No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Lili, testoasa inteleapta

In Povesti pentru copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Haideți să aflăm împreună cu Lili, țestoasa înțeleaptă, povestea celor trei îndemnuri încurajatoare: Ești BUN(Ă)! - Ești INTELIGENT(Ă)! - Ești IMPORTANT(Ă)!

Lili este un pui de broască țestoasă. A fost dăruită unui cuplu de tineri. Atunci când și-au schimbat domiciliul ei au lăsat-o pe micuță într-o oală cu apă în apartamentul gol. De acolo a ajuns la Teo, o fetiță blondă cu ochișorii de un albastru ireal. Teo era prea micuță și nu se putea ocupa de Lili, așa că iarăși, cursul vieții lui Lili a luat o altă întorsătură. Norocul i-a surâs și nu a rămas fără părinți adoptivi. A ajuns într-un alt apartament, la etajul trei, într-un cartier din București.

Aici a fost cazată într-un acvariu special, dotat cu o mică insuliță unde lui Lili îi plăcea foarte mult să stea întinsă la soare.

Într-o bună zi, broscuța noastră, fiind o fire tare curioasă a ieșit tiptil, tiptil din acvariu și a început să străbată întreaga cameră. Mersul ei se auzea ușor pe podea. Îi plăcea enorm să se plimbe. Îi plăcea să se uite la televizor și să asculte ceea ce vorbeau oamenii.

 

testoasa_inteleapta

 

Nu mică i-a fost mirarea când a văzut că nu era singurul animăluț din acea casă. S-a trezit dând ochi în ochi cu o pisicuță. O pisicuță deloc curajoasă. Când privirile lor s-au întâlnit pisicuța a luat-o la goană.

- Hei, stai nu te grăbi așa! Eu sunt Lili, tu cine ești?

- Sunt Pisi.

Pisi nu avea încredere în nimeni, nici în ea însăși. De fiecare dată când vroia să facă ceva se întreba: "Oare ce vreau să fac este un lucru bun sau rău?".

Toate acestea se întâmplau pentru că, mai mereu, era certată când făcea o boacănă și acest lucru o determina să aibă regrete și să-i fie teamă. Ea chiar nu făcea boacăne cu intenție, pur și simplu se întâmpla. Așa s-a întâmplat și atunci când...

Din dorința prea mare de a se împrieteni cu peștișorul auriu ea a dărâmat acvariul iar mama ei adoptivă a certat-o îngrozitor.

Lili și pisicuța s-au apropiat una de cealaltă și cât era ziua de mare stăteau la taclale. Lili era o țestoasă foarte înțeleaptă și dornică de a împărtăși din înțelepciunea ei. Într-o zi i-a spus pisicuței o poveste plină de tâlc care suna cam așa:

 

testoasa

 

A fost o dată o bătrână broască țestoasă care avea grijă de o fetiță. De câte ori fetița era tristă bătrâna țestoasă îi reamintea cele trei cuvinte încurajatoare despre care și ea la rândul ei aflase de la străbunica ei. Acestea erau:

- Ești BUNĂ!

Asta înseamnă să-i respecți pe cei din jur chiar dacă nu ești de acord cu ceea ce fac sau zic. Să fii tolerantă și să nu te cerți. Să fii generoasă și să nu aștepți răsplată pentru faptele tale bune. Să împarți cu cei din jur ceea ce tu ai și să mulțumești de fiecare dată când ceilalți îți oferă sprijinul lor.

- Ești INTELIGENTĂ!

Să nu te cerți nici măcar atunci când ești nedreptățită. Să nu regreți nimic pentru că tot ce se întâmplă se întâmplă cu un scop. Să înveți de la tot ce te înconjoară. Să nu te condamni atunci când greșești, dacă nu greșești nu evoluezi și oricine greșește.

Să nu uiți că atunci când nu cauți scuze pentru a nu face ceva, devii mai inteligentă.

- Ești IMPORTANTĂ!

Ești o persoană importantă pentru cei din jurul tău.

De câte ori fetița auzea toate acestea, se însenina și uita de tristețe.

Pisicuța a ascultat cu mare atenție povestea lui Lili. I-a plăcut atât de mult încât a povestit-o și ea la rândul ei și i-a ajutat și pe alții să-și crească încrederea în ei înșiși așa cum și Lili, țestoasa înțeleaptă, a ajutat-o pe ea.

 


Text: Simona Ioniță
Desen: Antonia Nweke (6 ani)






Alte articole recomandate:

Stiloul magic

Oare cine a inventat stiloul și de ce acesta nu se mai bucură astăzi de succesul avut cândva? Af ...

Flu-flu, fluturasul indragostit

Haideți să aflăm împreună povestea de iubire a lui Flu-flu, un fluturaș gingaș, cu aripioare ...

Delfinul prietenos

Cristina, George și noul lor prieten Delfi, cel mai prietenos și jucăuș delfin, vă dezvaluie c ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77