No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Uniforma scolara: pro sau contra?

In Copii , adaugat in
(5/ 2)
Printeaza Articol

In ziua de astazi, foarte putine scoli mai respecta aceasta traditie a uniformei, lucru ce are atat dezavantaje, cat si avantaje. Daca priviti poze de pe vremea cand mama voastra era la scoala, o veti vedea purtand un sarafan de culoare bleumarin, camasa alba si bentita alba in par. Atunci toata lumea era obligata sa poarte aceste piese vestimentare, insa astazi acest lucru a disparut aproape in totalitate.

Dupa cum spuneam, eu consider ca uniforma aduce atat avantaje, cat si dezavantaje in viata tinerilor, dar si a parintilor.

 

Uniformele scolare – avantaje si dezavantaje

Dezavantaje

● Spre exemplu, nu toti parintii si-ar permite sa-i cumpere copilului o uniforma care sa cuprinda vesta, cravata, pantaloni si fusta (in cazul fetelor). Daca uniforma nu este obligatorie, fiecare copil imbraca ceea ce are. Sa nu mai pomenim de faptul ca acea uniforma trebuie purtata 5 zile la rand, lucru ce nu este prea igienic. Pentru a nu crea probleme copilului, acesta ar avea nevoie de inca o uniforma de schimb, lucru ce necesita alte cheltuieli.

● In cazul in care vorbim despre elevii de gimnaziu sau din clasele primare, trebuie sa luam in considerare faptul ca ei sunt in crestere, iar in perioada de pubertate se dezvolta foarte repede, lucru ce ne obliga sa inlocuim in repetate randuri uniforma.

● Daca e sa ascultam parerea elevilor vom vedea ca acestia se plang de uniformele mult prea traditionale si de faptul ca nu e placut sa fii imbracat la fel ca toti ceilalti elevi.

Avantaje

● Copiii isi doresc sa arate mai modern si mai maturi decat sunt si, de aceea, uniforma ar mentine un nivel minim de decenta si seriozitate in cadrul scolilor. Daca ne uitam in randul elevilor, vom observa ca diferenta dintre o eleva de liceu si una de facultate nu este foarte mare in ceea ce priveste imbracamintea.

● Concurenta este un alt lucru intalnit intre colegii de clasa sau scoala. Daca unul are blugi de firma, atunci, cel mai probabil, unul dintre copii va merge acasa la parinti si le va spune ca vrea haine de diverse firme renumite. Aceasta concurenta ar fi eliminata definitiv cu ajutorul unei uniforme, iar copiii si-ar da seama ca, in final, toti sunt la fel indiferent de conditia materiala.

● Copiii nu vor mai avea motive ca, lunar sau periodic, sa le ceara parintilor bani pentru diferite haine, deoarece uniforma le va fi suficienta cel putin pentru un an sau doi (asta in cazul in care copilul nu se afla in perioada de crestere). Poate ca, asa cum am mentionat si la dezavantaje, ar fi necesara si o a doua uniforma de schimb.

 

copil scolar

 

Pentru ca avantajele sa fie cat mai numeroase si evidente, iar ca elevii sa accepte si chiar sa isi doreasca uniforma, consider ca e necesar sa le ascultam si lor parerea si sa realizam ca, totusi, am evoluat. Degeaba dorim ca totul sa fie ca pe vremuri, daca le impunem copiilor o uniforma ca a parintilor nostri nu vom rezolva nimic.

 


Diana Alx






Alte articole recomandate:

Prima zi de scoala

Fiecare inceput aduce cu el emotii, bucurii si nostalgie. Cu totii ne aducem aminte de prima zi de s ...

Noi ce scoala alegem?

Asigurati-va ca cei mici primesc educatia necesara varstei lor si ca nu ati ales o scoala care sa a ...

Inceputul scolii pentru copii

In primele zile copilul va da de locuri, oameni, reguli si relatii noi. Acestea pot fi atat placute ...


Tu ce zici?

btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.40 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.40:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77