurie sparta. Acolo, toată lumea lucra intens.

Maria era fascinata de ceea ce vedea. Niciodata nu-si putuse imagina ca asa e viata in regatul gargaritelor. Palatul avea mai multe incaperi, insa nu mai avea timp sa le viziteze caci Gargarita Rita ii aminti ca ar fi timpul sa se intoarca acasa ca sa nu se ingrijoreze parintii si bunicii.

Maria se urca pe spatele gargaritei Rita, multumi reginei si isi lua ramas bun de la toate gargaritele si promise ca va mai veni in vizita la ele.

Rita Gargarita dadu repede din aripi si zbura drept spre gradina bunicilor Mariei. Scoase bagheta magica de sub una din aripi si o transforma pe Maria in fetita de odinioara. Isi luara ramas bun, se imbratisara si ii promise Mariei ca in vacanta viitoare ii va arata cealalta parte a palatului, ii va citi carti despre viata gargaritelor si o va invita la un bal gargaritesc.

Maria inca statea mirata in gradina, cand auzi glasul mamei.

- Unde ai fost Maria? Te-am cautat peste tot. E timpul sa plecam.

Maria zambi si spuse:

- Am fost in lumea gargaritelor.

Mama ei s-a uitat la ea mirata, gandindu-se ca poate Maria a adormit in gradina si a visat gargarite si povesti despre ele.

De atunci, Maria abia asteapta sa mearga din nou la bunici sa se intalneasca cu Rita Gargarita sa-i mai impartaseasca din secretele vietii de gargarita.

 


http://povesticopii.sitewebcase.com/






Alte articole recomandate:

Povestea soricelului Maurice

Nu stiu daca voua vi s-a intamplat vreodata sa nu va ascultati parintii, dar soricelul Maurice a fac ...

Spiridusul Doc a incurcat povestile

Spiridusul Doc e pus pe sotii. Vreti sa vedeti ce incurcaturi a facut in povesti? Daca vreti sa afla ...

Iepurasul Auras pleaca in vacanta

Cu totii stiti cat de mult indragesc iepurasii morcovii si cat le place sa ii rontaie. Dar ce o s ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77