No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum resimte copilul schimbarea bonei?

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Nu este usor sa gasesti o noua bona, insa nici pentru copil nu va fi usor s-o accepte. Schimbarile nu sunt pe placul celor mici, iar respingerea noii bone este posibila. Cum resimte copilul aceasta stare de fapt?

Cu vechea bona, copilasul se intelegea foarte bine. Situatia s-a schimbat, insa, in momentul in care bona a plecat, iar tu trebuie sa-i explici micutului acest lucru si sa-l ajuti sa treaca peste schimbare. Cum procedezi?

Copiii mici au nevoie de repere, care sa le asigure securitatea afectiva. Schimbarea bonei este o prima experienta de separare „definitiva”. Explica-i ori de cate ori este nelinistit ca bona poate pleca, dar ca tu nu-l vei parasi niciodata.

In momentul plecarii bonei, copilul se va simti, inevitabil, abandonat. Este posibil sa-l vezi trist, fara chef de joaca sau fara pofta de mancare. Somnul poate fi, de asemenea, afectat. Nu te ingrijora, intrucat aceste reactii sunt pasagere. Explica-i cat mai simplu faptul ca bona tine la el, iar daca nu va fi cu el nu inseamna ca nu-l iubeste.


Odata cu plecarea bonei, copilasul isi va da seama de diferenta dintre mama si bona. Aceasta din urma nu tine locul mamei, fiinta atat de indragita de copil.


Cum sa-l ajuti sa treaca peste schimbare?


Explica-i progresiv. Anunta-l pe cel mic ca bona va pleca cu doua-trei saptamani inainte de a se intampla acest lucru. Indata ce ai ales o noua bona, roag-o sa treaca pe la voi cand copilul e acasa, astfel incat sa poti sa i-o prezinti.


- Sustine-l, spunandu-i ca intelegi prin ce trece. Poti formula astfel: “Inteleg faptul ca esti trist si ca ai vrea ca vechea bona sa aiba in continuare grija de tine, insa acest lucru nu este posibil”. Cu cat se va simti mai inteles, cu atat mai repede va accepta schimbarea, avand incredere in ceea ce ii spui.


- Pastreaza legatura cu vechea bona. O scurta vizita, un mic cadou sau o carte postala de la aceasta ii va crea micutului sentimentul continuitatii, facandu-l sa se simta mai sigur pe el.

copil-trist
- Vorbeste cu noua bona si roag-o sa respecte, la inceput, programul pe care l-a avut vechea bona cu copilul, astfel incat acesta din urma sa se acomodeze mai usor cu ea si apoi, treptat, sa se adapteze noii situatii.


Ce faci, insa, in cazul in care bona pleaca de pe o zi pe alta, ca urmare a unui conflict? Despartirea brusca il face pe copil sa se simta vinovat si neiubit. Ce ai de facut?


- Linisteste-l si explica-i ca motivele pentru care a plecat bona nu au legatura cu el. Asigura-l ca va veni o persoana draguta sa se ocupe de el.


- Spune-i ca nu te-ai inteles foarte bine cu fosta lui bona, fara sa intri in detalii. Poti sa-i explici si faptul ca te simti vinovata pentru tristetea lui, dar ca veti trece impreuna peste acest lucru si ca totul va fi bine.


- Nu o vorbi de rau pe fosta bona. Arata-i ca aceasta a fost buna cu el si l-a invatat multe lucruri. In cazul in care o vorbesti de rau, va resimti situatia ca pe un esec si cu greu va avea incredere in alte persoane decat parintii sai.





Tags: Bona pentru copil


Alte articole recomandate:

Cum iti ajuti bebelusul sa se acomodeze cu bona sau la cresa?

Nu ai incotro si trebuie sa duci bebelusul la o cresa sau sa-l lasi cu bona. Cu toate ca au trecut ...

Anxietatea separarii. Teama de despartirea de mamica

Copiii prospera cand au o conexiune cu parintii lor. Nevoia lor de a avea un sentiment de conexiune ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77