No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Un Craciun cu mai putin stres, dar cu mai multa bucurie!

In Familie , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

Craciunul, sarbatorile, aniversarile, concediul au devenit mai stresante pentru multi parinti si mai putin fericite pentru multi copii. Cumparaturile, ambalarea cadourilor, prepararea mancarii pentru mese festive, decorarea si evenimentele de vacanta – atunci cand se adauga programului nostru supraincarcat – ne diminueaza timpul petrecut cu copiii nostri. Cand copiii nu primesc destula atentie din partea celor pe care ii iubesc, se simt deconectati si nefericiti.

"Partea mea preferata a Craciunului, este toata distractia pregatirilor pentru Craciun (si cadourile)." - ne spune Razvan la cei 6 anisori.

In cazul in care parintii incearca sa-i faca pe copii fericiti prin cumpararea unor cadouri, pentru a compensa timpul mai putin petrecut cu ei, ii invata pe copii ca "darurile" aduc fericirea. Atunci cand cadourile devin un substitut pentru dragoste, copiii vor incepe sa masoare cat de mult sunt iubiti in functie de cat de multe daruri primesc. Vor dori tot mai multe cadouri pentru a incerca sa umple golul pe care il simt.

Zicala: "Tu nu vei avea niciodata suficient din ceea ce nu ai nevoie cu adevarat," este valabila mai ales pentru copii. Nu conteaza cat de multe daruri vom cumpara pentru copii sau cati bani vom cheltui, nu vor exista niciodata cadouri de ajuns pentru a-i face fericiti: cand copiii au despachetate toate darurile lor, ei sunt inca in cautarea pentru ceva mai mult, ceva ce banii nu pot cumpara.

Darul pe care fiecare copil il vrea cu adevarat, este darul de a se simti conectat, iubit si important. Aceste sentimente nu pot fi gasite in orice dar sau in orice cantitate de cadouri. Copiii doresc sa fie cu noi si sa faca si ei ceea ce facem noi. Senzatie de conectat, iubit, important vine de la a petrece timp cu oamenii pe care ii iubesc si de la a face lucrurile cu si pentru oamenii pe care ii iubesc.

 

Invata-ti copilul bucuria de a darui

Unul dintre cele mai incantatoare daruri pe care le putem oferi copiilor este experienta bucuriei de a darui. De aceea putem incuraja copiii sa faca o lista intitulata "Vreau sa ofer", precum si una "Vreau sa primesc".

Copiii sunt incantati sa ofere cadouri. Atunci cand li se permite si sunt invitati sa participe pe deplin la pregatirile de vacanta, la ambalarea cadourilor, sa gatit, la decorare, ei devin mai concentrati pe ceea ce doresc sa ofere decat pe ceea ce doresc sa obtina. Copiii care se simt conectati, iubiti, apreciati nu au nevoie de o multime de cadouri.

Putem rupe obiceiul de a oferi cadouri pentru a suplini prezenta noastra prin a face concediul cu copiii nostri in loc de a-l pregati pentru ei. Chiar daca copiii nostri sunt inca foarte mici, avem sansa unui nou inceput pentru a crea traditii si ritualuri semnificative de vacanta.

 

sarbatori de iarna

 

Sfaturi pentru mai putin stres

Urmatoarele sfaturi sunt pentru parintii care doresc sa aibe un concediu de sarbatori "mai putin stres - mai multe bucurie" pentru ei si copiii lor.

● Ia decizia ca darurile nu vor fi sau nu vor mai fi principalul obiectiv al sarbatorilor.

● Invita copiii sa se alature in crearea unei liste de activitati si distractie de vacanta pe care membrii familiei o pot face impreuna, si o lista de amabilitati pentru altii.

● Cere familiei si prietenilor sa aduca mai putine daruri, dar sa-si arate dragostea pentru copii in alte moduri. Un simplu cadou de bun venit este un mod minunat pentru ca membrii familiei sa formeze legaturi mai stranse cu copiii.

● Da copiilor posibilitatea sa ofere cateva daruri. Roaga un prieten sau o ruda sa insoteasca copilul la cumparaturi pentru a putea sa faca un cadou parintilor.

● Cere copiilor tai sa spuna ce cadou isi doresc cel mai mult si o a doua optiune in cazul in care prima nu este posibila. Cand copiii primesc un cadou pe care il doresc cu adevarat, ei observa cu greu ce altceva mai primesc sau nu primesc. Primirea cadoului pe care il doresc intr-adevar valoreaza mai mult decat zece cadouri care nu-i intereseaza.

● Incerca sa oferi cadoul special copiilor la inceput, in loc sa-l oferi la sfarsit. Motivul pentru care copiii plang cand isi deschid cadourile este datorat faptului ca ei sunt in cautarea unuia special, la care au sperat. Atunci cand ei il vor primi pe acesta, se vor bucura mai mult de celelalte.

● Incetineste ritmul frenetic de concediu si redu dezamagirile ulterioare vacantei colindand la reuniunile cu familia si cu prietenii din decembrie pana in ianuarie.

 

craciun in familie

 

Cel mai important!

Cel mai important sfat: opreste-te din incercarea de a "face totul." Oamenii care ne iubesc cu adevarat, ne vor iubi indiferent daca le facem cadouri sau nu si daca le trimitem sau nu le trimitem felicitari.

Putem anunta familia si prietenii ca ne schimbam modul in care ne "facem" sarbatorile si ca am decis sa petrecem mai mult timp alaturi de copiii nostri.

Cand vom incetini ritmul si nu mai dori sa facem tot mai multi si mai grandios si nu vom cumpara in exces, copiii nostri vor fi mai fericiti, noi vom fi mai fericiti, vacantele noastre vor fi mai fericite si ne vom putea bucura de adevarata semnificatie a sarbatorilor de iarna





Tags: Sarbatori in Romania , Traditii si obiceiuri de craciun



Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77