No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Copiii si animalele - se inteleg?

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Desi sosirea pe lume a unui copil reprezinta o sursa de fericire pentru parinti, este posibil ca unii membri ai familiei sa nu fie de aceeasi parere. Animalutele de companie, pentru ca despre ele este vorba, nu sunt intotdeauna prea fericite sa imparta afectiunea stapanilor cu o noua persoana. 

In cazul in care mai ai putin si devii parinte, trebuie sa te gandesti la toate detaliile legate de siguranta copilului. Ai aranjat totul in casa, te-ai asigurat ca nu exista niciun pericol, dar... ce faci in privinta prietenului tau cu patru labute, care poate ataca bebelusul dintr-un acces de gelozie? Iti vom prezenta in continuare cateva reguli si sfaturi de care ar fi indicat sa tii cont pentru a evita situatii neplacute.

 

Siguranta sarcinii

 

Daca urmeaza sa fii mamica, iti recomandam sa stai departe de excrementele de animale, in special de cele de pisica. Contactul cu acestea iti poate cauza toxoplasmoza, o afectiune care va avea consecinte grave asupra ochilor si creierului bebelusului. Nu curata litiera pisicii, roaga-ti eventual sotul sa se ocupe de asta.

Temerile mamelor

Multe mamici se intreaba daca animalul preferat va reactiona bine atunci cand va realiza ca e nevoit sa imparta afectiunea cu un nou membru al familiei. Este posibil ca, observand ca nu mai este la fel de rasfatat ca inainte, patrupedul sa devina nemultumit si sa prezinte un factor de risc pentru siguranta copilului.

 

De ce devin cainii agresivi?

 

copilul-si-animaleleMulti oameni considera ca un caine ataca atunci cand simte ca statutul in haita ii este amenintat, dar specialistii nu sunt de acord cu aceasta explicatie. Ei considera ca gelozia este un sentiment uman, iar motivele pentru care cainii isi manifesta agresivitatea sunt cu totul altele:

- problemele de comunicare: bebelusul se poate aseza pe locul preferat al cainelui sau poate folosi jucariile sale. Cainele ii va da de inteles ca este nemultumit de acest lucru, dar copilul nu va intelege, ceea ce poate duce la reactii din partea patrupedului.

- instinctul de vanator: micutul scanceste, agita mainile si poate avea un aer de prada, in special pentru cainii de vanatoare.

- reactiile defensive: atunci cand copilul incepe sa se tarasca si sa se joace cu tot ce intalneste in cale, cainele va reprezenta un punct de interes maxim. Totusi, e posibil ca animalul sa nu fie foarte fericit atunci cand este tras de urechi si de coada, ceea ce il va determina sa aiba reactii de agresivitate, care nu vor fi intelese de copil.

 

Pisicile si copiii

 

Pisicile pot fi si ele nemultumite de prezenta noului membru al familiei. De obicei in cazul lor nu vor avea loc atacuri, ci schimbari de dispozitie si comportament. Pisica este un animal foarte intuitiv si sensibil, care tine la teritoriul sau, asa ca va fi constienta inca din prima zi de faptul ca spatiul i-a fost invadat. Se va simti stingherita de sunetele si mirosurile noi, precum si de faptul ca nu va mai avea acces in toate camerele. Aceste lucruri o vor determina sa isi modifice obiceiurile: isi va marca teritoriul urinand in locuri unde nu ii este permis, va deveni foarte posaca sau exagerat de curioasa.

 

Pregateste-te pentru schimbari!

Ce poti face totusi ca sa eviti situatiile neplacute care pot surveni dupa nasterea copilului? Cel mai bine este sa pregatesti terenul din timp. Iata cateva solutii:

  • In cazul cainilor, asigura-te ca le organizezei programul astfel incat sa nu resimta in mod negativ schimbarile. Plimba-l la ore fixe, pentru ca si cainii au nevoie de rutina ca sa se simta in siguranta. Aloca-i cinci minute de joaca dupa ce copilul a adormit. Invata-l de dinainte sa se joace intr-o anumita camera, pe care sa o recunoasca si ulterior ca spatiul lui personal.
  • In ceea ce priveste pisicile, e necesar sa le educi cu privire la locurile unde au voie sa intre. Organizeaza un spatiu de joaca, o camera unde sa stie ca le aloci timpul tau liber. Cumpara o etajera speciala pe care pisica sa se poata urca, juca si in care sa se poata ascunde cand simte nevoia sa nu fie deranjata.

 

Siguranta copilului

 

In general animalele nu reprezinta o sursa de boli pentru copii. Specialistii spun ca important este ca pisicile si cainii sa fie deparazitati si sa aiba toate vaccinurile facute. In rest, totul tine de igiena personala: animalutul nu trebuie lasat sa linga bebelusul pe fata, iar mainile copilului trebuie spalate cat mai des.

Reactii negative

In cazul in care animalul nu se adapteaza si are reactii care iti starnesc ingrijorarea, nu il pedepsi, pentru ca asta nu va rezolva nimic. Important este sa incerci sa il intelegi si, eventual, sa apelezi la un specialist. Cu siguranta totul se va rezolva, atata timp cat tratezi situatia cu grija si intelegere!

 





Tags: Animal de companie pentru copii


Alte articole recomandate:

Copiii si animalele de companie

Copiilor le plac animalele, insa un animal de companie presupune multe responsabilitati pentru copii ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77