No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Telefonul mobil, un cadou potrivit pentru copii?

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Nici nu a terminat clasa I si iti spune, pe cel mai natural ton, ca doreste sa aiba si el telefon mobil. Argumentul lui forte este ca si colegul de banca are. Aceasta devine prioritatea lui, iar tu nu stii ce decizie sa iei.

Copiii gasesc fascinanta lumea “celor mari”, descoperind o gramada de avantaje: adultii nu au teme si extemporale, lor nu le spune nimeni cand sa manance, ce sa manance si cand sa se culce, pot sa-si cumpere obiectele pe care le doresc, nu sunt pedepsiti sa nu mai iasa din casa sau sa nu se mai uite la televizor daca au gresit sau au fost prinsi cu o minciunica. Si, bineinteles, au in permanenta la ei un obiect fascinant, care are chiar si jocuri: telefonul mobil.

 

Mobilul la copii: pro sau contra?


Simbol al autonomiei, mobilul este privit de copii ca fiind obiectul care le ofera libertate, prin care pot comunica cu cine doresc, pot stabili planuri si care are acele jocuri minunate de care aud vorbindu-se peste tot.


Odata ce se vede cu telefonul tau in mana, copilul descopera – adesea cu o usurinta uimitoare - functiile aparatului. Insa aceasta rapiditate de asimilare a mecanismelor de functionare nu il face si responsabil. Parintii sunt cei care trebuie sa-i explice cum sa foloseasca telefonul in mod responsabil si in ce imprejurari este indicat sa-l inchida, ei insisi fiind un exemplu in acest sens.

 

telefon_copil

Odata ce ai decis ca este bine sa cumperi telefon copilului, explica-i regulile:
- sa nu-l foloseasca cand trece strada, intrucat va fi mai putin vigilent;
- sa evite sa-l foloseasca in spatii aglomerate, intrucat mobilul este o tentatie pentru hoti;
- sa nu dea numarul unui necunoscut;
- sa-l tina inchis in timpul orelor;
- sa nu urmeze exemplul copiilor care obisnuiesc sa sune la numere necunoscute sau cu numar ascuns;
- sa-si limiteze convorbirile si mesajele, astfel incat sa se incadreze in abonamentul pe care i l-ai pus la dispozitie.


Unele telefoane sunt adevarate bijuterii tehnologice prin multitudinea de functii pe care le au si prin posibilitatile pe care le ofera. Vei intampina si urmatoarea situatie: copilul nu doar ca vrea mobil, dar are in minte si un anumit model pe care l-a vazut la prietenul lui/ la vecin sau despre care vorbesc colegii la scoala. Acesta este momentul potrivit sa-i explici ca, daca in unele situatii, mobilul este o necesitate, in altele e doar o distractie, iar unele modele presupun un buget pe masura.


Unii parinti nu considera ca este o idee rea sa le cumpere copiilor un mobil mai putin scump, spunandu-le ca asta le pot oferi in acel moment, dar daca ei, copiii, se vor dovedi responsabili si vor demonstra ca stiu sa aiba grija de el, atunci nu este exclus ca in viitor sa primeasca un model nou.


Asa cum ii atragi atentia in legatura cu alte lucruri (haine, jucarii s.a.), este indicat sa-i amintesti ca mobilul nu este un obiect cu care sa se laude sau in legatura cu care sa se simta mai bine integrat sau mai putin acceptat intr-un anumit grup.


Un mobil performant sau un abonament care implica acces la internet presupune si riscul accesarii unor pagini nepotrivite pentru copii, iar parintii vor pierde controlul asupra informatiilor la care acestia au acces. Prin urmare, este inutil sa pui parola la calculator/ laptop si sa blochezi accesul la anumite site-uri daca cel mic poate naviga in voie cu ajutorul mobilului. Parintii care cumpara copiilor un asemenea telefon ar trebui sa aiba in vedere si acest aspect.


In cazul in care ii iei un mobil performant, cum vei proceda astfel incat sa detii controlul asupra situatiei si sa vezi ce site-uri acceseaza copilul? Daca nu ii iei modelul dorit, cum ii explici celui mic ca trebuie sa se multumeasca cu un telefon mai simplu? Cum ii argumentezi copilului refuzul tau de a-i lua telefon cand multi dintre colegii sai au un astfel de aparat? Acestea sunt cateva din intrebarile pe care ar fi bine sa ti le pui inainte de a decide daca mobilul este sa nu un cadou potrivit pentru copilul tau.





Tags: Educatia copilului , Cadouri pentru copii


Alte articole recomandate:

Copiii rasfatati. Vina parintilor?

Relatia parintilor cu copiii. Comportamentul copiilor rasfatati si cum sa le faci fata toanelor aces ...

Relatiile parinti - copii (Partea 1)

O buna relatie cu parintii este esentiala pentru copii. Parintii trebuie sa dea dovada de fermitate, ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77