No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Indiciile declansarii travaliului

In Nastere , adaugat in
(4/ 3)
Printeaza Articol

Travaliul marcheaza inceputul nasterii prin ruperea apei si contractiile aparute tot mai des. Pentru ca travaliul se poate declansa in orice moment dupa 8 luni de sarcina iata cateva simptome ca travaliul va incepe. Nu putem prezice cu exactitate cand va incepe travaliul sau ce anume il declanseaza.

In trimestrul al treilea de sarcina corpul incepe pregatirile pentru sarcina. Simptomele declansarii travaliului sunt insa usor de indentificat atata timp cat stii ce anume simti in acele momente.

Singura baza estimativa este un o data probabila a nasterii stabilita de medicul tau. Insa aceasta data este relativa, doar 5% dintre femei nascand chiar in data estimativa stabilita. Majoritatea nasc ori mai devreme sau chiar mai tarziu cu 2 saptamani.

Sunt insa anumite simptome care te anunta ca in organismul gravidei se produc anumite schimbari:

 

Fatul se intoarce

Chiar daca esti la prima sarcina vei putea simti cand fatul se intoarce inainte de declansarea travaliului. Presiunea simtita sub piept se va diminua treptat mutandu-se spre pelvis.

Fatul coboara in zona pelvisului cu circa 2-4 saptamani inainte de nastere.

Coborarea fatului produce schimbari majore in starea unei femei insarcinate: respiratia devine mai usoara, digestia mai buna pentru ca se reduce presiunea uterului asupra diafragmei.

Cu toate acestea nevoia de a urina devina mai pregnanta, deoarece presiunea s-a mutat acuma la vezica urinara.

 

Dilatarea colului uterin

Contractiile sunt asemuite cu declansarea imediata a travaliului, precum vedem in filme, insa acest lucru se intampla chiar inainte de a fi vorba de inceperea travaliului.

Colul uterin se pregateste treptat, iar femeia insarcinata poate resimti contractiile ce dureaza 10-20 de secunde. Acestea nu trebuie insa sa fie un motiv de ingrijorare, decat daca durata dintre contractii scade, sunt din ce in ce mai intense si au un caracter repetitiv.

Acest tip de contractii apar de obicei doar la cateva zile inainte de declansarea travaliului.

Medicul iti va face in acest sens un examen medical pentru a stabili nivelul de dilatatie al colului.

 

Pierderea dopului de mucus

Pe masura ce colul se dilata se pierde dopul de mucus, la circa 1-2 saptamani inainte de declansarea travaliului sau chiar in timpul travaliului.

Urmatorul semn este ca secretiile vaginale vor deveni mai abundente si vor fi de culoare roz, rosiatic, chiar maro. Nu este cazul insa sa te ingrijorezi, ceea ce se intampla este perfect normal.

Pe masura ce cervixul se dilata apar aceste ruperi de capilare ce coloreaza secretiile vaginale, semn ca declansarea travaliului va avea loc in scurt timp de la cateva ore la cateva zile.

 

Ruperea apei

Ruperea apei este un termen folosit adesea pentru a semnala inceperea travaliului. Cand punga amniotica a bebelusului se rupe, lichidul amniotic se va scurge prin vagin. Indiferent de cantitate insa trebuie sa mergi urgent la medicul ginecolog pentru a-l anunta.

 

Contractii

Pe masura ce se apropie clipa la care se va declansa travaliului contractiile vor fi la inceput sporadice si neregulate, intre 15-20 de secunde, iar apoi acestea se vor accelera pana la 40 de secunde si chiar 1 minut.

Contractiile se vor simti variat in zona lombosacrata (in spate), in perineu, putand deveni uneori chiar dureroase. Acestea antreneaza uterul pentru contractiile adevarate din timpul travaliului.

Pentru a diminua disconfortul este recomandat sa schimbi pozitia, sa te ridici daca stateai culcata sau sa faci chiar cativa pasi.

Dupa ce aceste semne au marcat modificarile din perioada de sarcina, nasterea puiutului tau nu va intarzia sa apara. Chiar daca ai optat pentru o nastere normala sau o nastere prin cezariana, va fi o experienta de neuitat si doar inceputul clipelor frumoase alaturi de bebelusul tau.






Alte articole recomandate:

Cauze de inducere a travaliului

In timpul sarcinii pot aparea anumite probleme (preeclampsie, hipotrofie, sangerari vaginale, depasi ...

Etapele travaliului: A doua si a treia etapa a travaliului

Nimeni nu iti poate spune cum va fi experienta nasterii sau cat timp va dura. Totusi sunt multe lucr ...


btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77