No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Creste-ti copilul intr-un stil pozitiv

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Parintii au un rol esential in dezvoltarea celor mici, formandu-i si oferindu-le ,,cei sapte ani de-acasa". Educatia primita in familie este cea care il va ajuta mai tarziu pe copilul tau sa aiba un scop in viata, sa fie pasionat de ceea ce face si sigur ca poate realiza orice.

Pentru ca micutul tau sa aiba un caracter frumos si sa se integreze bine in societate, este nevoie ca inca din primii ani de viata sa ii oferi un mediu echilibrat si placut acasa. Este de datoria ta sa iti ajuti copilul sa se simta increzator in propriile forte si multumit de ceea ce face. Parintii au un rol esential in dezvoltarea celor mici, formandu-i si oferindu-le "cei sapte ani de-acasa". Educatia primita in familie este cea care il va ajuta mai tarziu pe micutul tau sa aiba un scop in viata, sa fie pasionat de ceea ce face si sigur ca poate realiza ce isi propune.

 

Este nevoie de daruire, dragoste si rabdare, dar toate eforturile tale si ale celorlalti membri ai familiei il vor ajuta pe micutul tau sa aiba rezultate bune pe plan profesional si sa se dezvolte pe plan social. Iti prezentam in continuare 7 tehnici pe care le poti folosi cu succes si care iti vor influenta pozitiv copilul.

 

Cum iti ajuti copilul sa se dezvolte armonios?

Incurajeaza-i pasiunile si talentul

 

incurajarea_copilului

Fiecare copil are ceva unic, o abilitate care il va ajuta pe tot parcursul vietii. De multe ori, abilitatile sunt puse in evidenta in cadrul scolii, dar unele talente infloresc atunci cand micutul tau este acasa. Fie ca se indreapta spre muzica, sport sau desen, posibilitatile sunt nelimitate.

 

Daca nu ai bani pentru cursuri private, alege activitati pe placul copilului, dar si al tau: cantati impreuna, dansati, alergati sau mergeti in parc si practicati diverse sporturi. Daca ai un hobby, gaseste putin timp sa te ocupi de practicarea sa. Copilul va avea in tine un exemplu pozitiv si isi va dori sa incerce la randul sau ceva nou.

 

Aplauda-l si lauda-i eforturile

 

Felicita-ti copilul atunci cand face un lucru bun sau cand are o reusita. Nu il cataloga din start ca fiind destept sau talentat, ci motiveaza laudele. Psihologii spun ca atata timp cat cineva este convins ca abilitatile sale sunt innascute si nu provin de la talent combinat cu munca, nu va mai fi dispus sa faca prea mult efort si va intampina cu scepticism provocarile. Explica-i celui mic ca reusitele provin si din ambitie, nu doar din talentul sau nativ.

 

Identifica-i stilul personal de invatare

 

Fiecare persoana invata diferit, din acest motiv fiind nevoie sa descoperi ce stil i se potriveste copilului tau. Poate este genul care intelege mai bine informatiile primite pe cale vizuala si intelege ceea ce vede, prefera pozele, tabelele, diagramele. Poate este genul auditiv, care va retine mai usor ceea ce aude, lucrurile care i se spun si care sunt discutate la scoala sau in familie. Pentru o dezvoltare armonioasa, este indicat sa tii cont atat de preferintele copilului, cat si de abilitatile acestuia.

 

Citeste-i

 

Daca micutul tau nu este inca la varsta la care cunoaste literele, te sfatuim sa ii citesti tu insati cat mai des. Sa nu uitam ca si noi am fost crescuti cu nemuritoarele povesti ale fratilor Grimm si ca puteam asculta ore in sir cum ne citesc parintii sau bunicii. Lectura influenteaza dezvoltarea limbajului, abilitatea de a citi si, implicit, viitoarele rezultate scolare.

 

Chiar daca nu intelege tot ce spui, copilul va deprinde nuantele limbii si isi va dezvolta vocabularul. Un studiu al specialistilor britanici a demonstrat ca lectura are si o importanta componenta emotionala, copiii carora li se citeste fiind mai linistiti decat cei care nu au avut parte de aceasta activitate.

 

Luati masa impreuna

 

activitati_copii

Chiar daca nu ai un talent deosebit in bucatarie, stai linistita: micutul tau va avea de castigat mai ales din conversatia avuta in timpul mesei. Discutiile in familie de genul ,,Cum ti-ai petrecut ziua, ce mai e nou?" il ajuta pe cel mic sa isi dezvolte sistemul de valori si ii influenteaza pozitiv dezvoltarea emotionala.

 

Specialistii spun ca un copil care mananca cel putin o masa de zi cu familia are rezultate mai bune la scoala si nu prezinta riscuri foarte ridicate de a suferi de tulburari alimentare.

 

Asigura-i un somn sanatos

 

Stabileste o ora de culcare pe care sa o respecte in fiecare seara. Cu o jumatate de ora inainte de somn stinge televizorul si calculatorul. Indicat ar fi sa ii iei si telefonul, pentru ca foarte multi copii recunosc ca petrec o buna perioada de timp butonand mobilul inainte sa adoarma, chiar daca parintii nu stiu acest lucru. Specialistii spun ca o ora de somn in minus iti poate afecta grav copilul a doua zi si ii poate diminua pe termen scurt nivelul de cunostinte acumulate. Nu te mira daca micutul tau obtine nota mica din cauza faptului ca a dormit mai putin decat ar fi trebuit!

 

Imbratiseaza-l cat mai des

 

Nu te sfatuim sa il rasfeti prea mult, dar nu te abtine sa il iei in brate zilnic si sa iti arati, in acest fel, afectiunea. Imbratisarile reduc stresul si ajuta creierul sa functioneze normal, activand partile responsabile de memorie, intelegere si concentrare. Atingerile au un puternic efect emotional si fizic, reducand simptomele asociate stresului. Si, de ce sa nu recunosti, te simti grozav atunci cand iti imbratisezi puiul!





Tags: Educatia copilului , Dezvoltarea copilului


Alte articole recomandate:

Greseli de evitat in educarea copilului

Atunci cand copilul tau are probleme de atitudine, este posibil sa nu iei decizia potrivita la mome ...

Copiii rasfatati. Vina parintilor?

Relatia parintilor cu copiii. Comportamentul copiilor rasfatati si cum sa le faci fata toanelor aces ...

Relatiile parinti - copii (Partea 1)

O buna relatie cu parintii este esentiala pentru copii. Parintii trebuie sa dea dovada de fermitate, ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77