No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Nasterea in apa: avantaje versus dezavantaje

In Nastere , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Nu te-ai decis inca asupra metodei prin care vei aduce pe lume copilul, iar nasterea in apa este una din optiuni? Iata factorii pe care trebuie sa-i iei in calcul atunci cand vine vorba de acest tip de nastere.

Care sunt avantajele travaliului in apa?


Relaxare – efectul calmant al apei iti poate usura travaliul. Atunci cand esti incordata, contractiile tind sa isi piarda ritmicitatea si sa ingreuneze nasterea. Apa impiedica acest fenomen si te ajuta sa fii mai relaxata, sa respiri cu mai mult calm si sa resimti mai putin durerea. Atunci cand respiri scurt si neregulat, contractiile sunt mai dureroase.

 

Intimitate si control – odata ce ai intrat in apa calduta a bazinului, te simti oarecum in propria ta lume si poti naste fara sa fii deranjata. Daca incaperea este linistita si luminata discret, te vei simti mult mai in largul tau si vei avea impresia ca ai mai mult control asupra propriului corp.

 

nasterea_in_apa

Senzatie de plutire – iti vei percepe corpul ca fiind mai usor si te vei misca mai bine, simtindu-te, in acelasi timp, si mai confortabil.

 

Calmare a durerilor – apa calduta te poate ajuta sa suporti mai usor durerile cauzate de contractii. E acelasi efect ca al unei bai calde atunci cand ai o durere de spate sau de burta. Totusi, daca simti nevoia unei anestezii epidurale sau a unui alt calmant puternic, va trebui sa iesi din apa.

 

Poti chema pe cineva care sa te asiste – in afara de personalul medical, ai posibilitatea sa iti chemi partenerul sa stea cu tine pe parcursul nasterii si sa te sprijine moral.

 

O nastere placuta – foarte multe femei care au incercat aceasta metoda iau decizia de a naste tot in apa si urmatorul copil.

 

Care sunt avantajele nasterii in apa?

 

Gravitatea te ajuta – atunci cand esti intr-un bazin cu apa, ai posibilitatea sa stai intr-o pozitie care sa ii permita copilului sa iasa natural. De exemplu, daca stai in pozitie verticala, copilul va aluneca mult mai bine si tie iti va fi mult mai usor sa impingi.

 

Nasterea va fi placuta si pentru copil – multi specialisti in domeniu afirma ca tranzitia de la mediul din burta la cel extern este mai putin traumatizanta pentru copiii nascuti in apa. Apa calduta a bazinului seamana intr-un fel cu locul in care bebelusul si-a petrecut cele noua luni de dinaintea nasterii. Copiii nascuti in apa sunt de multe ori mai calmi si plang mai putin fata de cei nascuti prin metodele clasice.

 

Vei considera ca ai avut o nastere destul de usoara – faptul ca nu mai trebuie sa impingi atat de tare, precum si usurinta cu care bebelusul iese, fac din nasterea in apa o experienta placuta.

 

Care sunt dezavantajele travaliului in apa?

 

Infectiile – atunci cand impingi copilul, este posibil sa elimini si fecale. Acest lucru poate duce la riscul de infectii pentru nou-nascut. Totusi, trebuie sa iei in calcul faptul ca si celelalte tipuri de nastere prezinta acest risc. Cercetarile au demonstrat ca nu exista riscuri mai ridicate de infectii atunci cand nasti in apa.

 

dezavantajele_nasterii_in_apa

Un mediu neplacut – e posibil sa te simti jenata si sa ai o stare de disconfort atunci cand elimini fecale in apa. Stai linistita, ingrijitoarele si doctorii sunt obisnuiti cu acest fenomen si te vor ajuta, curatand cat mai rapid locul.

 

Durerea nu dispare – e posibil ca durerile cauzate de contractii sa nu fie intotdeauna mult mai usoare. Daca planuiai sa stai doar in apa in timpul travaliului, s-ar putea sa fii dezamagita atunci cand vei fi nevoita sa iesi pentru a ti se administra calmante sau anestezie.

 

Monitorizare si urgente – daca in timpul travaliului apar complicatii, va trebui sa iesi din apa, iar acest lucru iti va afecta planurile initiale. Asteapta-te sa fii nevoita sa intrerupi travaliul in apa in urmatoarele cazuri: ritmul inimii copilului nu este cel normal, nasterea avanseaza foarte incet, incepi sa sangerezi, tensiunea creste, copilul elimina fecale in apa, apa devine murdara sau ai stari de lesin.

Majoritatea nasterilor in apa decurg foarte bine, dar daca are loc urgenta, dureaza ceva mai mult pana iesi din piscina si esti transportata in sala de nasteri.

 

Care sunt dezavantajele nasterii in apa?

 

Bebelusul incepe sa respire sub apa – poti fi ingrijorata de faptul ca bebe va inhala apa atunci cand respira pentru prima data. Bebelusii sanatosi au un sistem de aparare impotriva acestui lucru – isi inchid instinctiv caile respiratorii, nepermitandu-i apei sa intre. De asemenea, persoana care te asista va monitoriza nivelul de oxigen al copilului si se va asigura ca nu apare nicio problema in acest sens.

 

Expertii spun ca bebelusii tind sa inhaleze apa doar in urmatoarele conditii: se sperie de ceva atunci cand se nasc si nu isi pot controla caile respiratorii pentru cateva clipe, capul le este scos din apa inainte sa iasa si corpul din interiorul mamei sau oxigenul pe care il primesc prin intermediul placentei este afecat. In mod normal persoana care te asista la nastere va reusi sa evite incidentele neplacute.

 

Riscuri asupra cordonului ombilical – copilul va fi adus rapid la suprafata, astfel incat sa poata incepe sa respire. Din cauza miscarii bruste, au existat cateva cazuri in care cordonul ombilical a cedat. Atat timp cat ai langa tine un adevarat profesionist, aceasta situatie nu pune in pericol viata copilului tau. Important este sa ai grija sa nu tragi de cordon atunci cand scoti bebelusul din apa.






Alte articole recomandate:

Nastere naturala fara dureri

Secretele unei nasteri cu dureri cat mai mici sunt relaxarea, optimismul si evitarea panicii. Cu aju ...

Nasterea in apa: bebelusul in cada sau in piscina

Nasterea in apa se refera la procesul de nastere a copilului in piscina sau in cada. Sustinatorii t ...

Cum se declanseaza travaliul?

Datorita unor probleme cu sarcina, anumite afectiuni impun declansarea travaliului. Descopera care s ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77