No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum sunt afectati copiii de conflictele ce au loc in familie

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Îngrijirea pe care o familie o acordă unui copil are o influenţă majoră asupra felului în care copilul se formează şi se dezvoltă. La fel de mult contează însă caracteristicile familiei și experiențele pe care copilul le are în cadrul familiei.

 

Efectele violenței în familie asupra copiilor

Ca urmare a expunerii la violență, copiii pot manifesta anxietate crescută, agresivitate, neliniște, coșmaruri, dificultatea de a adormi, teama de a face greșeli, gânduri de suicid, un apetit alimentar foarte crescut sau foarte scăzut, enurezis, dureri de cap și de stomac, dificultăți de concentrare, tendința de a-și face rău (se trag de păr, își rod unghiile), dificultăți sociale.

grumpy

Deseori, copiii se simt responsabili de violența din familie și nu înțeleg că este o problemă doar a adulților, ei cred că părinții se ceartă din cauza că ei, copiii, au greșit cu ceva.

Violența în familie crează de multe ori copilului un sentiment de confuzie, mai ales atunci când sunt apropiați de ambii părinți. Sentimentele lor de iubire și afecțiune pentru părinți intră în conflict cu ceea ce se întâmplă între părinți.

Pentru copii, experiența violenței în familie este foarte apropiată de conflictul loialității. Copiii se simt deseori la mijloc în conflictul dintre părinți și simt că fiecare părinte îi vrea de partea lui. Iubirea pentru ambii părinți face ca această situație să fie imposibil de rezolvat pentru ei. Unii copii pot lua partea unui părinte în timp ce alții simt că nu pot fi alături de  niciunul dintre părinți.

În contextul conflictelor din familie, copiii pot alege să-și exprime sentimentele prin manifestarea unui comportament negativ. Părinții înțeleg în mod greșit aceste manifestări și pedepsesc copilul- comportament ce ignoră sentimentele copilului și le întărește acestora gândul că ei sunt cauza violenței în familie.

Să nu uităm că părinții sunt modele pentru copii, iar copiii care trec prin experiențe de violență în cadrul familiei învață de la părinții lor. Copiii învață astfel că violența este acceptată și este în regulă sa fii iubit și rănit în același timp. Mai mult de atât, copiii cred ceea ce văd: femeile sunt slabe și victime iar bărbații sunt puternici și agresori.

Divorțul ca rezultat al escaladării conflictului din familie și consecințele asupra copilului

Un cuplu aflat în divorț se confruntă, de cele mai multe ori, cu emoții intense de furie, durere și dezamăgire, iar divorțul poate fi foarte stresant pentru copil.

Cu toate acestea, studiile arată că nu divorțul în sine afectează în mod negativ copilul, ci conflictul la care copilul este expus în timpul mariajului conflictual al părinților și după divorț.

Modul în care părinții rezolvă conflictul determină adaptarea copilului la noua situație a familiei. Frica, suferința și alte simptome ce apar la copil sunt diminuate atunci când părinții își rezolvă conflictul folosind compromisul și negocierea în locul atacurilor verbale, în timp ce conflictul nerezolvat, cronic, este asociat cu trăirea unui sentiment puternic de insecuritate emoțională de către copil.

Factori cheie care contribuie la o bună adaptare a copilului după divorț:

 * Sprijinul emoțional acordat copilului, monitorizarea activităților copilului, disciplinarea pozitivă, ce exclude orice formă de violență, menținerea unor așteptări față de copil în acord cu vârsta acestuia;
Accesul copilului la părintele  non-rezidențial (în marea majoritate a cazurilor acesta fiind tatăl), și susținere din partea acestuia atât din punct de vedere emoțional ( prin implicarea în activități împreună cu copilul, ascultarea nevoilor acestuia),cât și din punct de vedere financiar, prin stabilirea unor aranjamente clare legate de asigurarea nevoilor de creștere și educare a copilului.

 * Este important pentru copil ca părinții să încerce, după divorţ, construirea unei noi relații între ei pentru a putea coopera eficient pentru copil. În plus, un divorț poate fi un exemplu pentru copil în ceea ce privește modul în care poate rezolva un conflict. Felul în care părinţii îşi rezolvă problemele este deseori imitat de către copii. Dacă părinții pot comunica eficient și coopera după divorț, copilul va avea mai puțin de suferit.

Andreea Biji
Psiholog, Organizaţia Salvaţi Copiii
Centrul de Consiliere pentru Părinţi 

 







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77