No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

7 sfaturi pentru a-ti impune autoritatea in fata copilului

In Familie , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Copiii au tendinta de a amana sa faca ce le ceri sau de a intoarce situatia in favoarea lor, apeland la fel de fel de trucuri: rugaminti, promisiuni, lacrimi sau... la privirea aceea care te inmoaie pe loc. Cum iti poti impune autoritatea si sa fii considerat, in acelasi timp, prietenul lui cel mai bun?

Cum sa te iti impui autoritatea?


1. Regula lui “aici si acum”


De fiecare data cand ii ceri sa faca ceva, iti raspunde “Nu acum, imediat” sau “Putin mai tarziu”. Primul impuls este sa te enervezi, insa aceasta nu este cea mai buna modalitate de abordare. Pentru copii nu exista decat prezent. Asadar, daca ii spui celui mic o fraza de genul “Daca nu te grabesti, o sa intarziem”, el nu va intelege. Trebuie sa-l convingi sa faca ceea ce ii ceri atunci, eventual arata-i pe ceas cand trebuie sa iesiti din casa.


2. Ofera-i un exemplu

 

autoritatea_parintilor

Cand ajungeti in hipermarket, copilul devine agitat: fuge printre carucioare, iti cere sa-i cumperi bomboane, vrea sa se joace cu jucariile pe care le vede etc. Inainte de a-i gasi scuze sau a cauta cauze exterioare, analizeaza-ti comportamentul in astfel de situatii. Esti mereu in graba si pui lucruri in cos la repezeala? Copilul are tendinta de a-si imita parintii, asadar ai grija sa fii un exemplu bun de fiecare data.


3. Nu ignora crizele copilului


In mod eronat se crede ca solutia cea mai buna este sa ne mascam nemultumirile cu ajutorul unui suras. Gresit! In momentul in care cel mic incepe sa tipe si sa se enerveze, cel mai indicat lucru este sa-l trimiti in camera lui, spunandu-i ca nu este cazul ca tipetele lui sa rasune in toata casa. Odata ajuns in camera lui, lasa-l sa se descarce. Abia dupa s-a restabilit calmul, asculta-l.


4. Accepta-ti copilul asa cum este


Ca orice parinte, ai vrea ca micutul tau sa fie mai cuminte, mai ascultator, mai bun in tot ceea ce face. Este normal sa iti doresti aceste lucru, dar este indicat sa-l sprijini ori de cate ori are nevoie de tine si sa-l incurajezi sa fie el insusi, nu ceea ce doresti tu sa fie.


5. Raspunde-i onest, dar pe intelesul lui


Dupa o zi dificila la serviciu, abia te mai tii pe picioare, iar copilul iti pune o suita de intrebari: “De ce, noaptea, cerul este negru?”, “De unde vine ploaia?” etc. Poti sa-i explici ca acum esti obosita, dar ca ii raspunzi maine. Daca nu cunosti raspunsurile la unele intrebari, spune-i celui mic ca o sa te interesezi sau ca o sa cautati impreuna raspunsul.


6. Invata-l sa se relaxeze


Se trezeste in toiul noptii si vine la tine sa-ti spuna ca ii este sete, ca ii este cald sau ca a visat urat. Cu alte cuvinte, somnul lui are de suferit. Invata-l sa se relaxeze. In fiecare seara, cu un sfert de ora inainte de culcare, stati toti trei (tu, el si tatal lui) asezati confortabil si respirati adanc de cel putin 10 ori. Explica-i ca, la varsta lui, si tu aveai cosmaruri, insa ele trec odata cu anii si ca realitatea este diferita de vis.


7. Fii ferma


Pregatesti salata de vinete si legume, iar micutul tau spune ca el vrea sa manance prajituri. Explica-i ca nu intotdeauna poate alege ce mananca, intrucat diversitatea si alimentele sanatoase trebuie privilegiate. Fii ferma si mai ales nu ii oferi prajitura ca recompensa ca a mancat salata de vinete, de exemplu. Ideal sa manance de toate la timpul potrivit si in cantitatile potrivite.





Tags: Educatia copilului


Alte articole recomandate:

Reguli de disciplina si autoritate. Educatia copilului la 3-4 ani

Probabil ca ai auzit ca cea mai buna metoda de a pedepsi copilul este sa il pui sa stea la colt si s ...

Sfaturi pentru a evita greselile in educatie

Din nestinta sau prea multa grija, multi parinti fac greseli in educatia copiilor lor. Descopera ce ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77