No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Numele copilului: ce mai e la moda

In Familie , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

"Iubitule, sunt insarcinata!" sau "Iubitule, in 9 luni vei fi tatic!" Cam asa suna o veste normala pentru un cuplu care isi doreste copii. Emotii, felicitari, ganduri, amenajarea camerei…

- "Eu voi fi mami, tu vei tati si copilul va fi… bebe?!! Iubitule, ce nume va avea copilul nostru?!

- Mai intai, sa asteptam sa vedem sexul copilului si, apoi, o sa vedem ce nume va avea. Important e sa fie sanatos!

- Dar, bine bine, dragule, trebuie sa fim pregatiti pentru orice: fetita sau baietel!"

Si, astfel, incep cautarile, cercetarile: ce-mi place mie, ce-ti place tie. Eu nu vreau asa, tu nu vrei altfel. Si, pana la rezultatul final, in unele cupluri alegerea numelui copilului devine o adevarat cautare a variantei finale si perfecte!

Sa alegi numele copilului tau, pentru unii, e ca si cum l-ai predestina la anumite lucruri: o sa fie un Robin - ca Robin Hood o sa lupte pentru dreptate, o sa fie Vlad - si o sa fie puternic ca Vlad Tepes sau in cazul fetitelor Nadia, o invingatoare ca Nadia Comaneci sau Claudia - o frumusete rapitoare ca si modelul cunoscut Claudia Schiffer.

La urma urmei, numele copilului tau, in general, o sa fie un nume care te va lega mai mult de copilul tau, e un nume care, in general, are o valoare sentimentala pentru ambii sau pentru unul dintre parinti. Motiv pentru care copiii vor purta de multe ori numele parintilor sau bunicilor sau numele unei persoane dragi, care din pacate a trecut in nefiinta sau numele unei persoane pe care o admirati voi sau unul dintre voi.

Din cate pot sa-mi dau eu seama sau prin cate perioade ale vietii am trecut pana acum (:D), am observat ca sunt perioade de timp in care sunt "la moda" anumite nume de copii. De exemplu in ultimul timp cele mai intalnite nume pentru copii sunt: Sofia, Maia, Carina, Luca, Matei, David. Au fost perioade in care predominau Alexia, Cristina, Iulia, Andreea, Mihai, Andrei, Daniel, Ionut.

Sunt parinti care, datorita faptului ca sunt plecati pentru perioade mai mari de timp din tara, tind sa adopte nume din tarile in care au emigrat pentru copiii lor. E ok atat timp cat numele nu este foarte greu de pronuntat sau daca acesta nu cade in ilar atunci cand copilul va fi din nou in tara "mama" a parintilor.

 

nume de copii

 

De asemenea, sunt si cazuri in care parintii exagereaza fara sa se gandeasca la viitorul copiilor. Mai exact, sunt parinti care-si vor numi copiii dupa anumite obiecte scumpe: Mercedesa sau, mai ales in cazul strainilor, sunt nume precum Apple, Red, Black (ca prenume). Cred ca in aceste cazuri parintii ar trebui sa se gandeasca de doua ori inainte sa-si numeasca copilul, pentru ca risca sa-l transforme intr-o tinta a atacurilor rautacioase a celor din jur.

Azi, avem la dispozitie, enciclopedii onomastice care explica alfabetic fiecare nume cu originea si semnificatia lui, site-uri de profil. Dar, eu cred ca alegerea unui nume in familie e cel mai inteligent si familial lucru. Un brainstorming cu bunicii sau chiar cu fratii viitorilor parinti, e un lucru care-i va responsabiliza si pe ei si ii veti implica direct, chiar daca decizia finala va apartine.

Sincer, din punctul meu de vedere, in momentul in care parintii vor vedea copilul vor stii exact ce nume i se potriveste. Atunci va fi momentul perfect in care bebele vostru va fi… exact! Perfect! Asa cum ati vrut!

Cred ca cel mai important lucru, in ceea ce priveste alegerea numelui copilului, este sa pastram decenta si corectitudinea unui nume. Sa nu incercam sa epatam sau sa cream ceva original, ceva "nemaiauzit" sau "nemaiintalnit". Avem o gama larga de nume din care sa alegem! Asa ca fiti "sofia" in alegerea numelui "bogdanului" vostru. :D

 


Ana





Tags: Semnificatia numelui , Alegerea numelui copilului


Alte articole recomandate:

Cele mai populare nume de fete si baieti din ultimii ani

Odata cu trecerea anilor, topul preferintelor atunci cand vine vorba de numele dat nou-nascutilor s ...

Alegerea numelui copilului

Ai pregatit leaganul, caruciorul, hainutele si camera copilului...Totul este gata, mai putin numele ...

Ce spune numele tau despre tine

Descopera ce spune numele despre tine, copilul tau sau partenerul de viata. Este vorba de un mic joc ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77