No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum sa iti disciplinezi copilul

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Cum intelege mai usor ce ar trebui sa faca si ce ii este interzis? Este de preferat sa ii acorzi libertate sau sa il tii in frau? Una din dilemele cu care se confrunta orice parinte este aceea de a-si educa copilul prin blandete sau prin metoda strictetii. In vreme ce exista voci care declara ca un copil trebuie crescut cu o mana de fier, multe familii prefera sa mentina un climat deschis si tolerant, din care sa lipseasca violenta fizica si verbala.

De ce nu sunt copiii cuminti?

 

In general nu exista un motiv anume pentru care copiii sunt neastamparati. Cateodata lovesc sau musca din cauza ca vor sa se razbune. Alteori sunt tristi, suparati sau se simt nemultumiti de ceva din mediul in care traiesc, ceea ce ii determina sa afiseze un comportament neadecvat.

De multe ori ignoram faptul ca in spatele unor nazbatii se poate afla un motiv care va cauza probabil si pe viitor situatii neplacute. Exista mari sanse ca micutul sa fie pur si simplu neastamparat, dar nu ignora si posibilitatea ca totul sa provina dintr-o nemultumire sau o frustrare. Copilul se poate simti ignorat si este posibil ca un comportament nelalocul lui sa fie doar o incercare de a-ti atrage atentia. In familiile numeroase, copiii sunt de multe ori gelosi pe frati si se lanseaza intr-o adevarata competitie pentru afectiunea parintilor.

 

Cum sa iti educi copilul intr-o maniera pozitiva

 

Ce poti face ca parinte pentru a te asigura ca nu vei avea probleme cu copilul? In primul rand trebuie sa fii sigur ca tu insuti reprezinti un model pozitiv in viata sa. Copiii invata foarte multe lucruri din comportamentul adultilor, in special din cel al parintilor, asa ca trebuie sa fii foarte atent la tot ceea ce faci. Daca in casa ta exista vesnic tensiuni, care se manifesta prin tipete si scandaluri, copilul va considera ca un astfel de climat este cel normal.

educatia-copiluluiAsculta-ti micutul si implica-te in problemele de care iti povesteste, oricat de minore le-ai considera. Acorda-i sfaturile potrivite si ajuta-l in cazul in care are nevoie. Daca ai mai multi copii, imparte-ti egal afectiunea si nu il favoriza doar pe unul din ei.

In cazul in care copilul greseste, nu il pedepsi prea dur. Mai degraba lasa-l sa inteleaga ca nu esti de acord cu ce a facut, arata-ti nemultumirea.

Nu uita faptul ca si profesorii joaca un rol important in viata unui copil, ceea ce inseamna ca o buna parte din educatia sa se va forma la scoala. Elevii trebuie tratati cu respect, dar in acelasi timp ghidati si ajutati sa inteleaga ce este bine si ce este gresit.

 

Comunicarea deschisa

 

Este necesar sa ai grija ca micutul sa iti cunoasca punctul de vedere si sa stie ce reguli i-ai impus. O atmosfera dezordonata si haotica nu va avea consecinte pozitive asupra comportamentului sau. Stabileste exact recompensele pe care le va primi in cazul in care face ceea ce trebuie, dar asigura-te ca stie si ce pedepse il pot astepta in caz contrar. Nu fii dur, lipsit de tact sau de empatie, insa asigura-te ca respecti regulile pe care le-ai impus. Fii consecvent, iar in acest fel il vei motiva si pe el sa respecte ce ii spui.

Nu fii totusi prea critic, pentru ca un copil are nevoie si de o oarecare libertate, nu doar de o mana de fier. Atunci cand ii impui ceva, explica-i argumentele, motiveaza-i deciziile. Nu te teme sa ii repeti un lucru pana observi ca intelege – cateodata nu strica sa fii pisalog, atata timp cat mesajul ajunge unde trebuie.

 

Limitele

 

Copiii trebuie sa fie constienti de faptul ca exista limite, mai ales in cazul problemelor importante. Impune reguli clare si asigura-te ca sunt respectate – de exemplu cand vine vorba de traversarea strazii prin locurile nepermise sau joaca in locurile periculoase.

Copilul va avea tendinta de a incalca regulile, iar in acest moment trebuie sa intervii cu strictete. Gandeste-te la cat de importante sunt limitarile impuse, mai ales in ceea ce priveste siguranta. Pe masura ce va creste, nu va mai fi nevoie sa fii atat de strict, iar regulile vor ramane undeva in subconstientul copilului, pana cand acesta va ajunge suficient de matur pentru a-si organiza singur viata.

 

Actiuni si consecinte

 

Cum crezi ca ar fi indicat sa reactionezi atunci cand copilul nu se comporta cum ar trebui? Critica-l in momentul cand a facut ceva gresit, dar fii atent la gravitatea situatiei. In general ar fi recomandat sa fii calm si, eventual, sa il pedepsesti in concordanta cu fapta comisa. Poti ajunge de la o mustruluiala blanda, pana la a ii interzice sa se uite la televizor pentru o perioada sau sa iasa cu prietenii. Important este sa inteleaga faptul ca orice fapta necugetata va avea consecinte.

 

Este indicat sa lovesti copilul?

 

,,Bataia e rupta din rai,, spun romanii. In unele tari, insa, lovirea unui copil se pedepseste cu amenda si chiar inchisoare. Violenta poate determina copiii sa ajunga, la randul lor, sa foloseasca forta fizica asupra colegilor mai putin puternici.

Daca bataia se rezuma la o palma usoara peste fund, care intervine in mod spontan in urma unei nazbatii, poti sta linistit. Specialistii spun ca acest lucru nu va avea consecinte, atata timp cat violenta nu este folosita in mod frecvent si nu e utilizata ca mijloc de a umili copilul.

 

 





Tags: Educatia copilului


Alte articole recomandate:

Educatia copiilor. Parintii ca model pentru copii

Puterea exemplului este intotdeauna cel mai bun element in educatia copilului, iar daca gresim ca si ...

Educatia financiara a copilului tau

Educatia financiara a copilului este un element deosebit de important neglijat uneori de parinti. In ...

Cum sa te implici activ in educatia copilului tau

Vrei ca micutul tau sa fie un elev activ? Iata cum poti deveni mai implicata in activitatea sa scola ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77