No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Bunicii care isi cresc nepotii

In Familie , adaugat in
(5/ 1)
Printeaza Articol

Dupa ani buni de experienta in cresterea propriilor copii, bunicii ajung tot mai des sa aiba grija de nepoti, dand o mana de ajutor parintilor sau chiar preluandu-le atributiile.

Alfam zilnic la stiri de situatii disperate: crime sau accidente care lasa in urma copii orfani, tinere care nasc la varsta la care inca se mai joaca cu papusile. In astfel de cazuri salvarea vine de la bunici, acestia asumandu-si de multe ori misiunea de a-si creste si de a-si sustine moral si financiar nepotul.

 

Bunicii, un ajutor indispensabil

Atat in Romania, cat si in multe alte state, bunicii au devenit cel mai pretios aliat in ceea ce priveste cresterea si educarea unui copil. In majoritatea cazurilor, parintii care lucreaza si petrec aproape toata ziua departe de casa prefera sa isi lase copilul in grija rudelor, in loc sa plateasca o persoana care sa aiba grija de el. Explicatia e simpla: o bona este mult mai costisitoare si nu stabileste aceleasi legaturi stranse cu micutul. Exista insa si familii in care, din anumite cauze, parintii sunt inlocuiti aproape in totalitate de bunici.

 

De ce decid bunicii sa aiba grija de copii

Bineinteles ca motivul principal ar fi ca le place sa isi petreaca timpul in compania nepotilor. Nu intotdeauna, insa, putem vorbi de cazuri fericite. Unii bunici ajung sa isi creasca nepotii din cauza unor situatii de criza care au loc in familie. Printre principale probleme care ii determina pe bunici sa devina un substitut pentru parinti se numara:

- divortul

- abuzul

- abandonul

- executarea unei pedepse cu inchisoarea de catre parinti

- sarcina la varsta adolescentei

- disparitia prematura a parintilor

 

In momentul in care bunicii simt ca ceva nu este in regula in familie, au tendinta de a-si proteja nepotii, tinandu-i departe de situatiile neplacute. Atunci cand intervin, o fac de obicei cu un motiv intemeiat, incercand sa se asigure ca micutii nu duc lipsa de nimic.

 

Provocarea de a fi din nou parinte

Din ce in ce mai multi bunici isi lasa la o parte planurile pe care si le facusera pentru pensie si decid sa incerce din nou postura de parinti. Problemele apar in momentul in care sprijinul trebuie sa fie si material: pensiile bunicilor acopera cu greu nevoile unui copil. In cazul in care vorbim si de un copil cu nevoi speciale, misiunea devine mai grea, atat din punct de vedere financiar, cat si pe plan moral. In Romania, ajutoarele acordate in astfel de cazuri sunt insignifiante si nu pot reprezenta o solutie pentru o familie fara alte venituri.

 

Cum se adapteaza copiii?

copii-si-buniciSpecialistii ne asigura ca in majoritatea situatiilor s-a constatat existenta unei influente pozitive a bunicilor asupra micutilor pe care ii cresc. Copiii leaga legaturi afective mult mai puternice cu familia atunci cand sunt crescuti de rude, fata de situatiile in care educatia le este asigurata de o bona.

Un copil crescut de bunici se va simti integrat intr-o familie numeroasa si va avea sentimentul constant ca este iubit si protejat., ca apartine cuiva.

 

Toata lumea castiga

Chiar si in cazurile mai putin fericite, in care parintii lipsesc aproape cu desavarsire din viata propriilor copii, influenta bunicilor este nepretuita si isi lasa amprenta in mod pozitiv asupra micutilor. La randul lor, bunicii se simt implicati intr-un nou proiect, experimenteaza senzatiile pe care le-au avut atunci cand si-au crescut primul copil, cu diferenta ca acum sunt mai stapani pe ei si fac totul mai bine. O familie extinsa este in general o familie fericita, in care copilul se simte inconjurat de iubire si in deplina siguranta.





Tags: Relatie bunici si copil


Alte articole recomandate:

Zece activitati distractive pentru bunici si nepotii lor

Esti bunic sau bunica si cauti modalitati placute de a petrece timpul cu nepoteii? Iti oferim o list ...

Rolul bunicilor in viata copilului

Cand se naste un nou copil in familie, multi membrii ai familiei incep sa se intrebe care vor fi rol ...

Copiii si rasfatul culinar al bunicilor

Tuturor bunicilor le face placere sa isi petreaca timpul si sa-si rasfete nepotii. Rasfatul culinar ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77