No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Adevarul despre nastere

In Nastere , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Cele mai frecvente intrebari pe care le au femeile inainte de momentul nasteri sunt strans legate de durere dar si de momentul cand o sa inceapa travaliul. Raspunsul la aceste doua intrebari este unul simplu: Cine stie? Din fericire exista alte raspunsuri la o multime de intrebari pe care le avem cu totii insa nu am indraznit sa le intrebam pana acum.

In acest articol vei gasi intrebari date de mamici si raspunsurile legate de placenta, fluide corporale sau alte elemente ce au loc in momentul nasterii.


Ce se intampla daca mi se rupe apa pe strada?

In primul rand trebuie sa sti ca studiile au aratat faptul ca doar 1 din 4 femei experimenteaza ruperea apei inainte de a intra in travaliu. Iar daca simti ca ai intrat in travaliu cu siguranta nu vei iesi pe strada pentru a merge la un magazin copii sau un salon de infrumusetare.

Chiar daca apa se rupe in mod neasteptat, cel mai probabil lichidul amiotic va curge incet si nu va tasni asa cum de multe ori este prezentat in filme. Pentru a fi totusi pregatita si pentru aceasta situatie incearca sa ai in masina sau la birou o gentuta cu cateva lucruri pentru maternitate.

 

Femeile din familia mea au avvut un travaliu rapid. Daca ma apuca durerile nasterii la birou si ajung sa nasc de fata cu colegii mei?

In primul rand acest lucru poate fi evitat extrem de simplu: iti iei concediu de maternitate inainte de termenul de nastere. In schimb daca doresti sa lucrezi pana la momentul nasterii trebuie sa fi foarte atenta la semnele sublite ale inceperii travaliului (dureri de spate sau crampe).

 

Placenta arata ca un rinichi mare. Este adevarat acest lucru?

Este adevarat ca placenta poate sa semene cu un rinichi si ai fi chiar norocoasa daca si a ta ar arata la fel. O placenta mare, rosie si musculoasa care seamana foarte mult cu organele interne inseamna ca substantele nutritive si oxigenul au ajuns la micutul tau. Medicul va examina placenta pentru a fi sigur ca aceasa este intreaga iar apoi va stabili scorul APGAR pentru puiul tau. Aceasta va fi prima nota din viata copilului.

 

Este adevarat ca in timpul nasteri ajungi sa ai scaun?

Desi acest subiect este omis de majoritatea mamicilor trebuie sa sti ca acest lucru se intampla la toate nasterile naturale. Vaginul si rectul sunt paralele iar atunci cand capul copilului incepe sa coboare este extrem de posibil sai ai un scaun. Este important de stiut ca acest lucru nu se intampla in momentul cand bebe iese din vagin ci abia in stadiu incipit (cand abia incepi sa impingi). Pentru a evita o astfel de situatie multe femei apeleaza la clisma inainte sa nasca in timp ce altele se inchid in baie si incearca sa treaca in mod natural peste acesta nevoie fiziologica. Nu trebuie sa te sperii sau sa te rusinezi daca acest lucru se intampla in sala de nasteri pentru ca medicii nu sunt straini de astfel de cazuri, mai ales ca se intampla extrem de des.

 

nastere

 

Trebuie sa ma epilez complet inainte de a naste?

Chiar daca moda in ultimii ani au dus femeile catre o epilare totala insa momentul nasterii acesta ar trebui sa fie ultimul lucru la care te gandesti. Pentru o igiena mai buna in momentul nasterii ar fi bine sa fi epilata, insa acest lucru nu este obligatoriu.

 

Dupa nastere o sa fiu la fel in zona vaginala?

Nasterea este un proces normal pentru care corpul nostru a fost construit. Este normal ca si organismul tau are nevoie de vindecare dupa nastere insa cu timpul totul va reveni la normal. In primele luni, sexul va fi la fel de programat ca si somnul insa pe masura ce timpul trece iti vei recapata pofta sexuala. La inceput actul sexual poate sa se simta mai ciudat din cauza faptului ca tesutul cicatrizat are nevoie de putina elasticitate. Medicii recomanda exercitiile Kegel in timp ce iti alaptezi copilul.

 

Indiferent de intrebarile sau nelamuririle pe care le ai inainte de a naste este extrem de important sa fi pregatita fizic si psihic pentru cel mai important moment din viata ta. Intreaba medicul tot ce ai nevoie sa sti sau tot ce vrei sa sti.

 


Ioana Pelin






Alte articole recomandate:

Temerile despre nastere

Daca ai nelamuriri despre nasterea prin cezariana de urgenta intereseaza-te de rata cezarienelor fa ...

Refacerea dupa nastere

Refacerea dupa nastere si sarcina dureaza deobicei cateva luni. Cu o alimentatie sanatoasa, un progr ...

Cum se declanseaza travaliul?

Datorita unor probleme cu sarcina, anumite afectiuni impun declansarea travaliului. Descopera care s ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77