No SSO cookie

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit

Cras nisi nunc, condimentum id hendrerit eget, laoreet volutpat urna. Integer porttitor posuere ultrices.

Sed neque sem, mattis ut ultricies quis, tincidunt quis magna. Fusce suscipit, odio id imperdiet accumsan, mauris odio hendrerit diam, at sagittis turpis mauris in nulla. Etiam nisl mi, dictum vel hendrerit a, dictum non nunc.

Este cel mic pregatit pentru olita? (P)

In Copii , adaugat in
(0/ 0)
Printeaza Articol

Majoritatea copiilor sunt pregătiţi pentru trecerea la oliţă sau toaletă la vârste cuprinse între 18 luni şi 3 ani. Contrar părerii multora dintre noi, deprinderile de igienă personală trebuie educate la copil treptat şi de la vârste foarte mici, dar nu înainte ca acesta să fie pregătit fizic şi psihoemoţional, orice grabă putând avea efecte nefavorabile pe termen lung.

Micuțul este pregătit să renunțe la scutec dacă:

● este capabil să urmeze instrucţiuni simple

● nu îi place când are scutecul murdar şi cere să fie schimbat

● cere singur să meargă la toaletă sau cere chiloţei de copil mare

● scutecul este uscat timp de 2 ore consecutiv între urinări ori sau iese afară la ore relativ fixe.

 

Care este vârsta potrivită pentru a face trecerea la oliță?

Pe măsură ce micuțul se apropie de 2 ani, majoritatea părinţilor încep să îşi pună problema oliţei. Unii mai devreme, alții  mai târziu. Dar care este vârsta potrivită? Ei bine, nu vârsta contează, ci maturizarea copilului din punct de vedere fiziologic, fizic şi psihologic. Până la a ajunge să folosească oliţă, vezica copilșului trebuie să se fi maturizat pentru acest mare pas, adică să fie capabilă să conţină cantităţi mai mari de lichid între două eliminări. Putem spune că este timpul de oliţă atunci când intervalul dintre urinări este de 2 ore şi mai mult. La fel de importantă este şi abilitatea copilului de a recunoaşte senzaţia nevoii fiziologice pentru că dacă el nu îşi dă seama că îi vine, pregătirea pentru a face la oliţă este inutilă. Unii copii arată aceste semne în jurul vârstei de 2 ani, dar majoritatea la 3 ani. Aceasta este maturizarea fiziologică.

Maturizarea fizică presupune abilitatea de a merge (la şi de la baie), de a-şi ridica sau da jos chiloțelul, a se aşeza şi ridica de pe oliţă/toaletă independent. Unii copii nici nu merg la un an, cum să vrem să facă la oliţă? Ultima componentă a maturizării, probabil cea mai importantă este maturizarea psihologică – dorinţa de a face la oliţă. Dacă copilul nu este deranjat de scutecul murdar, dacă nu este interesat sau nu vrea să stea pe oliţă, efortul este inutil! Puteţi să îl obligaţi să stea pe oală, dar nu îl puteţi obliga să o și folosească.

După ce observaţi apariţia acestor semne ale maturizării copilului, mai aşteptaţi în medie 3 luni pentru a începe antrenametul, astfel încât obiceiurile să se instaleze temeinic. Pregătiţi-l pentru antrenament lăsându-l să observe cum folosesc alţii toaleta, vorbiţi despre faptul că va face şi el curând acolo precum copiii mari. Nu grăbiţi antrenamentul pentru că este unul din cei mai importanţi paşi făcuţi de copil şi merită aşteptarea.

 

Atenţie!

● Copilul nu trebuie fortat să facă la oliţă/toaletă doar pentru că toţi copiii prietenelor sau bunicii pretind că e deja mare pentru a mai face în scutec. Fiecare copil are vârsta lui când este gata.

● Nu certați copilul dacă, deja început antrenamentul pentru oliţă, micuțul mai face şi pe el. Antrenamentul durează luni de zile.

● Cel mic trebuie să fie pregătit din punct de vedere fiziologic și psihologic pentru a începe antrenamentul la oliță. Așadar, nu așezați copilul pe oliţă înainte ca el să fie suficient de matur pentru acest lucru. Unii pot avea succes temporar, dar preţul succesului e mare.

● Nu începeți pregătirea pentru oliţă în perioade stresante pentru voi sau copil (zugrăvit, mutat, musafiri, un nou bebe în familie).

Până la acomodarea celui mic cu olița sau toaleta, este foarte important ca scutecul folosit să nu incomodeze, sa îi ofere celui mic libertate de mișcare și protecție în același timp.

 

copil pe olita

 

Pampers Premium Care, cel mai subțire scutec super-absorbant de la Pampers, care asigură protecție până la 12 ore împotriva umezelii, datorită tehnologiei superioare Dry Max. Aceasta reține umezeala în interior, departe de pielea bebelușului, care rămâne astfel uscată și sănătoasă.

Cu ajutorul tehnologiei Dry Max, scutecul Pampers Premium Care realizează o distribuire optimă a gelului super absorbant din interiorul scutecului, astfel încât acesta este cu 20 % mai subțire și mai confortabil, pielea fragilă a micuțului simțindu-se astfel cel mai bine.

În plus, materialul moale ca bumbacul este plăcut la atingere, în timp ce stratul exterior lasă pielea să respire.  Loțiunea specială din interior realizată din Aloe Vera este disponibilă pentru toate mărimile și are un efect hidratant și protector. Noul Pampers Premium Care este scutecul care dispune de un sistem flexibil de prindere, care îi oferă micuțului libertate deplină de mișcare și protecție de 5 stele împotriva umezelii.

 

Pentru informații legate de dezvoltarea și îngrijirea micuțului tău, intră pe www.pampers.ro sau pe pagina de facebook Lumea mamicilor, la secțiunea "Întreabă experții" . Medicul pediatru Roxana Rusu Pușcă și psihologul Cristiana Haica te așteaptă oricând cu sfaturi pentru tine și îngerașul tău.







btn_anunturi

Reclama
close_button

Autentificare

Nu sunteti membru inca ?

Dureaza doar cateva minute sa va inregistrati.

Inregistrati-va acum

Adresa email
Parola
Ati uitat parola?

A PHP Error was encountered

Severity: Notice

Message: Memcache::connect(): Server 194.183.153.39 (tcp 11212, udp 0) failed with: Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77

A PHP Error was encountered

Severity: Warning

Message: Memcache::connect(): Can't connect to 194.183.153.39:11212, Connection refused (111)

Filename: libraries/Cache.php

Line Number: 77