No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum sa ii implici pe bunici in cresterea bebelusului

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Nu exista familie perfecta cum nu exista parinti perfecti si nici bunici fara de greseala. Este clar ca intre cele doua generatii vor exista mereu puncte de vedere diferite, dar bunicii joaca un rol important in viata copilasilor.

Este important sa ajungeti la un compromis si sa va ganditi ca tot ceea ce faceti, faceti pentru binele celui mic. La fel cum tie iti place sa il plimbi pe bebe in carucior prin parculet, sa il tii in brate, sa il alinti si sa te bucuri de el, si bunicilor le-ar placea sa aiba parte de cat mai multe astfel de momente.

 

Cum sa reactionezi la nemultumirile bunicilor

S-ar putea ca parintii tai sau cei ai partenerului tau sa aiba puncte de vedere diferite cu privire la metoda ideala de cresterea a copiilor, dar acest lucru nu este atat de ciudat. Gandeste-te ca au crescut in vremuri diferite si ca este aproape imposibil ca ideile voastre legate de educarea celor mici sa coincida. Diversitatea aceasta de opinii nu este neaparat un lucru rau.

Iata cateva dintre situatiile in care bunicii pot sa mainefeste un comportament negativ (din punctul tau de vedere):

1. Te cearta de fata cu copilasul pentru o decizie luata: acest comportament nu este indicat, deoarece nu trebuie ca micutul tau sa se indoiasca de deciziile tale. Explica-le parintilor sau socrilor tai ca orice discutii de acest fel vor avea loc atunci cand copilul nu este de fata. El trebuie sa avda cca in familie este armonie, ca relatia dintre parintii lui si bunici este una frumoasa...si va urma exemplul.

2. Nu au incredere in modul tau de a-l educa pe cel mic: uneori pare ca bunicii nu au incredere in tine si nu te considera restul de responsabila, de aceea, se implica asa cum cred ei de cuviinta si trec peste regulile tale. Totusi, nu uita de importanta comunicarii. Incearca sa le explici motivele pentru care ai stabilit regulile si explica-le avantajele.

3. Il rasfata pe copilas pentru a deveni prietenii lui: daca bunicii ii ofera dulciuri prea multe celui mic sau ii cumpara mereu cate o jucarie noua (chiar daca nu este necesara), convoaca-i la o "sedinta".Vorbeste cu bunicii si explica-le ca exista si alte metode de a-si rasfata nepotelul, nu doar prin cadouri. De asemenea, cel mic trebuie sa inteleaga regulile tale si sa nu ceara mereu cate ceva.

4. Incalca regulile stabilite de tine sau de partenerul tau: regulile stau la baza unei educatii potrivite a copiilor. Bunicii inteleg asta, dar sunt speriati ca poate actiunile tale nu sunt cele mai potrivite pentru nepotelul lor. Discuta cu ei despre ce si de ce ai hotarat. Nu uita ca ridicand vocea sau jignind nu vei reusi decat sa creezi noi tensiuni in relatia voastra.

 

bunica cu nepotelul

 

Nu uita cat de important este exemplul personal pentru dezvoltarea copilasului tau. Daca el va vedea ca rezolvi tensiunile dintre tine si bunicii cu calm si fermitate, va invata ca solutionarea problemelor sta in comunicare. Este clar ca bunicii vor ce este mai bun pentru nepotul sau nepoata lor si de aceea mai trec uneori peste cuvantul tau, dar discutand calm cu ei si explicandu-le alegerile tale, vei reusi sa inlaturi tensiunile din familie.

 


Anca Palade





Tags: Relatie bunici si copil


Alte articole recomandate:

Fii un model pentru copilul tau

Copilul tau se uita la tine pentru a afla cum sa se comporte in societate, tu esti modelul lui, asa ...

Zece activitati distractive pentru bunici si nepotii lor

Esti bunic sau bunica si cauti modalitati placute de a petrece timpul cu nepoteii? Iti oferim o list ...

Relatia mama-fiica

Multe mame din ziua de astazi isi doresc ca ficele lor sa spuna "Mama este cea mai buna prietena a ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77