No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Stimularea increderii in sine a copilului

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Dezvoltarea armonioasa a copilului necesita timp si munca din partea parintilor, dar si crearea unui mediu optim. Aceasta nu se desfasoara in acelasi ritm la fiecare copil, astfel incat se poate intampla sa constati ca micutul tau, desi stie multe pentru varsta lui, nu are incredere in el. Cum poti sa-l ajuti sa dobandeasca mai multa siguranta si incredere in capacitatile lui?

In momentele in care copiii se simt bine in mediul lor au tendinta de a deveni fericiti si creativi. Respectul si increderea de sine nu vin, insa, de pe o zi pe alta. Iata 3 sfaturi pentru a-l ajuta pe cel mic sa aiba incredere in ceea ce face:

 

1. Invata-l sa infranga obstacolele

Ai remarcat de ceva vreme ca micutul tau are talent la desen si devine interesat de tot ce tine de culori, materiale, realizari artistice. Inscrie-l la un curs de specialitate pe care-l consideri interesant pentru el. Fii pe faza si urmareste si alte evenimente de acest gen. Copilul va invata multe lucruri, va experimenta diverse tehnici si va cauta sa-si imbunatateasca performantele. Astfel, va ajunge sa-si cunoasca limitele si sa le depaseasca. Isi va stabili noi limite, va avea asteptari mai mari si va cauta sa realizeze mai mult si mai bine. Daca pasiunea lui pentru desen este una temporara, urmand aceste cursuri isi va da seama de interesul lui pentru domeniu. Cand se va plictisi, va cauta altceva, experimentand lucruri diverse, care-l vor ajuta sa se cunoasca mai bine.

 

2. Invata-l sa observe si apoi sa actioneze

Multi copii se confrunta cu problema urmatoare: ajung in parc, vad mai multe grupuri de copii jucandu-se impreuna si vrea sa faca parte si el dintr-unul, apropiindu-se de cel care este mai aproape de el. Tema ta, ca parinte, este sa-l inveti sa observe prima data ce se intampla in jurul lui, sa priveasca cu atentie ce fac toti copiii din prejma sa si sa aleaga activitatea care crede ca-i va placea mai mult. Ajuta-l sa se integreze in grupul ales. De exemplu, spune-i ca nu este intotdeauna o idee buna sa intrebe alti copii "Pot sa ma joc si eu cu voi?". Ii va intrerupe din jocul lor, iar unii dintre ei vor zice automat "Nu!". De exemplu, daca respectivii copii se joaca cu mingea, invata-ti copilul sa astepte ca mingea sa ajunga in zona lui si sa o arunce copiilor asa cum se joaca ei in momentul respectiv (sa suteze, sa o arunce cu manutele etc.). Astfel, va intra mult mai usor in joc, stiind ce are de facut, integrandu-se mai bine.

 

3. Ajuta-l sa-si recunoasca singur calitatile

In loc sa-l lauzi mereu cand este de fata, mai bine ii spui simplu "Mi-a placut cum ai procedat in acea situatie. Te simti mandru de tine?", incurajandu-l sa-ti spuna ce a facut pentru a reusi. Astfel, copilul va vorbi despre capacitatile sale, le va asocia cu realizarile si va capata incredere de sine. Tine cont de faptul ca este nevoie de timp pentru a-l ajuta pe copil sa-si dezvolte increderea in propria persoana si incurajeaza-l sa-ti povesteasca mereu ce a facut, cerandu-i sa-ti explice cum a reusit sa faca cutare lucru.





Tags: Jocul copiilor , Educatia copilului , Increderea in sine


Alte articole recomandate:

Cum sa cresti un copil responsabil

Pentru a-ti ajuta copilul sa se maturizeze, ofera-i sarcini si responsabilitati potrivite varstei lu ...

Copiii si respectul de sine

Pentru ca micutii tai sa aiba respect de sine trebuie ca si tu sa ii respecti, sa discuti cu ei desp ...

Increderea copilului in sine

Este important ca parintii sa incerce sa dezvolte increderea de sine a copilului. Reusind acest lucr ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77