No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Cum ii anunti copilului venirea pe lume a fratiorului / surioarei?

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Copiii reactioneaza diferit la aflarea vestii ca vor avea un fratior sau o surioara. Reactia lor depinde foarte mult de modul in care faci anuntul: vor fi incantati sa aiba un nou partener de joaca pe care sa-l invete regulile jocurilor sau se vor se vor simti oarecum stingheriti sau chiar abandonati, daca parintii nu le mai acorda atentia de odinioara. Cum ii explici copilului venirea pe lume a fratiorului/ surioarei?

Cel mai bun moment pentru aceasta veste


Vestea venirii pe lume a unui bebelus este anuntata diferit unui adult si unui copil. Gasirea celui mai bun moment pentru a-ti anunta copilul ca va avea un fratior/ o surioara depinde foarte mult si de varsta acestuia. Copilul mic nu intelege conceptul de timp, prin urmare este inutil sa-l anunti prea devreme.


In schimb, poti sa asociezi venirea pe lume a bebelusului cu un eveniment cunoscut de cel mic. Astfel, ii poti spune ca bebelusul va veni dupa Craciun sau cand afara se va face cald si frumos etc. E de preferat sa nu astepti, totusi, prea mult timp pentru a-l anunta. Copiii sunt foarte receptivi si pot dezvolta cu usurinta sentimente de angoasa vizavi de schimbarile pe cale sa se produca.


Cum ii dai vestea?

 

insarcinata

Cuvintele pe care le alegi pentru a-i descrie copilului venirea pe lume a fratiorului/ surioarei depind in mare masura de varsta acestuia. Prezinta-i situatia pe intelesul lui. Sarcina este un concept abstract pentru copii, iar bebelusul care creste in pantecele mamei nu are nimic de-a face cu bebelusul „adevarat”, care plange si doarme mult. Vorbeste-i copilului de viitorul lui tovaras de joaca. Astfel, se va acomoda mai usor cu ideea.


Starneste-i curiozitatea


Copiii inteleg mai bine lucrurile daca reusesc sa le asocieze cu alte situatii asemanatoare. Daca micutul tau are prieteni care au un fratior/ o surioara, vorbeste-i despre ei. Ii va surade ideea de a avea si el un tovaras permanent de joaca.


Anticipa sentimentul de abandon


Fiecare copil reactioneaza in felul sau cand afla ca in familie va aparea un nou-nascut. Unii copii sunt incantati de idee, iar altii manifesta indiferenta. Nu iti face griji daca micutul tau nu pare incantat de idee – timpul va schimba situatia.


Venirea pe lume a unui bebelus este asociata adesea cu schimbarea, iar copiii se tem de schimbari. Mai mult, parintii devin preocupati de alegerea lucrurilor pentru bebe, sa-i pregateasca acestuia camera, patutul... toate acestea il fac pe cel mic sa se simta abandonat, sentiment care se poate accentua odata cu ajungerea acasa a nou-nascutului. Iata de ce este important sa-i explici copilului faptul ca nu va fi mai putin iubit decat fratele/ sora lui si sa-i prezinti din timp schimbarile care vor avea loc.


Implica-l in pregatiri


In momentul in care pregatesti camera nou-nascutului sau cand pregatesti fostul lui patut pentru bebelusul care urmeaza sa se nasca, implica-l pe cel mic. In caz contrar, va avea impresia ca fratiorul ii va “fura” patutul si toate lucrurile lui ajung la nou-nascut, el ramanand fara.


Lasa-ti copilul sa-i aranjeze hainutele bebelusului in dulap, sa aleaga locul pentru fiecare jucarie etc. Astfel, nu va simti rivalitate si nici nu va avea impresia ca el nu mai beneficiaza de atentia parintilor.





Tags: Frati si surori , Nou nascut , Al doilea copil


Alte articole recomandate:

Cel de-al doilea copil

Esti pregatita pentru cel de-al doilea copil? Citeste mai jos inainte de a lua decizia de a mari num ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77